INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 3-1

FOTO+VIDEO City e forța din Manchester » A pus United la zid și s-a apropiat la un punct de Liverpool. Și vine marea confruntare!

Manchester City a învins-o pe Manchester United, scor 3-1, în această seară pe Etihad, în derby-ul rundei #27 din Premier League. +16   FOTO
Manchester City a învins-o pe Manchester United, scor 3-1, în această seară pe Etihad, în derby-ul rundei #27 din Premier League.

Articol de , - Publicat duminica, 03 martie 2024 19:38 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 19:39

Manchester City, campioana Premier League, a învins-o încă o dată pe United în derby. După 3-0 pe Old Trafford, în tur, 3-1 duminică pe Etihad. Etapa viitoare, pe 10 martie, e meciul anului în Anglia: Liverpool - City.

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #27 din Premier League.

În ultimii ani, City, noua mare putere a lui Pep Guardiola, a cucerit bătrânul imperiu United, în derbyul orașului Manchester. A fost 6-1 la general în Premier League 2021-2022, cu 2-0 în tur pe Old Trafford, în fața echipei lui Ole Gunnar Solskjaer și 4-1 în retur împotriva rivalei antrenate atunci de Ralf Rangnick.

De necrezut! Erling Haaland, autorul „celei mai diabolice ratări din istorie”: „Incredibil, n-am mai văzut la acest nivel!”
PREMIER LEAGUE
De necrezut! Erling Haaland, autorul „celei mai diabolice ratări din istorie”: „Incredibil, n-am mai văzut la acest nivel!”

Și a fost 6-3 tot pe Etihad, în toamna sezonului următor. Victimă, Man. United marca Erik ten Hag. În actuala stagiune, altă diferență clară, 3-0 pentru irezistibila City chiar în casa "diavolilor".

"Red Devils" au reacționat o singură dată în această perioadă în Premier. Un 2-1 în ianuarie 2023, acasă, cu Marcus Rashford marcând golul victoriei în minutul 82.

GALERIE FOTO. Manchester City - Manchester United

Manchester City - Manchester United
Manchester City - Manchester United
Manchester City - Manchester United
Manchester City - Manchester United
Manchester City - Manchester United
+12 FOTO

Execuție de mare jucător a lui Marcus Rashford: 0-1

Astăzi, 3 martie 2024, 14 luni mai târziu, același Rashford a deschis surprinzător scorul în derby. Venit în viteză, internaționalul englez a șutat superb, rist plin de la 22 de metri, mingea a lovit transversala și s-a oprit în plasă. Ederson, statuie. Atât de bine a tras Marcus.

Era răspunsul unui extraordinar jucător. Deseori criticat, uneori extrem de dur, el a replicat zilele trecute: "Să pui la îndoială implicarea mea la United e cea mai mare prostie".

În vârstă de 26 de ani, MR10 a evoluat numai la Manchester United. Dedicat total unui singur club, unei singure formații.

Erling Haaland, ratarea anului. Guardiola era disperat

Uluitor, scorul a rămas neschimbat, 0-1 după 45 de minute. Deși City a avut 74% posesie, 18 șuturi la poartă (trei în țintă) și 12 cornere în prima repriză. United, numai două șuturi (două cornere), o singură minge cadrată, golul lui Rashford.

„Cetățenii" n-au înscris pentru că s-au întrecut în ratări. Erling Haaland, una rarisimă, șut peste bară din trei metri, chiar dacă Onana era în colțul celălalt, doar spectator. Ratare cu poarta goală în față. Ratarea sezonului. Pe margine, Guardiola era disperat, nu-i venea să creadă că Haaland poate greși în asemenea poziții. Era prea singur de gol.

Mai mult, putea fi 0-2 la pauză, dacă Rashford nu greșea autopasa când a scăpat singur de la mijlocul terenului spre careul advers sau dacă tot el nu lufta din interiorul careului.

Răspunsul lui Phil Foden. „Rachetă" spre vinclu: 1-1

În minutul 56, derbyul a luat-o în direcția dorită de Pep. Întâi, Rashford evadase iar pe contraatac, însă Walker l-a tras de mână și atacantul lui United a căzut, fără ca arbitrul Andy Madley să dea fault. A lăsat jocul să continue.

Faza a continuat, City a mai declanșat un atac percutant și Foden, blocat în prima repriză de Onana într-un duel unu-la-unu, n-a mai greșit. Șutul lui s-a oprit aproape de vinclu. 1-1. Două supergoluri la aceeași poartă.

Tot Foden, 2-1. Haaland, 3-1. Urmează marele duel

Meciul a fost decis tot de o fază dublă, la ambele porți. În minutul 78, Ederson a ieșit riscant la blocaj în careu, a atacat și lovit mingea, aruncându-l în aer pe Garnacho. Nu a fost penalty și nici VAR-ul nu a văzut nimic neregulamentar

City a scăpat dintr-o situație delicată și a profitat rapid. Foden s-a infiltrat cu abilitate, a preluat după pasa lui Alvarez și a șutat la colțul lung. Onana doar a atins balonul, nu l-a putut opri. 2-1 (80).

În primul minut al prelungirilor, a punctat și Erling Haaland. Elegant, la colțul lung. Și, după această victorie cu 3-1, "Sky Blues" s-au apropiat la un singur punct de liderul Liverpool. Etapa viitoare, pe 10 martie, marea confruntare, Liverpool - City pe Anfield. Meci pentru titlu.

Clasamentul din Premier League

FINAL. Manchester City - Manchester United 3-1

Manchester City - Manchester United, echipe de start:

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Ake - Rodri, B. Silva - Fodern, De Bruyne, Doku - Haaland
Rezerve: Ortega, Nunes, Lewis, Kovacic, Gvardiol, Gomez, Bobb, Alvarez, Akanji
Antrenor: Pep Guardiola

Manchester United: Onana - Dalot, Varane, Evans, Lindelof - Mainoo, Casemiro, McTomminay - Fernandes, Rashford, Garnacho
Rezerve: Bayindir, Amrabat, Antony, Caollyer, Diallo, Eriksen, Forson, Kambwala, Ogunneye
Antrenor: Erik ten Hag

Arbitru: Andy Madley
Stadion: Etihad Stadium (Manchester)

FOTO. Autocarul lui Manchester City, întâmpinat de suporteri la sosirea la stadion

City e forța din Manchester » A pus United la zid și s-a apropiat la un punct de Liverpool. Și vine marea confruntare!
Autocarul lui Manchester City, întâmpinat de suporteri la sosirea la stadion

Citește și:

Cine pariază că tricolorii pot produce o surpriză la Euro 2024

Furie în Premier League » Patronul clubului a atacat centralul după eșecul cu Liverpool

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  03 Martie 2024, 23:36
Postat de username_2 pe 03 Martie 2024, 19:24

înainte de primul gol al lui Foden, Cai Uacăr(așa pronunță digisporții) a făcut fault de roșu, ”albitru” fiind dă toată jena

vezi ca ala a fost meci de Premier League, nu de mamaLiga noastra. acolo se admite mult mai multa fizicalitate si nu a fost deloc fault, pasemite de rosu! oricum probabil calca pe minge din nou Rashford si daca nu-l talona Walker

VardyParty
VardyParty  •  03 Martie 2024, 20:47
Postat de username_2 pe 03 Martie 2024, 19:24

înainte de primul gol al lui Foden, Cai Uacăr(așa pronunță digisporții) a făcut fault de roșu, ”albitru” fiind dă toată jena

Pe Surse: Petro$$$$ nu au miros. Iar atunci când au, nu miros, in fapt a nimic.

username_2
username_2  •  03 Martie 2024, 19:24

înainte de primul gol al lui Foden, Cai Uacăr(așa pronunță digisporții) a făcut fault de roșu, ”albitru” fiind dă toată jena

Vezi toate comentariile (3)
Comentează