INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Xavi a avut 16 absenți, dar a luat 3 puncte » Barcelona s-a impus la limită în deplasarea de la Mallorca: „Victoria era vitală”

Luuk de Jong a înscris golul victoriei cu Mallorca // foto: Imago Images
Luuk de Jong a înscris golul victoriei cu Mallorca // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 09:52 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 10:48

În ciuda celor 16 absenți cu care a abordat partida cu Mallorca, Barcelona s-a impus la limită, scor 1-0, și a urcat pe locul 5 în La Liga.

Înainte de deplasarea la Mallorca, Barcelona părea condamnată. Cu nu mai puțin de 16 absențe, cauzate de felurite accidentări și de infectarea cu COVID-19, antrenorul Xavi Hernandez s-a văzut nevoit să alcătuiască o echipă de start cu mai mulți jucători de la echipa secundă.

Chiar și așa, Barcelona a obținut toate cele 3 puncte puse în joc.

Luuk de Jong show în Mallorca - Barcelona 

În minutul 29, Luuk de Jong a trecut de două ori pe lângă gol. În decursul a 50 de secunde, a lovit bara stângă a porții cu o execuție din cădere, apoi bara transversală cu o foarfecă spectaculoasă, de la 11 metri de poartă!

Luuk de Jong n-a mai putut fi oprit în minutul 44, când a înscris al doilea său gol pentru formația blaugrana. Vârful olandez a trimis mingea în poartă cu capul, la capătul unei centrări a lui Oscar Mingueza. Luuk a fost ajutat și de ieșirea neinspirată a portarului Manolo Reina.

Pe final, Mallorca a forțat egalarea, dar defensiva Barcelonei a rezistat. Cea mai mare ocazie a gazdelor a venit în prelungiri, când ter Stegen a blocat incredibil, cu o intervenție ca la handbal, șutul lui Jaume Costa.

Barcelona se apropie de locurile de Champions League 

Cu cele 3 puncte obținute pe Visit Mallorca Estadi, catalanii au ajuns la un total de 31 după 19 etape și au urcat pe locul 5 în La Liga. Distanța față de liderul Real Madrid, care a pierdut duminică cu Getafe, s-a micșorat la 15 puncte.

„Era vital să obținem cele 3 puncte. Am văzut că o parte dintre rivali au pierdut puncte și aveam nevoie să câștigăm, pentru a începe anul bine și a urca în clasament. Intervenția lui ter Stegen a fost incredibilă, când au loc astfel de momente înțelegi de ce avem atât de multă încredere în el”, a comentat stoperul Eric Garcia.

Cum a arătat primul „11” al Barcelonei: ter Stegen - Mingueza, Pique, Garcia, Araujo - Nico, F. de Jong, Puig - Akhomach, L. de Jong, Jutgla

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

United bagă mâna în buzunar: 100 de milioane de lire sterline pentru noua senzație din Premier League

Arestat pentru rasism și homofobie! Se întâmplă în Premier League » Reacția clubului: „L-am interzis”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
zorrozabal
zorrozabal  •  03 Ianuarie 2022, 12:07

Da,dar neconvingator iar daca arbitrul (catalan),ar fi sanctionat hentul in careu ,Mallorca putea beneficia de un penalty!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează