INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Mbappe nu se ascunde » Interviu amplu în L'Equipe: a recunoscut rivalitatea cu Haaland + vrea Balonul de Aur: „Am ași în mânecă”

Kylian Mbappe/ foto: Imago Images
Kylian Mbappe/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 12:29 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 13:54

Kylian Mbappe (24 de ani), atacantul lui PSG, a primit premiul pentru cel mai bun jucător francez din sezonul trecut în ancheta France Football și L'Equipe.

Kylian a oferit cu această ocazie un amplu interviu în care și-a analizat performanțele din sezonul trecut și a recunoscut rivalitatea cu Erling Haaland.

PSG îi poate da lovitura Barcelonei » Qatarezii se gândesc deja la înlocuitorul lui Mbappe
PSG
PSG îi poate da lovitura Barcelonei » Qatarezii se gândesc deja la înlocuitorul lui Mbappe

Kylian Mbappe: „Mi-am menținut standardele. Și Erling e acolo”

„Sunt destul de multe lucruri care mă fac mândru din sezonul trecut. În primul rând, faptul că am continuat să câștigăm titlul (n.r. - Ligue 1), pentru asta jucăm. Asta este cel mai greu lucru, pentru asta se luptă toți jucătorii. 

Și, bineînțeles, sunt încântat că mi-am menținut standardele personale, cu un sezon de aproximativ cincizeci de goluri. Și Erling (n.r. - Haaland) e tot pe acolo”, a declarat Mbappe, potrivit L'Equipe.

În sezonul trecut, Mbappe a marcat 54 de goluri pentru PSG și naționala Franței. Haaland a punctat de 59 de ori pentru Manchester City și naționala Norvegiei.

Mbappe: „Singurul regret e pierderea finalei Cupei Mondiale”

„Am avut câteva momente minunate, câteva performanțe mari, chiar dacă cred că aș fi putut face mai mult. Dar, după aceea, a fost un an diferit, unul cu care nu eram familiarizați, cu această Cupă Mondială chiar în mijlocul sezonului.

Singurul lucru pe care îl regret este finala pierdută la Cupa Mondială (n.r. - în fața Argentinei, la penalty-uri). Este dificil să spui altceva când ești atât de aproape, când tocmai ai pierdut la penalty-uri în finală. Dar așa merge povestea. Dacă am pierdut, este pentru că a trebuit să pierdem. Presupun că așa este întotdeauna. Așa văd eu lucrurile. 

Totul s-a terminat acum. Cred că vom mai câștiga încă una. Grupul are această dorință, acest vis. Sper să pot spune peste câțiva ani că a fost o binecuvântare deghizată, chiar dacă pierderea unei finale de Cupa Mondială va rămâne un pentru totdeauna. 

Dar am învățat să trăiesc cu asta și nu mai este o durere pentru mine. Este istorie, face parte din trecut”, a mai declarat Kylian Mbappe.

Mbappe: „Sunt un candidat la Balonul de Aur”

Mbappe a vorbit și despre marele său vis, Balonul de Aur, care se va acorda în octombrie pentru performanțele din sezonul 2022-2023.

„Aș fi spus ca nu am șanse la Balonul de Aur în conformitate cu vechile reguli (în care trofeele colective erau pe picior de egalitate cu performanța individuală ca fiind criteriul numărul 1 înainte de sezonul 2021-2022). Dar, conform noilor reguli, contează performanța jucătorului. 

Vi (n.r. - jurnaliștilor) se cere să votați pentru cel mai impresionant jucător, cel care a avut cel mai mare impact, cel care a fost cel mai decisiv, cel care a atras cel mai mult privirile. Eu am doi sau trei ași în mânecă. Vom vedea, dar cred că sunt un candidat, iar acesta este adevărul”, a mai spus Mbappe.

Citește și:

Milioane de oameni au apreciat momentul viral de la prezentarea noului jucător al Realului
REAL MADRID
Milioane de oameni au apreciat momentul viral de la prezentarea noului jucător al Realului
El e înlocuitorul lui Bonucci » Juventus vrea un fundaș de la Manchester City
JUVENTUS
El e înlocuitorul lui Bonucci » Juventus vrea un fundaș de la Manchester City

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ricaventurianu
ricaventurianu  •  08 Iulie 2023, 15:56

La ora actuală in fotbalul mondial este Mbappe si restul: cară în spate psg, naționala Franței. Messi e carat în cârcă de echipa Argentinei și Al Infantino Al penal, Halland tot de echipa. Însă nu o sa aibă balonul de aur. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează