INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FA CUP

VIDEO+FOTO Manchester City - Manchester United 2-1 » Trupa lui Guardiola se impune în finala Cupei Angliei și îi lipsește numai Liga Campionilor pentru a completa tripla istorică

Manchester City s-a impus în fața lui Manchester United, scor 2-1, și câștigat a 7-a Cupă a Angliei din istorie. +25   FOTO
Manchester City s-a impus în fața lui Manchester United, scor 2-1, și câștigat a 7-a Cupă a Angliei din istorie.

Articol de , - Publicat sambata, 03 iunie 2023 17:38 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 19:26

Manchester City s-a impus în fața lui Manchester United, scor 2-1, și câștigat a 7-a Cupă a Angliei din istorie. 

Un Wembley plin ochi, demn de sărbătoarea pe care o reprezintă finala Cupei Angliei, le-a primit pe cele două echipe din Manchester în derby-ul din finalul de sezon. 

1-0 în secunda 12 » Așa s-a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor de Cupa Angliei
CITY - UNITED
1-0 în secunda 12 » Așa s-a marcat cel mai rapid gol din istoria finalelor de Cupa Angliei

Manchester City a învins-o pe Manchester United și a cucerit Cupa Angliei

Campioana, în căutarea „eventului” (și continuării visului „Triplei”) și câștigătoarea Cupei Ligii în căutarea „dublei”, cu cele mai bune garnituri posibile, mai puțin Antony, accidentat la United. 

O repetiție generală pentru City în vederea finalei Ligii cu Inter, de la Istanbul, sau o răfuială pentru supremația din oraș (în Premier cele două și-au împărțit victoriile acasă în acest sezon, 6-3 City, 2-1 United).

12 secunde, 5 atingeri

Startul e fulgerător. Finala începe practic de la 1-0 pentru campioană. Doar 12 secunde și cinci atingeri sunt suficiente pentru ca Manchester City să treacă în avantaj. Mingea, deviată la Gundogan, e șutată din 20 de metri la vinclu de căpitanul german, în mare formă, fără speranțe pentru De Gea. 

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+21 FOTO

E cel mai rapid gol din istoria finalelor Cupei Angliei, depășind recordul lui Saha (25 de secunde) într-un Everton - Chelsea 1-2 în 2009. United se adună, totuși, destul de repede după șoc și nu mai permite decât o fază periculoasă în careul lui De Gea. 

Același Gundogan trimite cu capul, aproape de țintă. Apare și Haaland, cu un șut din afara careului peste transversală. City domină, însă nu o sufocă pe United, care nu poate să-i pună probleme lui Ortega. 

Execuția cu capul al lui Rashford e slabă și imprecisă. O primă jumătate de oră fără execuție cadrată din partea elevilor lui Erik ten Hag!

Penalty dictat cu VAR pentru Manchester United 

Din nimic apare șansa egalării. O centrare înaltă în careul „cetățenilor” pentru Wan-Bissaka, deviere cu capul și Grealish șterge mingea cu mâna, aflată într-o poziție nenaturală. Tierney are dubii, e chemat la margine de VAR să revadă faza. 

Și United primește 11 metri, doar dintr-o "fixă" putea fi periculoasă. Bruno Fernandes își asumă responsabilitatea executării penalty-ului și Ortega e trimis în colțul celălalt: 1-1. Finala se echilibrează și în iarbă, nu doar pe tabelă. 

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+21 FOTO

Varane urcă în careu la cornerul bătut de Eriksen, dar șutul său e înghesuit și pe lângă bară. Meciul rămâne deschis și City trebuie să fie atentă la contraatacurile „Diavolilor” și momentele statice. 1-1 la pauză, se anunță o repriză pasionantă.

Golgheterul Ilkay Gundogan

La fel ca la început, United e vulnerabilă după reluare. Și De Gea e surprins de alt șut din afara careului, expediat țopăit pe același Gundogan, dar cu stângul, după un corner bătut de De Bruyne. Printre Casemiro și Varane, mingea se duce la colț, plonjonul spaniolului fiind tardiv. 

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+21 FOTO

City revine în avantaj după numai 6 minute din partea secundă. Și poate majora diferența pe tabelă prin De Bruyne, șutul belgianului fiind scos cu piciorul de De Gea. United supraviețuiește și răspunde cu încercarea lui Rashford peste bară. Ocaziile se succed la cele două porți. 

Haaland nu-l poate învinge pe De Gea din poziție favorabilă și golul lui Gundogan e anulat pentru ofsaid. Pe contră, Garnacho trimite o diagonală aproape de 2-2. Jocul se aprinde, place, dar tot City e vioara întâi. 

Fazele periculoase apar mai mult în careul lui United. Haaland nu se lipește la gol, nici când Varane trage în el.

Bară Manchester United în prelungiri

Ten Hag face schimbări, caută soluții pentru egalare, însă campioana Angliei gestionează atent fazele defensive și pe spațiile largi de contraatac trece de mai multe ori pe lângă 3-1. Posesia e a „cetățenilor” 65%, la fel raportul șuturilor cadrate 5-1. Dar ce ocazie are în prelungiri United. 

McTominay nu poate egala din patru metri, cu capul! Trimite peste poartă după ce Ortega respinsese în bara transversală reluarea lui Bruno Fernandes.

 A fost ultima șansă de 2-2. City câștigă a șaptea Cupă a Angliei și e cu un pas mai aproape de "triplă".

 Final: Manchester City – Manchester United 2-1

  • Au marcat: Gundogan (1, 51) / Fernandes (33-pen)
  • Același Gundogan a trimis balonul în plasă în minutul 71. Golul germanului a fost anulată însă pe motiv de ofsaid
  • În minutul 51, Ilkay Gundogan a reușit să marcheze pentru a doua oară în acest meci. De Bruyne centrat dintro-o lovitură liberă de pe partea dreapată, iar neamțul a reluat cu piciorul stâng, de la marginea careului. Deși nu a lovit mingea perfect, șutul germanului s-a dus în plasă, iar De Gea nu a avut vreo șansă 

  • Stadionul Wembley din Londra este plin. Aproximativ 90.000 de spectatori asistă la partidă
  • În minutul 31, Manchester United a primit penalty, după ce Jack Grealish a comis un henț în interiorul careului.
Manchester City - Manchester United 2-1 » Trupa lui Guardiola se impune în finala Cupei Angliei și îi lipsește numai Liga Campionilor pentru a completa tripla istorică
  • Bruno Fernandes l-a învins fără emoții pe Ortega de la punctul cu var.

  • Manchester City a deschis scorul încă din primele secunde ale meciului. Ortega a degajat, De Bruyne a deviat mingea, iar balonul a ajuns la Gundogan, care l-a învins pe David de Gea cu un șut din voleu, de la 20 de metri

Manchester City – Manchester United, echipele de start

Manchester City: Ortega – Walker, Ruben Dias, Akanji – Stones, Rodri – B. Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish - Haaland
Rezerve: Ederson - Ake, J. Alvarez, Foden, Laporte, R. Lewis, Mahrez, C. Palmer, K. Phillips
Antrenor: Pep Guardiola

Manchester United: De Gea – Wan Bissaka, Varane, Lindelof, Shaw – Casemiro, Fred – Eriksen, B. Fernandes, Sancho - Rashford
Rezerve: Butland - Dalot, Elanga, Garnacho, Maguire, Malacia, McTominay, Pellistri, Weghorst
Antrenor: Erik Ten Hag

Stadion: Wembley (Londra)
Arbitru: Paul Tierney

Citește și: 

A fost ales cel mai bun jucător al sezonului în Serie A » Cel mai tânăr MVP din istoria campionatului!

După Messi, încă un superstar pleacă sigur de la PSG! » Azi joacă ultimul meci: „Voi îmbrăca alte culori”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
Misu1950
Misu1950  •  04 Iunie 2023, 08:20

A fost una din cele mai urate finale, mai ales din cauza tacticii asteia nenorocite a lui Guardiola cu plimbatul mingii pana la exasperare!! Sper sa-l pedepseasca Inter sambata!

steauaefcsb
steauaefcsb  •  04 Iunie 2023, 02:56
Postat de 81mada pe 03 Iunie 2023, 21:57

Nu ai argumente, comparatia nu are relevanta!

Platiti-va datoriile!

81mada
81mada  •  03 Iunie 2023, 21:57
Postat de steauaefcsb pe 03 Iunie 2023, 19:36

Cum naiba,printre atatia fraieri ca tine sa nu?

Nu ai argumente, comparatia nu are relevanta!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează