INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Încă un proces pentru Juventus » Bianconerii riscă o nouă depunctare în dosarul salariilor amânate

Juventus are din nou probleme // Foto: Imago
Juventus are din nou probleme // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2023 11:16 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 11:55

Anchetată deja în dosarul „plusvalențelor fictive Prisma”, echipa lui Allegri e în pericol să fie penalizată și pentru „manevrele” făcute cu salariile jucătorilor. În cauză se vorbește despre încălcarea articolului 4 din Codul de Justiție Sportivă de către directorii și fostul președinte și directori ai lui Juventus.

Juventus e prinsă în vârtejul proceselor, pentru neregulile contabile comise în ultimii ani de gestiune a lui Andrea Agnelli. După dosarul „plusvalențelor fictive Prisma”, în care a fost penalizată cu 15 puncte, decizie suspendată la apelul făcut de club și dosar care va fi rejudecat de Curtea Federală.

„Bătrâna Doamnă” e implicată într-un alt caz de fraudă, vizate fiind „manevrele” făcute cu salariile jucătorilor în perioada 2020-2022. 

Procurorii acuză gruparea piemonteză de încălcarea articolului 4 din Codul de Justiție Sportivă și solicită încă o depunctare și alte sancțiuni pentru conducătorii Agnelli, Nedved, Paratici, Cherubini, Manna, Morganti și Braghin.

Decizie bizară în Sevilla - Juventus » VAR-ul a ratat un fault evident: „Dacă nu s-a schimbat regulamentul, trebuia penalty”
Sevilla - Juventus
Decizie bizară în Sevilla - Juventus » VAR-ul a ratat un fault evident: „Dacă nu s-a schimbat regulamentul, trebuia penalty”

A vrut să scape cu amendă

Noul proces va începe în iunie și până la sfârșitul lunii iulie ar putea veni ambele decizii ale Curții Federale de Apel, în cele două dosare aflate pe rol. Și UEFA va deschide în iunie o investigație în paralel, pe baza dovezilor furnizate de judecătorii italieni. 

Juventus a încercat să ajungă la o înțelegere cu procurorul Chinè pentru a scăpa doar cu o amendă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Și, prin urmare, este probabil ca Chinè să ceară mai multe puncte de penalizare. Un indiciu general ar putea fi deja înțeles luni, când noua sancțiune decisă de Curtea Federală de Apel va ajunge pe frontul procesului de „plusvalenze fictive”.

Și UEFA face presiuni pe caz

Intenția Parchetului este de a efectua rapid următorii pași privind manevrele salariale, la Curtea Federală și Curtea Federală de Apel, până pe 30 iunie, „înghețând” încadrarea după cea de-a doua instanță, astfel încât penalizarea să se aplice în acest sezon.

Obiectivul este să nu mai aștepte vreo contestație la Colegiul de Garanție Sportivă de pe lângă CONI. Și UEFA vrea să judece în regim de urgență ambele dosare, pentru a ști dacă Juventus va juca sau nu în cupele europene în ediția 2023-2024 și în care dintre competiții se înscrie.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Knollsy, eroul lui West Ham! Suporterul englez care s-a luptat cu ultrașii olandezi: „Acești lași aveau nevoie de o armată să-l dărâme”

Christoph Daum, fostul selecționer al României, internat la Terapie Intensivă în New York

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează