INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA OUT DE LA MONDIAL

Macedonia de Nord, o națională mică cu inimă mare: „Câștigăm și la Porto! Credem în noi!”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2022 09:30 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 10:39

Macedonenii au prins aripi după victoria de la Palermo, 1-0 cu Italia, în semifinalele barajului pentru calificarea la CM din Qatar, și promit să dea marea lovitură la Porto: prezența în premieră la un Mondial.

Golul cu care Aleksandar Trajkovski a dus Macedonia de Nord în finala barajului de marți, cu Portugalia, a făcut senzație în Europa și a scos lumea în stradă la Skopje. După fluierul final al "șocului" cu Italia (1-0), de la Palermo, convoaie de mașini cu sirene s-au îndreptat spre centrul capitalei, iar în piața "Macedonia", un fel de "Piața Universității" a lor, a început o adevărată sărbătoare, cu focuri de artificii. 

România - Grecia 0-1 » Edi Iordănescu, primul selecționer care debutează acasă cu înfrângere, după 55 de ani!
ROMÂNIA - GRECIA 0-1
România - Grecia 0-1 » Edi Iordănescu, primul selecționer care debutează acasă cu înfrângere, după 55 de ani!

Macedonenii promit să dea marea lovitură: „Mergem în Portugalia și bineînțeles că vom câștiga”

Eroii Macedoniei au sărbătorit și ei în vestiar, scandând „Macedonia ale!, ale!, ale!”, și promit să nu-și dezamăgească suporterii nici în finala de la Porto, contra lui Cristiano Ronaldo. Selecționerul Blagoja Milevski, 50 de ani azi, și căpitanul Stefan Ristovski au subliniat că vor merge acolo să dea marea lovitură. 

1991 e anulîn care a luat ființă echipa reprezentativă a Macedoniei. E pe locul 65 în clasamentul FIFA

„Le-am spus băieților să se bucure de fotbal, pe teren, și ei m-au ascultat. Am câștigat în stil italian împotriva italienilor. Sunt mândru de echipa mea. Acum urmează Portugalia. Vom sărbători în seara asta, dar apoi trebuie să ne pregătim pentru ultimul obstacol înainte de Cupa Mondială”, a comentat Milevski. 

Stefan Ristovski a câștigat numeroase dueluri în meciul cu Squadra Azzurra, iar marți îi așteaptă „cu aceeași încredere și determinare pe Cristiano Ronaldo, Diogo Jotta și Bernardo Silva. Încă nu realizez pe deplin ce s-a întâmplat, dar știu că am eliminat-o pe campioana Europei. Acum mergem în Portugalia și bineînțeles că vom câștiga. Credem în noi!”. Ristovski a mai adăugat că vrea să fie ”primit în urale în piața din Skopje”. 

40,73 milioane €valorează, conform Transfermarkt.de, lotul deplasat de macedoneni în Italia, fără vedeta Elmas, suspendat. Lotul lui Edi Iordănescu pentru dubla cu Grecia și Israel e cotat la 86.45 milioane €

Dacă trec de Portugalia, pentru macedoneni ar fi prima calificare la un Mondial și a doua consecutivă la un turneu final, după prezența la Euro 2020, vara trecută.

Tactica a fost să nu așteptăm până la sfârșit. Macedonia este o țară mică, dar cu o inimă mare și o mentalitate puternică. Băieții ăștia au arătat asta în cel mai bun mod. Și ce altceva pot să spun decât că-mi exprim satisfacția pentru onoarea de a lucra cu ei?

Mulțumesc pentru felicitări de ziua de naștere. Acesta este cel mai mare cadou. Acum ne așteptăm să facem și ultimul pas către Mondial… Mă bucur că Ace Trajkovski, care a jucat la Palermo și e ca acasă aici a marcat golul acestei mari victorii
Blagoja Milevski, selecționer Macedonia de Nord

Bancul zilei după Italia - Macedonia de Nord 0-1

După ce macedonenii au dat lovitura la Palermo, în fața campioanei en titre a Europei, rețelele de socializare au fost inundate de comentarii elogioase la adresa macedonenilor și malițioase în ceea ce-i privește pe învinșii lor. Bancul zilei: „Trei lucruri care îi pot dezamăgi pe italieni: Ananas pe pizza, ketchup pe spaghete și Macedonia!”.

Comentatorii italieni, amuțiți de golul lui Trajkovski

Comentatorii de pe popularul cont de Twitter italian IFTV, care au comentat live, au prezentat partida împotriva Macedoniei ca pe o afacere încheiată, ca pe un meci plictisitor care a fost câștigat de mult pentru Italia. „Degeaba stăm aici, acesta nu este un meci. Aceasta este victoria noastră”, a sunat analiza unuia dintre ei, înaintea primului fluier al partidei de la Palermo. La final, Trajkovski i-a amuțit, cu golul său din prelungiri.

350.000 €e cota lui Trajkovski pe transfermarkt.de. Are 29 de ani și joacă la Al Fayha, în Arabia Saudită

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Dezgustător” » Gareth Bale răspunde dur, după ce a reușit o „dublă” de generic la „națională” și a fost acuzat de spanioli că s-a dat lovit în El Clasico

Soția nord-macedoneanului din Liga 1, în mijlocul galeriei la minunea de la Palermo în fața Italiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cri5ti
cri5ti  •  25 Martie 2022, 10:49

nu va merge de foarte multe ori ulciorul la apa.. sunt de apreciat pt devotamentul de care au dat dovada... Noi dacă eram un locul lor nu scăpam fără 2 3 goluri...Jucătorii nostri de fotbal sunt prea fricoși și figuranți.. Dar ei au avut inima, devotament și noroc căcălău

Vezi toate comentariile (1)
Comentează