INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIAL FEMININ

Incredibil! Fata care a învins cancerul a leșinat la antrenament, dar a jucat și a marcat golul Mondialului contra Germaniei

Linda Caicedo, 18 ani, foto: Guliver/gettyimages
Linda Caicedo, 18 ani, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2023 15:52 / Actualizat duminica, 30 iulie 2023 16:20

Linda Caicedo, 18 ani, a supraviețuit cancerului ovarian în 2020, a trecut și peste incidentul de la antrenamentul de joi, când și-a pierdut cunoștința pe teren, și astăzi a fost aleasă jucătoarea meciului cu Germania (2-1), înscriind un gol superb.

Povestea zilei la Mondial. După ce, joi, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului, columbianca Linda Caicedo a jucat astăzi și a înscris un gol superb într-o victorie surprinzătoare, 2-1 în fața Germaniei, una dintre favoritele la trofeu.

El e liderul! Momentul trecut cu vederea care demonstrează că Vlad Chiricheș e noul șef de la FCSB: „Gata! Acum a început”
OȚELUL - FCSB 0-2
El e liderul! Momentul trecut cu vederea care demonstrează că Vlad Chiricheș e noul șef de la FCSB: „Gata! Acum a început”

„Stresul și epuizarea fizică au afectat-o pe Linda Caicedo"

În vârstă de 18 ani, copilul teribil al fotbalului feminin sud-american i-a speriat pe toți cei din lot. La un moment dat, atacantul s-a oprit din sprint, s-a ținut de piept și a căzut în iarbă, leșinată.

I s-a dat rapid primul ajutor și fata și-a revenit. Totuși, a fost transportată la spital cu o ambulanță. Medicii columbieni voiau să fie siguri că starea sa de sănătate este bună. „Stresul și epuizarea fizică au afectat-o", au explicat doctorii.

Incredibil! Fata care a învins cancerul a leșinat la antrenament, dar a jucat și a marcat golul Mondialului contra Germaniei
Linda Caicedo, foto: Imago

Linda Caicedo, dribling și șut la vinclu, în colțul lung. Golul turneului

Caicedo nu doar că a părăsit spitalul în aceeași zi. Astăzi, a jucat din primul minut și, în repriza secundă (52), a deschis scorul cu o execuție ce ar putea fi nominalizată la golul turneului final.

Cu o fentă-dublă a depășit două adversare și a șutat din unghi în colțul opus, la vinclu. Germania a egalat (Popp, 89, penalty), însă Columbia a învins, marcând golul victoriei în al 7-lea minut de prelungire (Vanegas). 2-1, succes istoric al „Cafeteros" la Mondial.

Sunt pe primul loc în grupa H, cu 6 puncte (Germania are 3, Maroc 3, Coreea de Sud 0) și aproape sigur calificate în optimile de finală. Cu un egal în ultima etapă, în fața Marocului, își asigură și locul 1.

Linda Caicedo, șase luni de chimioterapie la 15 ani

Linda, aleasă MVP de FIFA la 2-1 cu Germania, transferată în această vară de la Deportivo Cali la Real Madrid, a trecut printr-o perioadă critică în urmă cu trei ani. În februarie 2020 a fost diagnosticată cu cancer ovarian, a fost operată și șase luni a făcut chimioterapie.

„Adevărul este că eram foarte mică, la 15 ani, și poate că nu am înțeles ce se întâmpla cu mine", a declarat ea. Dar mama ei Herlinda a povestit presei columbiene: „De fiecare dată când mergeam la spital, ea plângea și îi întreba pe doctori dacă va mai putea juca fotbal vreodată".

A supraviețuit cancerului și astăzi este vedeta Mondialului. Are două goluri, câte unul la 2-0 cu Coreea de Sud și 2-1 cu Germania. 

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Florin Andone „e aproape de a semna”! Detalii de ultima oră despre atacantul român

Veste șocantă la Real Madrid: marele talent transferat, care „seamănă cu Hagi ca stil”, s-a accidentat grav

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează