INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Un mare antrenor ucrainean, atac la premierul Ungariei: „Orban e vândut lui Putin. Mi-e rușine de originea mea”

Viktor Orban // FOTO: Imago
Viktor Orban // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 10:01 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 10:54

Jozsef Szabo, fost jucător și tehnician al lui Dinamo Kiev cu rădăcini maghiare, i-a dat o replică dură prim-ministrului de la Budapesta, care a cerut dovezi Ucrainei că masacrul de la Bucha a fost făcut de ruși.

Jozsef Szabo are 82 de ani și aproape întreaga viață i-a dedicat-o lui Dinamo Kiev. A jucat un deceniu la alb-albaștri (1959-1969) și i-a antrenat de două ori (a fost și selecționerul Ucrainei), fiind și vicepreședinte la club, până în 2007, când a suferit un infarct și a fost sfătuit să stea departe de presiunea stadioanelor. 

Momente tensionate după un meci din prima ligă a Rusiei: „De unde ești? Du-te-n Germania ta!”
Război în Ucraina
Momente tensionate după un meci din prima ligă a Rusiei: „De unde ești? Du-te-n Germania ta!”

Jozsef Szabo a fost numit „fascist” de sovietici 

Un nume mare în fotbalul ucrainean, Jozsef Szabo nu a uitat niciodată de originea sa maghiară. Și-a amintit, la un moment dat, că era numit „fascist” la Moscova în perioada în care evolua pentru naționala URSS, pentru că tatăl său luptase în Al Doilea Război Mondial în armata regală a Ungariei. 

Reacția prim-ministrului maghiar Viktor Orban, care a cerut Ucrainei dovezi că masacrul de la Bucha a fost făcut de ruși, sugerând ce spune propaganda Kremlinului, că totul e un scenariu al Kievului, l-a înfuriat pe Szabo. 

Jozsef Szabo: „Vorbesc cu voi și plâng”

„Am fost sunat de jurnaliștii de la Budapesta și i-am refuzat: «Băieți, nu vreau să discut cu voi. Mi-e rușine de originea mea»”.

Și a pornit un atac frontal împotriva lui Orban: „Ce a zis? Că atrocitățile de la Bucha, Irpin și Gostomel au fost comise de armata ucraineană? Orban e vândut lui Putin! Putin i-a dat gaz și petrol, ăsta e motivul. Am fost foarte furios. Vorbesc cu voi și plâng, știind că rușii au ucis copii și femei, au violat o fată de 9 ani... Oroare!”, a declarat el presei ucrainene. 

„Jurnaliștii din Vest au văzut cu ochii lor ce s-a întâmplat. Rușii au omorât un ciclist și i-au tăiat urechea. Doar în junglă e posibil așa ceva. Și Orban cere dovezi?”.

Jozsef Szabo: „Să-i amintiți lui Orban de 1956!”

Înainte să le închidă telefonul ziariștilor maghiari, le-a spus: „Să-i amintiți lui Orban de 1956! Eram adolescent și am plâns când tancurile rusești au intrat în Budapesta, călcând peste copii și femei. Cum poate cineva să uite asemenea lucruri? E de neiertat”. Se referea la revoluția maghiară, înăbușită de trupele URSS în 1956.

VIDEO Cum a fugit Mihai Leca din infernul războiului

Citește și: 

Starul Alexander Ovechkin, apropiatul lui Putin, ignorat de un comentator NHL » Ce rostește în locul numelui său

„Asta înseamnă dragostea pentru Ucraina” » Zozulya, dezvăluiri din interiorul familiei: „Soția mea comanda drone din dormitor”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (12)
malinr
malinr  •  12 Aprilie 2022, 22:40
Postat de gabortelevizor pe 12 Aprilie 2022, 12:56

Măi todoras de un sfer' şi juma'... 1, Jozsef Szabó e maghiar...nu ucrainian...sau hohol, sau cazac, sau rusin...etc... 2, în 1956 Ungaria a fost năvălită de Uniunea Sovietică...nu de Rusia...mai exact de 3 corpuri de armată...una osetiană comandat de Manszurov, una armeană comandat de Babadzsanjan şi una ucrainiană comandat de Lascsenko...(ştiu e prea greu pt tine...)

Ia sa vedem daca stii ce corpuri de armata au invadat Cehoslovacia in 1968? Pare ca vrei sa-i faci pe rusi niste sfintisori care de fapt nici Ucraina n-au invadat-o.

fuller
fuller  •  12 Aprilie 2022, 19:41

Cum numesti atunci o armata ruseasca care invadeaza o tara, ucide femei si copii, violeaza tot ce poate, distruge orase intregi si probabil ca nu se dau inapoi in a utiliza arme chimice impotriva populatiei? Nu ii vezi drept agresori? E vina americanilor ca rusii se comporta ca niste fiare? Si tu zici ca nu sant agresori? Cat despre Crimeea, atunci cand a fost luata de la otomani, era in mare majoritate tatara. Stalin a aplicat, ca in multe alte locuri, inclusiv Moldova, o epurare etnica masiva, astffel incat acum e o populatie majoritara rusa. Iar armata rusa prezenta sugereaza aceleasi mijloace radicale si primitive.

zorrozabal
zorrozabal  •  12 Aprilie 2022, 16:31

Szabo Joszef se exprima ca și cum Ungaria și Orban i-ar datora ceva Ucrainei și lui Zelenski!Când se prea poate ca Orban sa fie convins ca e invers!Ca Ucraina sa-i datoreze Ungariei acea zona din Zakarpatia,locuita de etnici maghiari!Dar ceace este sigur ca prin politica sa de neutralitate,Orban servește interesele țarii sale!Pe unul din posturile tv bucureștene,era„demascat”Orban car se intorsese de la Moscova„incarcat de cadouri”!Se afirma ca Ungaria obținuse de la Rusia necesarul de gaze al Ungariei-PE 15 ANi-GRATUIT-și inca nu știu câți ani la prețuri simbolice-plus un aeroport și o linie ferata construite de ruși in Ungaria!Asta in timp ce România- condusa de „premianții clasei”-importa gazele rusești din...Germania-prin intermediul a doi intermediari-la CEL MAI MARE PREȚ din Uniunea Europeana!Iar in odata aduse in țara, le pune in brațe unui alt intermediar-cel mai lacom dintre toți-„distribuitorul”francez Engie GDF-care pe luna martie de ex. ni le-a facturat la aproape prețuri duble,fața de luna februarie!Prețuri in prealabil compensate de guvernul român!Adica ne jecmanește și „en gros”la nivel de țara-și individual!Și nici macar nu ne lauda nimeni!Ca tot nu-i costa nimic!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close