INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Loți, ca PSG! Boloni bate recorduri la Metz în Ligue 1: „Am fost extrem de oportuniști!”

Ladislau Boloni
Ladislau Boloni

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 14:35 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 14:54

În primele cinci etape din campionatul Franței, Ladislau Boloni are opt puncte cu Metz, câte a adunat și campioana PSG. A doua victorie (1-0 pe terenul vicecampioanei Lens) în primele trei deplasări, cum nu a mai reușit echipa lorenă de aproape două decenii în Ligue 1.

La 70 de ani, cel mai în vârstă antrenor din Ligue 1, Ladislau Boloni a fost luat tare la întoarcerea după 12 ani în elita Franței, pierzând cu 1-5 pe terenul lui Rennes.

Se distrează de minune după ce a fost dat afară de FCSB! S-a filmat alături de Antonia
METROSPORT
Se distrează de minune după ce a fost dat afară de FCSB! S-a filmat alături de Antonia

Ladislau Boloni a propulsat-o pe Metz peste precedentele 4 participări în Ligue 1

Unii s-au temut de viitorul lui Loți în Franța, dar ce a urmat a fost pozitiv. Numai pozitiv:

- două egaluri acasă (2-2 cu Marseille, 2-2 cu Reims).

- două victorii în deplasare, cu același scor, 1-0, la Clermont și Lens.

Metz nu a avut două succese în primele cinci etape din Ligue 1 în precedentele patru participări (o victorie în 2019-2020 și 2020-2021, zero în 2017-2018 și 2021-2022).

Nu doar atât. Echipa lorenă nu mai câștigat două din primele trei deplasări ale unui sezon în L1 din 2004-2005 (atunci, la Ajaccio și Marseille). De aproape două decenii!

Ladislau Boloni a învins cu 25% posesie și 2-31 la șuturi!

Chiar dacă a pierdut cel mai bun jucător, golgheterul și cel mai performant pasator în stagiunea anterioară, Georges Mikautadze (transferat la Ajax pentru 16 milioane de euro), Boloni nu s-a alarmat. Și a învins-o pe vicecampioana Lens acasă la ea, într-un mod incredibil.

Cifrele au fost copleșitoare în favoarea adversarilor. Lens a avut 75% posesie, 700 de pase (238 Metz), 88% pase reușite (66% Metz), 10-0 la centrări bune, 31-2 la șuturi și 10-2 la mingi pe poartă. Dar „les grenats" s-au impus, marcând la primul șut cadrat (Asoro 37).

Portarul lui Loți a fost însă vital. 10 parade, Oukidja, record în 2023-2024 într-o partidă din principalele cinci campionate europene.

Sâmbătă seara, după meci, Metz era pe locul 6, pentru cupele europene. Cu 8 puncte în cinci runde, la fel ca PSG!

Ladislau Boloni: „Trebuie să accepți și să suferi și să nu cedezi"

„Mă simt foarte obosit", a fost prima reacție a lui Boloni, la conferință. A zâmbit: „Sigur, sunt și mulțumit. N-aș putea fi decât mulțumit după o asemenea performanță".

Tehnicianul a decriptat confruntarea: „Pentru a câștiga un meci, ai nevoie de calitate tehnică. Din acest punct de vedere, am fost depășiți. Ai nevoie în același timp de caracter, iar adversarii au avut și caracter. Dar trebuie să accepți și să suferi și să nu cedezi. Am reușit să smulgem acest rezultat în ciuda multor momente defavorabile. Iată calitățile noastre! Aici, ne-am depășit rivalii".

Ladislau Boloni, paralela cu Guy Roux

Ce au mai avut în plus jucătorii săi? „Am fost puternici mintal și oportuniști. Extrem de oportuniști!". Întrebat de portarul Oukidja, Loți a răspuns: „Guy Roux spunea că «și-a făcut treaba». Eu aș mai adăuga un cuvânt. Și-a făcut treaba minunat". 

8a fost nota primită de Ladislau Boloni în L'Equipe pentru victoria cu Lens, de sâmbătă seară

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

O brigadă din România conduce Barcelona la startul grupelor Ligii Campionilor

Radu Drăgușin i-a cucerit pe italieni: „Excepțional! L-a îmblânzit pe Osimhen, golgheterul campionatului”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
Turul
Turul  •  18 Septembrie 2023, 00:15

, Numele lui este Bölöni László, scurtat Laci, nicidecum Ladislau sau Loți, cum nici numele dumneavoastră(autorul articolului) nu este Tódor Zsumáté.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Septembrie 2023, 15:54

...eu nu ma bucur pentru buluni ...cateii dintai mor repe4de ...omul a tradat Romania nereusind s o califice la C.M. din 2002 ...

dramav
dramav  •  17 Septembrie 2023, 15:36

Scrieti si de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează