INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 3-2

FOTO Explicație incredibilă a președintelui La Liga! De ce nu a implementat sistemul „Goal Line”, cel care ar fi lămurit controversa din Real Madrid - Barcelona

Javier Tebas, președintele LaLiga, susține că tehnologia de linia porții n-a fost cumpărată deoarece a dat rateuri în alte campionate mari ale Europei. +10   FOTO
Javier Tebas, președintele LaLiga, susține că tehnologia de linia porții n-a fost cumpărată deoarece a dat rateuri în alte campionate mari ale Europei.

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 09:07 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 11:43

Javier Tebas, președintele LaLiga, susține că tehnologia de linia porții n-a fost cumpărată deoarece a dat rateuri în alte campionate mari ale Europei. Faza controversată petrecută duminică în Real Madrid - Barcelona (3-2) a fost judecată de VAR.

În LaLiga nu există tehnologie de linia porții, astfel că o fază controversată petrecută în minutul 28 al clasicului Real Madrid - FC Barcelona (3-2) a stârnit o uriașă controversă.

Xavi a făcut prăpăd după „El Clasico”: „Nu vreau să tac! O rușine absolută! Meritam să câștigăm”
REAL MADRID - BARCELONA
Xavi a făcut prăpăd după „El Clasico”: „Nu vreau să tac! O rușine absolută! Meritam să câștigăm”

Portarul Realului, Adriy Lunin, a scos in-extremis o minge de pe linia porții, expediată cu călcâiul de Lamine Yamal, însă nimeni nu și-a dat seama dacă a fost gol sau nu în timpul partidei.

FOTO Faza din El Clasico a fost analizată de VAR, dar incertitudinea a rămas

FOTO: Captură CANAL+
FOTO: Captură CANAL+
FOTO: Captură CANAL+
FOTO: Captură CANAL+
FOTO: Captură CANAL+
+6 FOTO

A analizat-o VAR-ul, care a decis că mingea n-a depășit cu toată circumferința linia porții, astfel că scorul în acel moment s-a păstrat, 1-1. Însă incertitudinea a persistat, fiind lămurită abia ulterior, de postul francez Canal+, care a confirmat decizia luată de arbitrii spanioli.

După fluierul final, antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez a tunat și a fulgerat împotriva Ligii Spaniole: „Este o rușine că n-a fost cumpărată tehnologia de linia porții, n-ar trebui să lipsească dacă vrem să avem cel mai bun campionat din lume”.

Javier Tebas a dat patru exemple în care tehnologia de linia porții a eșuat

Însă președintele LaLiga, Javier Tebas, a explicat că s-a decis ca amintita tehnologie n-a fost achiziționată deoarece a dat rateuri în mai multe campionate ale Europei.

Tebas a dat drept exemplu patru cazuri, amintind de știrile publicate la vremea respectivă în presă. Primul incident s-a petrecut în Italia, în 2016, atunci când tehnologia denumită „Hawk Eye” n-a putut determina dacă, în timpul unui meci, mingea depășise sau nu linia porții. Șefii FIFA s-au întrunit ulterior pentru a analiza situația.

Liga franceză a suspendat Goal Line Technology în 2018

O situația asemănătoare s-a petrecut apoi în Germania și a fost rezolvată în cele din urmă de VAR, exact ca duminică seară, pe „Santiago Bernabeu”. Apoi, în Premier League, tehnologia de linia porții a eșuat într-un Aston Villa - Sheffield. Mingea depășise linia porții, dar ceasul arbitrului n-a funcționat, astfel că golul n-a putut fi acordat.

Tebas a mai amintit și un caz petrecut în Franța, în ianuarie 2018, în timpul unei partide Amiens - PSG. „Tehnologia n-a funcționat, iar ceasul arbitrului n-a vibrat, astfel că faza a fost analizată de VAR, care a acordat golul”, relata la vremea respectivă agenția France Presse (AFP), care anunța totodată că Liga franceză a decis să suspende Goal Line Technology.

Poziția LaLiga: „De la introducerea VAR, toate fazele de acest tip care au apărut au fost rezolvate satisfăcător până acum”.

VIDEO. Îl cheama Raul, este român, joacă la Real Madrid și rupe plasele porților adverse!

Mai puteți citi:

Xavi a făcut prăpăd după „El Clasico”: „Nu vreau să tac! O rușine absolută! Meritam să câștigăm”

Imaginile devenite virale după „El Clasico” » Cea mai nebună fază de la Real Madrid - Barcelona a fost deslușită

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  23 Aprilie 2024, 12:48
Postat de GeorgePhoenix59 pe 22 Aprilie 2024, 16:13

Este atat de simplu ,ceea ce s-a la Madrid ! Daca era la poarta Barcei,sigur se acorda golul ! De pe timpul dictatorului Franco,Real Madrid à fost ajutata de arbitri ,de federatie ,si acest lucru se intampla si in zilele noastre ! S-a vazut si la penalty,cand arbitru nu à vrut sa revada faza la Var !

Hai pe bune, dar prin anii 2005-2012 cand inclusiv contra Realului era ajutata Barcelona atat de evident, nu mai vorbesc prin Champions League... acum pe bune, ne legam de faza cu mingea de pe linia portii? Astia au oprit meciul 5 minute sa se uite la faza aia? Vede totusi cineva, din absolut orice unghi posibil, macar jumatate de minge in poarta? Daca si de aia se leaga, inseamna ca au luat-o toti razna. Dar de diferenta de nivel dintre cele 2 nu vorbim? Adica Real tocmai a scos-o si pe City din CL, Barcelona, adevarat, cu om in minus, dar a fost macinata de PSG. Echipa net inferioara lui City. Chiar or fi doar arbitrajele problema lor? Ajutati si ei la greu in perioada de glorie, dar da, jucau fotbal, erau cel mai tare club din Europa, asta nu conta? Singura faza (ca intr-adevar a existat una) contestabila in acest meci e un penalty refuzat Barcelonei, care din punctul meu de vedere chiar a fost penalty. Daca se leaga de faza aia pot intelege, dar sa insisti pe o faza in care mingea clar nu intra in poarta e extrem de penibil.

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  22 Aprilie 2024, 16:13

Este atat de simplu ,ceea ce s-a la Madrid ! Daca era la poarta Barcei,sigur se acorda golul ! De pe timpul dictatorului Franco,Real Madrid à fost ajutata de arbitri ,de federatie ,si acest lucru se intampla si in zilele noastre ! S-a vazut si la penalty,cand arbitru nu à vrut sa revada faza la Var !

raf1946
raf1946  •  22 Aprilie 2024, 12:11

Auzi la el ce exemplu dă, dacă nu a funcționat ceasul la mâna arbitrului de centru, nu s-a acordat golul. Luați, bă, tehnologia din Italia în care calculatorul arată tridimensional și când e offside și când e gol. Parcă s-ar scuza omologul său din românica, Gino Iorgulescu, de ce nu este implementată tehnologia cea mai avansată.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează