INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Juventus, exclusă din Europa pentru un sezon » Ce înțelegere au făcut bianconerii cu UEFA

Juventus nu va juca în competițiile europene sezonul viitor // Foto: Imago
Juventus nu va juca în competițiile europene sezonul viitor // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 15:31 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 16:25

Juventus, multipla campioană a Italiei, a acceptat să nu participe în Conference League în sezonul următor și să-și ispășească acum suspendarea pentru „plusvalențele fictive Prisma și manevrele salariale”, nu în 2024-2025, când se schimbă formatul Ligii.

Juventus nu va mai juca în sezonul viitor în Europa. Locul său în Conference League va fi luat de Fiorentina, echipa de pe locul 8 în campionatul trecut. Asta pentru că torinezii au ajuns la un acord cu UEFA să fie suspendați un an, admițând neregulile comise în cele două dosare, plusvalențele fictive Prisma și manevrele salariale, după cum anunță Corriere dello Sport.

Ministrul Economiei din Italia propune o altă măsură împotriva lui Juventus: „De ce să le luăm din puncte?”
JUVENTUS
Ministrul Economiei din Italia propune o altă măsură împotriva lui Juventus: „De ce să le luăm din puncte?”

Juventus nu vrea să rateze Liga în noul format

Au acceptat să nu participe la ultima competiție creată de UEFA, dar să pornească ediția 2023/2024 de Serie A fără penalizări. Pentru a încerca să prindă un loc de Ligă, mai ales că din 2024 se va schimba formatul Ligii Campionilor și vor fi mai mulți bani în joc. 

Sentința de la UEFA va fi anunțată și oficial în cursul săptămânii viitoare și confirmată de clubul piemontez. Dacă ar aștepta să fie judecată de forul continental fără a negocia suspendarea, Juventus ar risca o sancțiunea mai dură, mergând și până la doi ani afară din Europa!

Juventus nu va contesta la TAS depunctările

Juventus a rezolvat și pe plan intern problema, reușind să obțină la Curtea de Apel o penalizare de doar 10 puncte, față de 15 cât primise inițial la Colegiul de Garanție al CONI, și de nouă, cât solicitase la prima instanță procurorul federal Giuseppe Chinè.

La fel ca în relația cu UEFA, bianconerii au acceptat și să nu facă recurs, pentru ca sancțiunea să fie aplicată doar în stagiunea 2022-2023 și să pornească de la zero în campionatul următor.

Magistraţii au cuantificat câştigurile de capital fictive la aproximativ 155 de milioane de euro, pentru transferurile făcute în perioada 2018-2021, fiind descoperite 42 de astfel de tranzacții! 

Clubul torinez, cotat la Bursă, ar fi ascuns investitorilor săi existenţa unor acorduri private cu jucătorii, printre care și Cristiano Ronaldo, pentru a putea amâna plata anumitor salarii.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Xavi insistă pentru un transfer-surpriză! Vrea să bage în primul „11” un jucător de la Girona

Fanii lui Newcastle, impresionați de gestul lui Trippier față de Tonali: „De aceea e căpitan. S-a comportat exemplar”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Hagicianul
Hagicianul  •  09 Iulie 2023, 16:45

Acum echipele românești au drum liber spre trofeu :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează