INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Pericolul saudit! Jurgen Klopp e îngrijorat și cere ca FIFA și UEFA să ia măsuri » Marile cluburi pot rămâne fără staruri și după 1 septembrie

Jurgen Klopp. Foto: Imago Images
Jurgen Klopp. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2023 14:20 / Actualizat miercuri, 02 august 2023 15:02

Autoritățile Arabiei Saudite se îndreaptă spre două miliarde cu investițiile în transferuri și salarii pentru noii jucători. Jurgen Klopp (56 de ani), managerul lui Liverpool, se teme, pentru că saudiții pot acționa în mercato până pe 20 septembrie. Europenii se opresc cu trei săptămâni înainte.

Saudiții încep să sperie lumea fotbalului. Încă două transferuri de top realizate de două dintre cele patru cluburi deținute de guvernul de la Riad prin Fondul Public de Investiții.

Fanii Stelei, reacție dură după ce oficialul FRF a propus ca arena din Ghencea să fie redenumită: „Chiar nu aveți pic de rușine?”
GHENCEA
Fanii Stelei, reacție dură după ce oficialul FRF a propus ca arena din Ghencea să fie redenumită: „Chiar nu aveți pic de rușine?”

Ultimele două supertransferuri ale Arabiei Saudite: Sadio Mane și Fabinho

În șase luni, autoritățile Arabiei Saudite au cheltuit fără limită pentru achiziții și salarii. Se îndreaptă spre două miliarde de euro!

  • Sadio Mane a ajuns la Al-Nassr, care îi plătește 30 de milioane de euro lui Bayern și 40 de milioane anual atacantului senegalez până în 2026. Va fi coleg cu Cristiano Ronaldo.
  • Fabinho a semnat tot pe 3 sezoane, dar cu Al-Ittihad. Liverpool primește 46,7 milioane, iar mijlocașul brazilian 40 de milioane în fiecare stagiune. Va fi coechipier cu Karim Benzema.

Jurgen Klopp: „Influența Arabiei Saudite e uriașă”

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, începe să se îngrijoreze. Trei dintre foștii săi jucători, Fabinho, Henderson (Al-Ettifaq, 14 milioane) și Firmino (Al-Ahli, gratis), sunt acum în Saudi Pro League.

„Influența Arabiei Saudite e uriașă. Cel mai rău e că ferastra lor de transferuri se încheie la trei săptămâni după cea europeană. FIFA și UEFA trebuie să găsească soluții la această situație”, a declarat Jurgen Klopp.

Jurgen Klopp cere blocarea Arabiei Saudite

Germanul sugerează ca forurile fotbalului mondial să blocheze cumva cluburile saudite să mai acționeze în perioada 1 septembrie (când se termină mercato în cele mai multe ligi europene) - 20 septembrie, data finalului de transferuri la Riad și Jeddah. 

TOP 5 TRANSFERURI ÎN ARABIA SAUDITĂ

NumeFost clubClub actualSumă
1. MalcomZenit St. PetersburgAl-Hilal60*
2. R. NevesWolverhamptonAl-Hilal 55
3. FabinhoLiverpoolAl-Ittihad46,7 
4. S. Milinkovic-SavicLazioAl-Hilal40
5. R. MahrezManchester CityAl-Ahli35

  * Sumele sunt exprimate în milioane de euro

VIDEO. Reportaj exclusiv GSP în Arabia Saudită » „Cum arată un meci al lui Cristiano Ronaldo în Arabia”

Citește și:

La 17 ani de la debutul în Liga 1, „invenția” lui Mititelu muncește în Germania

Eugen Trică: „Dacă ne elimină CSKA nu e nicio surpriză, au buget de 16 milioane de euro!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
traian_v
traian_v  •  04 August 2023, 15:51
Postat de AdrianUCV1948 pe 03 August 2023, 23:26

Crezi ca nu a avut oferte de genul asta?

Sincer nu stiu, dar nu cred. Nu stiu cat are la Liverpool, deci nu pot argumenta.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  03 August 2023, 23:26
Postat de traian_v pe 02 August 2023, 18:13

Mare viteaz si Klopp asta. Daca ii pune cineva pe masa si lui 20+ milioane pe an sa vezi cum pleaca si el in Arabia Saudita.

Crezi ca nu a avut oferte de genul asta?

traian_v
traian_v  •  02 August 2023, 18:13

Mare viteaz si Klopp asta. Daca ii pune cineva pe masa si lui 20+ milioane pe an sa vezi cum pleaca si el in Arabia Saudita.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează