INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

Leo Messi, o experiență incredibilă la Inter Miami: joacă la cea mai slabă echipă din America, fără victorie de 11 meciuri

Leo Messi, o experiență incredibilă la Inter Miami. Foto: Instagram
Leo Messi, o experiență incredibilă la Inter Miami. Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 16 iulie 2023 16:53 / Actualizat duminica, 16 iulie 2023 16:57

La 36 de ani, campion mondial cu Argentina, Leo Messi a semnat până în 2025 cu Inter Miami și e prezentat în această seară. Dar noua sa formație are doar 18 puncte din 66 posibile, cea mai slabă din ambele conferințe MLS.

Leo Messi e oficial jucătorul lui Inter Miami. Sâmbătă seară a fost anunțat transferul, campionul mondial argentinian a semnat un contract pe doi ani, va fi prezentat diseară într-un show pe stadionul din Fort Lauderdale și va debuta, aproape sigur, pe 21 iulie, într-un meci contra lui Cruz Azul, turneu la care participă 47 de echipe din Major League Soccer și liga mexicană.

Schimbare majoră la CFR Cluj: Țiriac și influentul politician sunt implicați direct!
CFR CLUJ
Schimbare majoră la CFR Cluj: Țiriac și influentul politician sunt implicați direct!

Leo Messi, 120 de milioane de dolari numai din salariu la Inter Miami

În vârstă de 36 de ani, „La Pulga” nu are probleme financiare, va câștiga 60 de milioane de dolari pe sezon, sponsorii campionatului nord-american, Apple și Adidas, îi asigură procente din câștigurile legate de MLS. Iar patronul Jorge Mas (David Beckham e acționar minoritar) i-a promis în viitor acțiuni la club.

Leo nu va fi singur la Miami. Sigur va fi alături de el Sergio Busquets, unul dintre prietenii săi, care i-a fost coleg 13 ani la Barcelona (2008-2021). Foarte probabil, va veni și Jordi Alba, după 12 ani în blaugrana pe Camp Nou.

Echipa lui Leo Messi, 11 meciuri la rând fără victorie: 8 eșecuri, 3 remize

Problema lui Messi e echipa, aflată într-o situație critică în MLS. Tocmai a pierdut încă o dată, 0-3 sâmbătă în fața lui St. Louis City, a 14-a înfrângere până acum în 22 de etape. Are doar cinci victorii, nu a mai învins din 14 mai, de la 2-1 cu New England Revolution!

Inter a ajuns la 11 meciuri la rând fără succes, opt eșecuri și trei egaluri. Phil Neville, ex-internaționalul englez, precedentul antrenor, a fost demis în iunie. Gerardo „Tata” Martino a apărut pe bancă din 10 iulie, însă nici el n-a găsit victoria: trei egaluri (1-1 cu Austin, 2-2 cu Columbus Crew, 2-2 cu DC United) și această înfrângere, 0-3 cu St. Louis.

1.060 de meciuria jucat Messi în total de-a lungul carierei (885 la club, 175 pentru Argentina), marcând 818 goluri (715 la club, 103 la naționala albiceleste)

Leo Messi, o experiență incredibilă la Inter Miami: joacă la cea mai slabă echipă din America, fără victorie de 11 meciuri
Fostul internațional englez David Beckham, coproprietar al lui Inter Miami, susține că și el a fost surprins de momentul ales de Messi pentru a-și anunța transferul la clubul său. Foto: Imago

Ce găsește Leo Messi. O formație aflată pe locul 15 în conferință, la 12 puncte de play-off!

În acest moment, Messi joacă la cea mai slabă echipă din Major League Soccer. Din ambele conferințe. Inter Miami a obținut doar 18 puncte din 66 puse în joc în 2023! Pe locul 15 în conferința de est.

E la 12 puncte de DC United, poziția a 9-a, ultima care asigură prezența în play-off.

130 de milioane de dolaria câștigat anul trecut Leo Messi, fiind cel mai bine plătit sportiv din 2022, potrivit Forbes (75 de milioane ca jucător, 55 din contractele de publicitate)

Citește și:

O altă mare putere a Italiei vrea să-l blocheze pe Radu Drăgușin pentru a-l transfera în 2024

Alexandru Maxim s-a decis! A refuzat o ofertă „astronomică” de la Istanbul

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează