INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Liverpool protestează și amenință după eroarea gravă de arbitraj din meciul cu Tottenham: „Vom explora toate opțiunile disponibile!”

Liverpool protestează și amenință după eroarea gravă de arbitraj din meciul cu Tottenham. Foto: Imago Images
Liverpool protestează și amenință după eroarea gravă de arbitraj din meciul cu Tottenham. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 10:49 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 11:17

În meciul pierdut la Londra, împotriva lui Tottenham (1-2), Liverpool a avut un gol anulat, pe motiv de ofsaid. Eronat! Greșeala n-a fost corectată nici de arbitrul VAR, care a crezut că „centralul” a acordat golul, iar învinșii consideră că nu e de ajuns ca PGMOL, forul conducător al arbitrajului în Anglia, să recunoască că s-au comis „erori umane semnificative”.

Liverpool nu mai este dispusă să închidă ochii la greșelile de arbitraj. Chiar și atunci când PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) le recunoaște public, cum s-a întâmplat după meciul cu Tottenham (1-2).

Mai rău ca în Liga 1 » Explicație HALUCINANTĂ pentru eroarea gravă de arbitraj de la Tottenham - Liverpool
Tottenham - Liverpool 2-1
Mai rău ca în Liga 1 » Explicație HALUCINANTĂ pentru eroarea gravă de arbitraj de la Tottenham - Liverpool

Explicație halucinantă pentru eroarea gravă de arbitraj de la Tottenham - Liverpool

În minutul 34 al respectivei partide, la 0-0 și cu un om în minus, „cormoranii” au marcat prin Luis Diaz, însă golul le-a fost anulat pentru un presupus ofsaid. 

PGMOL a admis la final că arbitrii aflați în cabina VAR au luat o decizie eronată anulând golul lui Diaz și a venit și cu o explicație: „Arbitrul din camera VAR, Darren England, a crezut că colegii din teren au decis ca golul să fie validat, nu a remarcat că asistentul ridicase fanionul”.

Liverpool protestează și amenință după eroarea gravă de arbitraj din meciul cu Tottenham: „Vom explora toate opțiunile disponibile!”
Faza care a declanșat scandalul în Tottenham - Liverpool

Arbitrul partidei Tottenham - Liverpool și-a dat seama de greșeală abia după ce jocul fusese reluat

Arbitrul din camera VAR, Darren England, a verificat faza rapid pe monitor, a văzut că Diaz e în poziție corectă și i-a transmis lui Simon Hooper, „centralul” partidei, „verificare completă”. 

El și-a dat seama că a greșit abia când Tottenham a repus mingea în joc prin lovitură liberă, din locul în care Diaz a fost semnalat în ofsaid, însă a fost prea târziu, faza nu a mai putut fi întoarsă.

Liverpool protestează și amenință: „Aplicarea corectă a legilor jocului nu a avut loc”

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a protestat imediat, „cu ce mă ajută că PGMOL recunoaște eroarea?!”, iar clubul a luat o decizie fără precedent și a publicat duminică seară un comunicat agresiv, în care, printre altele, avertizează că „va explora toate opțiunile disponibile”.

„Este clar că aplicarea corectă a legilor jocului nu a avut loc, rezultând subminarea integrității sportive. Acceptăm pe deplin presiunile sub care lucrează arbitrii, dar aceste presiuni ar trebui să fie atenuate, nu exacerbate, de existența și implementarea VAR.

Este nesatisfăcător faptul că nu a fost acordat suficient timp pentru a permite luarea unei decizii corecte și că nu a existat nicio intervenție ulterioară. Faptul că astfel de eșecuri au fost deja catalogate drept «erori umane semnificative» este, de asemenea, inacceptabil”.

Citește și:

Pe ce atacanți mizează Iordănescu la meciurile cu Belarus și Andorra

Presa spaniolă nu l-a menajat pe Ianis Hagi, după eșecul lui Deportivo Alaves cu Osasuna

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  04 Octombrie 2023, 09:01

Liverpool ca Liverpool, dar de astia mici ce sa mai zicem?

uiuiui
uiuiui  •  02 Octombrie 2023, 23:13

Liverpool vrea obtinerea benzii de convorbire intre VAR si arbitrul care a arbitrat la centru, Hooper, sint curios daca o vor obtine. Liv. vrea sa dea asociatia arbitrilor in judecata pentru distorsiunea competitiei si rejucarea meciului. Aici au dreptate, de doua ori au pierdut campionatul la un punct si in meciul asta puteau lua 3. Intre locul 1 si 2 e o diferenta de 20-30 mil. cel putin, aici cu o " greseala umana" cum a motivat asociatia e greu sa vii. Plus ca cele doua eliminari au fost de reavointa. Dupa eliminarea lui Jota a mai inpartit 3- 4 cartonase ca sa poata spune ca a arbitrat strins in general.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează