INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI Etapă-spectacol în Bundesliga » Leverkusen poate egala recordul lui Bayern, campioana e în corzi după două eșecuri consecutive

Fază din derby-ul Leverkusen - Bayern 3-0, disputat în etapa 21 / Foto: Imago
Fază din derby-ul Leverkusen - Bayern 3-0, disputat în etapa 21 / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 16:17 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 16:18

Bundesliga programează în week-end cu etapa #22. Liderul Bayer Leverkusen poate egala în deplasarea de la Heidenheim recordul de 32 de meciuri consecutive fără eșec stabilit de Bayern în 2019 - 2020. Bayern, în schimb, va încerca la Bochum să iasă din criza pe care o traversează.

Etapa precedentă a fost dominată de derby-ul Bayer Leverkusen - Bayern Munchen, câștigat categoric de lider, cu 3-0. „Farmaciștii” s-au distanțat astfel la 5 puncte în fruntea clasamentului și i-au „aruncat” pe bavarezi într-o veritabilă criză, confirmată miercuri, în prima manșă a „optimilor” Ligii, la 0-1 cu Lazio.

Thomas Tuchel, scandal monstru în vestiar: „Nu sunteți atât de buni pe cât credeam!”
BAYERN
Thomas Tuchel, scandal monstru în vestiar: „Nu sunteți atât de buni pe cât credeam!”

Etapă-spectacol în Bundesliga

VfB Stutgart a profitat și, grație unui 3-1 cu Mainz, s-a apropiat la 7 puncte de Bayern, iar Borussia Dortmund la 10, urmarea unei victorii clare în fața lui SC Freiburg (3-1).

În acest week-end, toate privirile vor fi ațintite asupra partidei de la Heidenheim, unde liderul va încerca să egaleze un record stabilit de Bayern în 2019 - 2020.

De asemenea, este de urmărit dacă Bayern va reuși să se „scuture” de criza pe care o traversează, tradusă deocamdată în două eșecuri consecutive fără gol marcat!

Programul etapei #22

Gazeta Sporturilor analizează cele mai importante meciuri ale rundei cu numărul 22.

FC Koln și Werder, la duelul 100

Etapa cu numărul 22 va fi deschisă, vineri seară, de FC Koln și Werder Bremen, care se află la duelul cu numărul 100. Fiecare și-a adjudecat până acum câte 36 de partide, 27 s-au încheiat la egalitate. Însă „țapii” n-au pierdut pe teren propriu niciuna din ultimele 11 întâlniri directe.

Meci capital pentru Niko Kovac împotriva Borussiei Dortmund

Duelul de sâmbătă, cu Borussia Dortmund, are caracter decisiv pentru antrenorul lui VfL Wolfsburg, Niko Kovac. ”Avem nevoie de puncte”, a insistat directorul executiv al „lupilor”, Marcel Schafer, după 6 etape consecutive fără victorie, între care două eșecuri! Problema e că VfL are un bilanț catastrofal cu Borussia: 15 înfrângeri în ultimele 17 întâlniri!

Bayer Leverkusen vizează recordul lui Bayern

Liderul Bayer Leverkusen e neînvins în ultimele 31 de meciuri oficiale. Iar în deplasarea de la Heidenheim îi este de ajuns o remiză ca să poată egala un record deținut de Bayern din 2019 - 2020. Atunci, între decembrie 2019 și septembrie 2020, multipla campioană a Germaniei a bifat 32 de meciuri oficiale fără eșec. Atenție, însă! Heidenheim este neînvinsă de 8 meciuri.

Meci de 2 solist la Darmstadt

Ultima clasată, Darmstadt, primește sâmbătă vizita revelației sezonului, VfB Stuttgart. Interesant, promovata este de 3 etape fără gol înscris și fără victorie, în vreme ce VfB, locul 3, și-a câștigat ultimele 3 partide disputate și a înscris nu mai puțin de 11 goluri!

Iese Bayern din criză la Bochum?

Campioana Bayern este echipa care i-a administrat lui VfL Bochum cele mai severe înfrângeri de la revenirea în Bundesliga, în 2020 - 2021. De trei ori 0-7, ultima oară chiar în turul acestui campionat. Pe hârtie, cel puțin, „minerii” sunt adversarul perfect pentru ieșirea din criză a bavarezilor.

Bayern are nevoie ca de aer de toate punctele puse în joc, în condițiile în care Leverkusen s-a distanțat la 5 lungimi în frunte. Orice altceva decât o victorie ar însemna o nouă lovitură în duelul la titlu cu Bayer și i-ar putea parafa sfârșitul pe bancă lui Thomas Tuchel.

VIDEO. Rodion Cămătaru despre transferurile lui 2024 pentru fotbaliștii români: "Drăgușin mai bine mergea la Bayern"

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Mai puteți citi:

Nu mai e „Hurricane” » Harry Kane, „demolat”: „Nu s-a întâmplat prea des asta”

Radu Petrescu a condus meciul serii în Europa League, Feyenoord - Roma » A ieșit în evidență cu un moment imposibil de evitat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează