INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Nagelsmann face praf Serie A! Nedumerit după transferul de 70 de milioane reușit de Bayern: „Mi-a spus că n-a mai făcut așa ceva în ultimii 4 ani”

Julian Nagelsmann, la antrenamentele lui Bayern Munchen din această vară / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Julian Nagelsmann, la antrenamentele lui Bayern Munchen din această vară / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2022 14:58 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 15:16

Julian Nagelsmann (35 de ani), antrenorul lui Bayern Munchen, aruncă „săgeți” în direcția lui Juventus, clubul de la care bavarezii l-au transferat pe fundașul de 22 de ani Matthijs de Ligt.

Stoperul olandez, achiziționat în vară, ar fi avut probleme de ordin fizic la antrenamentele lui Bayern, ipostază care l-a determinat pe Nagelsmann să ridice unele semne de întrebare cu privire la intensitatea antrenamentelor din Italia, campionat unde Matthijs de Ligt și-a petrecut ultimele trei sezoane. 

Am vorbit cu De Ligt și mi-a spus că sesiunea de antrenament pe care am făcut-o a fost cea mai dură din ultimii patru ani. A fost greu, da, dar nu a fost cel mai greu posibil. 

El nu a jucat multe minute în sezonul trecut și am auzit că nu e ușor să te menții în formă în Italia”, a spus Nagelsmann, conform football-italia.net.

Nagelsmann face praf Serie A! Nedumerit după transferul de 70 de milioane reușit de Bayern: „Mi-a spus că n-a mai făcut așa ceva în ultimii 4 ani”
Matthijs de Ligt / Sursă foto: Guliver/Getty Images

În ultima ediție din Serie A, De Ligt a bifat 42 de meciuri oficiale în tricoul „Bătrânei Doamne”, reușind trei goluri și un assist. Vara aceasta, Bayern l-a achiziționat cu 70 de milioane, la care s-ar putea adăuga încă 10 milioane din bonusuri.

Xavi, despre Guardiola și Cruyff: „Nu sunt dușmanii mei. Am învățat de la ei. Am avut o carieră imposibil de depășit, nici nu visam la ea”
SPANIA
Xavi, despre Guardiola și Cruyff: „Nu sunt dușmanii mei. Am învățat de la ei. Am avut o carieră imposibil de depășit, nici nu visam la ea”

Nagelsmann: „Sper ca Matthijs de Ligt să înscrie șapte-opt goluri pe sezon”

Antrenorul Julian Nagelsmann declarase săptămâna trecută că e încântat de noul său jucător. „Unul dintre cei mai talentați fundași centrali ai lumii. E dependent de apărare, vrea să evite golurile cu orice cost. Știe și cum să facă faza defensivă avansat, la mijloc, de exemplu, ceea ce e perfect pentru noi. În același timp, timingul în dueluri e excelent”, l-a descris tehnicianul pe De Ligt.

Nagelsmann mai așteaptă ceva de la el, să marcheze: „Am pierdut 40 goluri cu plecarea lui Lewandowsky așa că trebuie să compensăm prin toate mijloacele. Sper ca Matthijs să înscrie șapte-opt goluri pe sezon, pentru că poate”.

De Ligt a impresionat la nivel internațional. Nu doar cu calitățile sale tehnice, ci și ca lider. Un tânăr care a învățat să-și asume responsabilități.

- Oliver Kahn, manager general Bayern

VIDEO Matthijs de Ligt, prezentat oficial la Bayern Munchen

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce nebunie ar fi! Furioasă pe Barcelona, Chelsea ar pregăti o ofensivă fără precedent: 5 fotbaliști de la Barcelona pe „Stamford Bridge”?!

Frenkie de Jong, îndemnat să dea FC Barcelona în judecată: „Este imoral, încalcă legea!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  27 Iulie 2022, 13:01

pai deaia italia nu mia castiga CH L de vreo 10 ani .... doar echipele din Spania si anglia is in finala

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Iulie 2022, 15:31

E cam indispus Nagelsmann de la o vreme, atacă în stânga și-n dreapta. A râs de Barcelona că e săracă, acum ia la mișto nivelul din Italia. Cât despre De Liht, e normal să se simtă mai bine în Germania fiindcă e olandez. Chiar dacă fotbalistic între nemți și olandezi e rivalitate foarte mare, cele 2 țări și societăți sunt foarte asemănătoare. Țările latine sunt altă poveste pentru ei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează