INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

„Nu el merită Balonul de Aur” » Șeful lui PSG îi răspunde lui Messi, după ce argentinianul i-a acuzat pe francezi

Lionel Messi s-a plâns de primirea de la Paris după ce a cucerit Campionatul Mondial cu Argentina. Nasser Al Khelaifi, președintele lui PSG, i-a răspuns actualului fotbalist de la Inter Miami
Lionel Messi s-a plâns de primirea de la Paris după ce a cucerit Campionatul Mondial cu Argentina. Nasser Al Khelaifi, președintele lui PSG, i-a răspuns actualului fotbalist de la Inter Miami

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 14:40 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 14:53

Lionel Messi s-a plâns de primirea de la Paris după ce a cucerit Campionatul Mondial cu Argentina. Nasser Al Khelaifi, președintele lui PSG, i-a răspuns actualului fotbalist de la Inter Miami și a explicat de ce succesul „Puricelui” din Qatar nu a putut fi sărbătorit într-un mod grandios.

A fost delicat să-l omagiem pe Messi pe stadion. Trebuia să respectăm țara pe care a învins-o, trebuia să-i respectăm pe colegii lui francezi și pe fanii noștri.

L-am felicitat pe Messi la antrenament, în privat, dar nu puteam să facem un eveniment mai grandios din respect pentru francezi”, a declarat Al Khelaifi pentru RMC Sport. 

Apoi, când a fost întrebat despre cine merită Balonul de Aur, Al Khelaifi a „uitat” de Messi: „Avem cel mai bun fotbalist din lume. Mbappe merită Balonul de Aur”.

În decembrie 2022, Argentina a învins-o pe Franța și a cucerit al treilea titlu mondial din istorie. A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, 3-3 după reprizele de prelungire și 4-2 pentru „pume” la loviturile de departajare. 

Vedeta lui Manchester United, accident după meci! Se afla la volanul unui bolid de 800.000 de euro
MANCHESTER UNITED
Vedeta lui Manchester United, accident după meci! Se afla la volanul unui bolid de 800.000 de euro

Lionel Messi: „Nu a fost așa cum speram la Paris”

Liniștit după câteva luni în SUA, la Inter Miami, Leo Messi se gândește încă la perioada PSG, două sezoane în care a câștigat trei trofee, a jucat alături de Neymar și Mbappe, dar nu s-a simțit bine. Spune și ce i-a displăcut cel mai mult.

Am fost unicul campion al lumii care nu a fost apreciat la club”, a afirmat argentinianul într-un interviu pentru Migue Granados, pe canalul de YouTube Olga. „Era de înțeles. Mă aflam în țara împotriva căreia jucaserăm finala și, din cauza noastră, francezii nu au fost campioni încă o dată”.

A realizat că „nu a fost așa cum speram la Paris”. Totuși, a acceptat situația: „Am zis mereu că lucrurile se întâmplă cu un motiv și, chiar dacă nu eram OK în Franța, am cucerit titlul mondial fiind acolo”.

Messi nu a avut probleme în vestiar: „A fost bine cu Kylian și cu toți ceilalți".

Lionel Messi participă la Copa America 2024

Messi, 36 de ani, le-a dat o veste excelentă compatrioților, confirmând că va juca anul viitor la turneul final continental. 

„Mă gândesc la Copa America, vreau să fiu la Copa America, mai ales că va fi aici, în Statele Unite. Va fi frumos, am evoluat deja în SUA, la centenarul Copei America. Chiar dacă am pierdut finala (n.r. - 0-0, 2-4 la penaltyuri cu Chile, în 2016), am avut o frumoasă ascensiune”.

Legat de Mondialul din 2026, a spus că „nu m-am gândit încă, e departe. Să vedem cum mă simt”.

Messi: „Au trecut anii, am multe meciuri în spate”

Ce dorește să facă în viitor? „Sunt un competitor, așa este personalitatea mea, vreau să câștig. Poate nu realizez, joc și mă pregătesc ca întotdeauna, însă realitatea e că au trecut anii, am multe meciuri în spate”.

Tocmai de aceea a ales Inter Miami: „Aveam nevoie să mă relaxez un pic după o carieră atât de lungă. Dar vreau să mă bucur cât pot de mult de ceea ce îmi place. Să joc fotbal”.

Sunt norocos să fac un job pe care-l iubesc. Chiar dacă am responsabilități, obiective, e ceva de care mă bucur și acum. Ce voi face după ce nu voi mai juca fotbal? Nu știu, mi-ar plăcea să fiu director sportiv, dar și să fiu cu copiii, să-i învăț. 

- Lionel Messi, atacant Inter Miami

176 de selecțiiare Leo Messi la naționala Argentinei, pentru care a marcat 104 goluri. A cucerit 3 trofee: Copa America 2021, Finalissima 2022 și CM 2022

Tot din fotbalul internațional: 

Bayern plătește pentru ca Nagelsmann să fie selecționer! Cu cât contribuie la salariul acestuia

Jose Mourinho, după ce s-a chinuit în Moldova: „Bayern nu a înțeles, PSG nu a înțeles, acum ne luptăm și noi”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  24 Septembrie 2023, 16:49
Postat de gicab pe 24 Septembrie 2023, 15:45

Eu zic ca balonul de aur sa se dea la toată lumea ca sa nu se mai certe între ei… mai ales la fecefecesebisti… vreo zece cinspe baloane… dar tavi sa primească minim trei

Minim 3 pe an si inca unul pentru “munca bate bacul”

patratel2019
patratel2019  •  24 Septembrie 2023, 16:21

Mbappe asta ce trofee a obținut anul asta ca sa merite balonul de aur? In afara de campionat cu PSG?

gicab
gicab  •  24 Septembrie 2023, 15:45

Eu zic ca balonul de aur sa se dea la toată lumea ca sa nu se mai certe între ei… mai ales la fecefecesebisti… vreo zece cinspe baloane… dar tavi sa primească minim trei

Vezi toate comentariile (4)
Comentează