INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mărturia șocantă a unui fost mare fotbalist dependent de alcool: „Înainte eram un bețiv fericit, acum sunt un bețiv trist!”

Paul Gascoigne, la interviul pentru podcastul High Performance
Paul Gascoigne, la interviul pentru podcastul High Performance

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 11:14 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 15:05

Paul Gascoigne (56 de ani), fost internațional englez, a făcut noi dezvăluiri cutremurătoare în podcastul High Performance. „Cred că momentul în care voi renunța să mai beau va fi atunci când voi fi într-o cutie de lemn. Nu am renunțat niciodată la alcool, iar acum nici măcar nu mai ies afară, beau în casă”.

Paul Gascoigne pare tot mai mult pacientul incurabil. De când s-a lăsat de fotbal în 2005, „Gazza", așa cum e cunoscut printre microbiști, nu se poate lăsa de băutură. A admis-o chiar el și a acceptat că are și probleme mintale.

Kane l-a dat de gol pe Carragher și a produs hohote de râs în studio: „Scuze, dar nu pot minți la televiziunea națională!”
BAYERN - LAZIO 3-0
Kane l-a dat de gol pe Carragher și a produs hohote de râs în studio: „Scuze, dar nu pot minți la televiziunea națională!”

S-a internat de nenumărate ori în clinici de dezalcoolizare și continuă să meargă la întâlniri ale „Alcoolicilor Anonimi", numai că totul este în zadar. „Nu am renunțat niciodată. Cred că momentul în care voi renunța să beau va fi când voi ajunge într-o cutie de lemn", a declarat la podcastul High Performance.

„Paul Gascoigne s-a luptat o jumătate de viață cu adicția bahică”

Paul Gascoigne a vândut aproape tot ceea ce avea și strânsese în cariera profesionistă de două decenii. Acum nu mai are nici casă, fiind primit să locuiască împreună cu agentul său imobiliar! Fostul internațional englez, cu 57 de selecții și 10 goluri pentru „The Three Lions", s-a luptat o jumătate de viață cu adicția ce l-a nenorocit.

Mărturia șocantă a unui fost mare fotbalist dependent de alcool: „Înainte eram un bețiv fericit, acum sunt un bețiv trist!”
Paul Gascoigne, în finala FA Cup pierdut[ pe Wembley ]n sezonul 1988-'89, Arsenal - Tottenham 4-0 / Foto: Imago

„Din celebrul Gazza care ridica fanii de pe scaune în anii '90 au mai rămas doar amintirile. Astăzi sunt urme în nisip, spălate de trecerea neiertătoare a timpului și de o dependență teribilă", remarcă Daily Mail.

Paul Gascoigne: „Înainte ieșeam în oraș să beau, acum o fac în casă”

Tabloidul britanic a preluat pasaje din interviul acordat de legendarul mijlocaș de 56 de ani, ce a oferit noi detalii despre iadul pe care îl trăiește. „Înainte obișnuiam să zic că sunt un bețiv fericit. Acum nu mai pot, pentru că am devenit un bețiv trist. Dacă înainte ieșeam în oraș să beau, acum o fac în casă”, recunoaște resemnat „Gazza".

De atâta băut și-a pierdut și apartamentul în care locuia, iar în prezent s-a mutat pe coasta de sud a Angliei, în casa agentului său imobiliar și manager, Katie Davies, cu care împarte și patul.

Gascoigne: „Încă mai sunt oameni care mă iubesc”

Gascoigne a trecut în cariera sa pe la Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers, Everton, Middlesbrough și Burnley, terminând cu fotbalul la Gansu Tianma și Boston United.

„Dotat cu o mare viziune a jocului și o tehnică deosebită, Paul a fost semifinalist la Euro și la Mondial cu reprezentativa Albionului, dar n-a reușit niciodată să ridice deasupra capului un trofeu important, la care a visat atât de mult", scrie sursa citată.

Cele cinci trofee cucerite cu Tottenham și Rangers au fost puține pentru talentul său. „Nu momentele în care mă apuc să beau sunt problema, ci ceea ce urmează. După ce mă uit pe telefon și văd 30 de mesaje ori apeluri pierdute, realizez c-am încurcat-o din nou. Dar ei sunt oameni care mă iubesc”.

Încerc să nu mă deprim pentru că lumea este deja destul de deprimată. Iar când sunt cu adevărat deprimat, atunci iau o băutură pentru a mă înveseli. Am petrecut o mulțime de ani fiind la pământ, când mi-am făcut praf ligamentele și apoi rotula. Am pierdut patru ani de fotbal, aș fi ajuns la 100 de selecții.

Paul Gascoigne, fost mijlocaș englez

Paul Gascoigne și-a cheltuit averea și în clinici de dezintoxicare

În 2014, a mers pentru a șaptea oară la dezintoxicare pentru dependență de alcool, internându-se într-o clinică și plătind 6.000 de lire sterline pe lună în Southampton.

A dat chiar și 20.000 de lire sterline pentru a i se implanta în stomac granule anti-boală, în încercarea de a se lăsa de băut. El a admis în timpul unui interviu din 2021 că va fi „întotdeauna un alcoolic".

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Al doilea Radu la Juventus » „Bătrâna Doamnă” i-a făcut contract românului care i-a oprit seria de invincibilitate lui Cristi Chivu
Juventus
Al doilea Radu la Juventus » „Bătrâna Doamnă” i-a făcut contract românului care i-a oprit seria de invincibilitate lui Cristi Chivu
PSG, fără emoții în „optimile” Ligii Campionilor » Kylian Mbappe a făcut spectacol
Real Sociedad - PSG
PSG, fără emoții în „optimile” Ligii Campionilor » Kylian Mbappe a făcut spectacol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  06 Martie 2024, 19:25

Cand am vazut poza am crezut ca e bunicul lui Haaland

cotili
cotili  •  06 Martie 2024, 16:49

Acum chiar fratele lui Tamaș nu cred că e. A fost la alt nivel fotbalistic, dar, paradoxal, al nostru pare mai echilibrat în viața particulară. Deocamdată...

VanBasten2000
VanBasten2000  •  06 Martie 2024, 14:19

Random, esti pe aici?! Uite-te bine la Gazza, asa o sa ajungi daca nu te opresti.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează