INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

Veste cruntă în fotbalul israelian » Un fost jucător a fost asasinat de teroriștii Hamas!

Lior Asulin (dreapta), într-un meci contra lui Anderlecht. 
Foto: Imago
Lior Asulin (dreapta), într-un meci contra lui Anderlecht. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 16:50 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 16:50

Lior Asulin, 43 de ani, fost atacant la Maccabi Petah Tikva, Hapoel Tel Aviv și Hapoel Be'er Sheva, a fost dat dispărut de familie sâmbătă. Plecase vineri seară să-și serbeze ziua de naștere. Corpul lui a fost găsit duminică în kibuțul Reim, din imediata apropiere a Fâșiei Gaza.

Tragediile din Israel sunt sfâșietoare. Așa este și cea a lui Lior Asulin, 43 de ani, fost fotbalist israelian, care a fost asasinat sâmbătă dimineață, când trupele Hamas au atacat Israelul.

Povestea fraților crescuți în aceeași casă, care reprezintă Palestina, respectiv Israel, aflate într-un conflict istoric
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Povestea fraților crescuți în aceeași casă, care reprezintă Palestina, respectiv Israel, aflate într-un conflict istoric

Familia nu l-a găsit pe Lior Asulin nici la spitale. A cerut ajutorul autorităților

Vineri, cel care a jucat două decenii în campionatul țării sale, între 1997 și 2017, a împlinit 43 de ani și seara a plecat să-și sărbătorească aniversarea împreună cu mai mulți prieteni. Numai că a doua zi, după asediul palestinian, Asulin nu a mai mai apărut.

Familia sa a intrat în alertă. Sora lui, Ortal, a făcut un apel, cerând ajutorul autorităților. Rudele l-au căutat și la mai multe spitale, fără a reuși să-l găsească. A fost dat dispărut.

Lior Asulin, una dintre victimele celor 50 de teroriști Hamas care au făcut ravagii în kibuțuri

Duminică, familia lui Asulin a primit vestea de care se temea, potrivit site-ului One. Corpul lui Lior, fără suflare, a fost descoperit în kibuțul Reim, un sat aflat în sudul țării, foarte aproape de Fâșia Gaza.

Jurnaliștii israelieni au aflat și ce s-a întâmplat. 50 de teroriști Hamas au trecut granița dintre Gaza și Israel în timpul nopții de vineri spre sâmbătă și au făcut ravagii în kibuțurile din imediata apropiere. Au ucis mulți civili. Printre victime a fost și Asulin.

Lior Asulin, carieră de două decenii. A jucat o singură dată în străinătate

Lior Asulin, atacant, a debutat în fotbalul israelian în 1997, la 17 ani, în tricoul lui Maccabi Herzliya, club de care a fost legat până în 2007, fiind însă și împrumutat în această perioadă la Maccabi Petah Tikva, Bnei Sakhnin, Beitar Ierusalim și Bnei Yehuda.

De atunci, a evoluat la mai multe echipe locale, printre ele Hapoel Tel Aviv, Maccabi Petah Tikva, Hapoel Be'er Sheva și Hapoel Petah Tikva. În străinătate, a jucat o singură dată, în Cipru, la Apollon Limassol (8 meciuri și un gol în 2008).

S-a retras în 2017, la Hapoel Nazareth Illit, în liga secundă israeliană.

Citește și: 

Momente cumplite pentru familia lui Yossi Benayoun! Nepotul lui s-a luptat și a ucis 3 teroriști Hamas. Cumnatul a fost rănit!

Meciurile Israelului de săptămâna viitoare vor fi aproape sigur amânate! Ce se va întâmpla cu partida „tricolorilor" de la Ierusalim!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează