INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Justiția franceză investighează transferul lui Neymar! Nasser Al Khelaifi a fost implicat

Neymar // FOTO: Imago
Neymar // FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 08:12 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 09:40

Autoritățile suspectează că la achiziționarea lui Neymar, în 2017, PSG ar fi beneficiat ilegal de „avantaje fiscale”. Clubul parizian l-a cumpărat pe atacantul brazilian de la Barcelona, în schimbul sumei-record de 222 de milioane de euro.

Transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG, parafat în 2017, revine în actualitate. Clubul parizian ar putea avea probleme, în condițiile în care autoritățile suspectează că ar fi beneficiat atunci, ilegal, de anumite „avantaje fiscale” și a deschis o investigație.

Lovitură pentru adversara României la EURO 2024 » Superstarul naționalei s-a accidentat și riscă să rateze CE
ACCIDENTARE
Lovitură pentru adversara României la EURO 2024 » Superstarul naționalei s-a accidentat și riscă să rateze CE

Cine ar fi ajutat-o pe PSG să obțină avantaje fiscale

În centrul acesteia se află fostul vicepreședinte al Adunării Naționale Franceze, Hugues Renson. Anchetatorii examinează dacă Renson a ajutat PSG să obțină avantaje fiscale în legătură cu suma-record de transfer, cifrată la nu mai puțin de 222 de milioane de euro.

Numeroase convorbiri telefonice între Renson și directorul de comunicații al PSG din acea vreme, Jean-Martial Ribes, au fost interceptate și analizate, dezvăluie cotidianul spaniol AS.

Președintele Al Khelaifi ar fi și el implicat

Discuțiile indică faptul că Renson ar fi putut influența lucrurile astfel încât clubul să obțină beneficii fiscale. În schimb, politicianul ar fi primit bilete la meciurile de pe Parc des Princes și alte privilegii. Vizat este și președintele lui PSG, Nasser Al Khelaifi, care se pare că a fost prezent la unele întâlniri dintre Renson și Ribes.

Acordul de 222 de milioane de euro pentru Neymar, încheiat în 2017 între PSG și FC Barcelona, este și acum cel mai scump transfer din istoria fotbalului!

Ce riscă Paris SG

În șase ani petrecuți la Paris, brazilianul a devenit de cinci ori campion al Franței și a câștigat de trei ori Cupa Franței. În vara lui 2023, Neymar s-a mutat la Al-Hilal, în Arabia Saudită, pentru 90 de milioane de euro.

Ancheta aruncă o umbră asupra spectaculosului  transfer de acum șase ani și jumătate și ar putea avea consecințe semnificative pentru PSG. Dacă se va dovedi că a beneficiat ilegal de avantaje fiscale, AS susține că clubul s-ar putea confrunta „cu penalități și sancțiuni ample”.

Mai puteți citi:

Acuzat pe internet că ar fi participat la petrecerile organizate de Jeffrey Epstein, la care erau abuzate sexual minore, fotbalistul din Premier League a rupt tăcerea

Nu s-a văzut la TV: gestul dezgustător al lui Mbappe față de angajatul lui PSG, pe gazon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
concret
concret  •  05 Ianuarie 2024, 10:56

Oricum psg este un club artificial care fara petrodolarii arabilor s-ar zbate pe la mijlocul clasamentului in Franta.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  05 Ianuarie 2024, 10:04

Scoate cash-ul Daddy Nasser si sa rezolva toata problemele.

aquadig
aquadig  •  05 Ianuarie 2024, 10:02

*** care nu a castigat niciun trofeu, doar a praduit cluburile pe unde a jucat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează