INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

MANCHESTER CITY - LEICESTER 1-0 // Pep Guardiola a urlat la șutul anului: „Nu trage, nu trage” » Kompany s-a revoltat: „Am simțit frustrare auzind asta”

Pep Guardiola și Vincent Kompany // FOTO: Reuters
Pep Guardiola și Vincent Kompany // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2019 09:36

Manchester City a câștigat dramatic, 1-0 cu Leicester, și este în continuare lider în Premier League, cu o etapă înainte de final. A fost 13-a victorie consecutivă a lui City în Premier League. Încă un succes la Brighton și e campioană al doilea an la rând.

Pur și simplu, în acel minut 70, Vincent Kompany n-a mai ascultat de nimeni. Nici de manager, nici de coechipieri. Toți îi strigau să paseze, dar căpitanul lui City a realizat că, împotriva lui Leicester, pasele nu mai ajută la nimic, și a luat el decizia. Decizia care a influențat meciul și, foarte probabil, campionatul. A tras și a înscris, cu cel mai frumos șut și cel mai curat vinclu!

Vezi AICI VIDEO

Lacrimile căpitanului

Nu am ajuns atât de departe în fotbal pentru a-mi spune tinerii dacă pot să șutez sau nu”, a spus belgianul în vârstă de 33 de ani, care s-a eliberat la sfârșit. A plâns de fericire. După atâtea accidentări, și un moment extraordinar, poate hotărâtor pentru titlu. Merita un asemenea gol.

„Era enervant”

Am simțit frustrare auzind în jurul meu doar «Nu șuta!». Era enervant”, a mărturisit Kompany. "Am demonstrat dorință, încredere. Nu marcasem niciun gol în acest sezon, dar întotdeauna simt că voi face ceva fantastic în clipele esențiale”. Prima lui reușită în cel mai important moment al anului.

„Un gol incredibil”

Guardiola a recunoscut că s-a înșelat. "Când l-am văzut apropiindu-se de careu, am urlat: «Nu trage, Vinny. Nu trage!»", a povestit managerul. "Kompany a fost deștept și nu m-a ascultat. Un gol incredibil, incredibil”. 

Cu acest gol, City e iar prima în clasament, cu un punct peste Liverpool. Dacă bate la Brighton, în ultima etapă, e campioană al doilea an la rând. Pep încheie: „Înaintea acestui meci, nu mai trebuie să le zic nimic jucătorilor. Știu ei ce au de făcut”. 

„Nu atât golul este important în această poveste. Ci încrederea lui Kompany în decizia lui. A șutat fiind convins că va înscrie. Kompany e o om incredibil. M-a ajutat mult când am venit aici. Acest club este atât de sus datorită jucătorilor ca Vincent. E iubit la Manchester, el conduce echipa” Pep Guardiola, manager Manchester City

Golul lui Kompany

  • 25,1 metri a fost distanța de la care a șutat Kompany
  • 0,85 secunde a fost timpul făcut de minge spre plasă
  • 106,5 km/h a fost viteza șutului căpitanului de la City

11ani au trecut de când Kompany a semnat cu City, care i-a plătit 8,5 milioane lui Hamburg

20de goluri a marcat Vincent Kompany la Manchester City în 358 de meciuri

35 de meciuri a pierdut belgianul și în acest sezon, cele mai multe din cauza accidentărilor

100 de goluri a înscris City în acest sezon în partidele jucate pe "Etihad"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
1123709714321169
Marta Laviniu  •  07 Mai 2019, 12:17
Postat de reteleanu pe 07 Mai 2019, 10:56

n-a fost chiar atat de tare. prin anii '70, '80, olandezii (haan) sau brazilianul eder au prins peste 150 km/h. roberto carlos la fel.

Eder, dacă nu mă-nșeală memoria, 129 km/h cu URSS la mondial în '82!

10154099813529868
Cami Nebi  •  07 Mai 2019, 12:04

Daca iesiti campioni,sa-i dati un tricou si lui Iheanacho,fostul vostru jucator de la City!Fara ratarea lui din finalul meciului,nu se stia!D.Nebi.

bazinga
bazinga  •  07 Mai 2019, 11:38
Postat de reteleanu pe 07 Mai 2019, 10:56

n-a fost chiar atat de tare. prin anii '70, '80, olandezii (haan) sau brazilianul eder au prins peste 150 km/h. roberto carlos la fel.

Nu e vorba de taria sutului,ci de traiectoria pe care a luat-o mingea si cum s-a dus,unde s-a dus!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează