INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC SEVILLA - SALZBURG 1-1

Karim Adeyemi, fotbalistul cu origini românești, protagonist în meciul din UCL cu 4 penalty-uri dictate într-o repriză

Karim Adeyemi a fost desemnat omul partidei Sevilla - Salzburg / Sursă foto: Twitter @UEFA.com De
Karim Adeyemi a fost desemnat omul partidei Sevilla - Salzburg / Sursă foto: Twitter @UEFA.com De

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2021 23:07 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 20:13

Într-un meci în care s-au dictat nu mai puțin de patru penalty-uri (unul pentru gazde, trei pentru oaspeți), FC Sevilla a încheiat la egalitate disputa de pe Estadio Ramón Sánchez Pizjuán cu Salzburg, scor 1-1.

„Centralul” partidei, bielorusul Aleksei Kulbakov, a dictat nu mai puțin de patru penalty-uri pe durata primei reprize dintre Sevilla și RB Salzburg. Două dintre ele au fost ratate, iar printre ghinioniștii serii s-a numărat și Karim Adeyemi, fotbalistul neamț cu origini românești de la Salzburg.

Seria penalty-urilor a început în minutul 13, la scorul de 0-0. Prima lovitură de pedeapsă a fost ratată însă de Karim Adeyemi. Interesant e că fotbalistul cu origini românești a fost cel care a obținut toate penalty-urile echipei sale, executând însă doar unul dintre ele.

Karim Adeyemi a rezistat în teren până în minutul 79, iar la final a primit trofeul „Player of the Match”, desemnat celui mai bun om al partidei.

Karim Adeyemi a debutat cu gol în tricoul Germaniei

În urmă cu o săptămână, Karim Adeyemi, atacantul de numai 19 ani din naționala Germaniei, a debutat cu gol pentru „Die Mannschaft”. Tânărul are origini românești și putea evolua și pentru România! Acum ar putea fi adversarul „tricolorilor” peste o lună.

Promovat de Flick, Karim Adeyemi a intrat pe teren în minutul 72 în locul lui Gnabry și a reușit să înscrie în primul minut al prelungirilor, după o pasă a lui Wirtz. Gnabry de două ori, Reus, Werner și Hofmann au marcat celelalte goluri ale nemților, care conduc clasamentul în grupa României.

Karim Adeyemi are tată nigerian și mamă româncă

Adeyemi joacă atacant la Salzburg, fiind unul dintre puștii de viitor ai austriecilor. Între 2018 și 2020, a fost împrumutat la FC Liefering, formație din liga secundă austriacă. 

Karim Adeyemi s-a născut la Munchen, din tată nigerian și mamă româncă, și a făcut primii pași în fotbal la juniorii lui Bayern. În urmă cu câțiva ani, a refuzat să meargă la colosul Chelsea, preferând să semneze cu Red Bull Salzburg să să rămână aproape de Munchen-ul natal, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

Alături de selecționata U21 a Germaniei, Adeyemi a câștigat Campionatul European de tineret în acest an, detaliu ce a contribuit la decizia de a fi promovat la prima echipă a lui Flick.

Citește și alte știri din Liga Campionilor: 

FOTO Cristiano Ronaldo a oferit faza serii în Champions League » Ce s-a întâmplat după ce a lovit un steward

Ibrahimovic s-a „rupt” din nou! Ratează un supermeci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
nune
nune  •  14 Septembrie 2021, 23:59

"Tânărul are origini românești și putea evolua și pentru România!" Putea sa joace pentru oricare alta tara, la fel cum si Messi, Neymar, Mbappe sau Lewa ar fi putut sa joace si pentru Romania, daca si-ar fi luat cetatenia. Doar ca toti au ales sa joace pentru tara in care s-au nascut, la fel ca si Adeyemi. Bine, mah copile! Daca ne bucuram pentru Emma Raducanu, sa fii sigur ca ne bucuram si pentru tine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează