INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Mașina de goluri s-a „gripat” » Cea mai gravă criză din ultimii 13 ani

Robert Lewandowski. Foto: Imago Images
Robert Lewandowski. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 12:51 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 14:05

Robert Lewandowski (35 de ani) n-a mai înscris deloc în ultimele 6 meciuri oficiale disputate în tricoul Barcelonei. O situație cu care nu s-a mai confruntat din sezonul 2010 - 2011, când era la Borussia Dortmund. Atunci a avut o serie de 10 meciuri fără gol marcat!

Eșecul Barcelonei în fața lui Șahtior (0-1), în Liga Campionilor, a fost pentru Robert Lewandowski al șaselea meci oficial la rând în care n-a reușit să marcheze. O situație cu care internaționalul polonez, altădată o veritabilă mașină de goluri, nu s-a mai confruntat de mai bine de un deceniu!

Mai precis, din sezonul 2010 - 2011, pe când îmbrăca tricoul Borussiei Dortmund. Atunci, în perioada decembrie 2010 - februarie 2011, el a bifat 10 meciuri oficiale consecutive fără să înscrie.

Xavi își critică elevii după eșecul cu Șahtior: „Unul din cele mai proaste meciuri făcute de noi în ultimii ani. Este rușinos!”
ȘAHTIOR - FC BARCELONA 1-0
Xavi își critică elevii după eșecul cu Șahtior: „Unul din cele mai proaste meciuri făcute de noi în ultimii ani. Este rușinos!”

Robert Lewandowski a bătut recordul lui Gerd Muller în sezonul 2020 - 2021

Ulterior, după ce s-a transferat la Bayern, în 2014, Lewa a început să înscrie pe bandă rulantă. Iar în sezonul 2020 - 2021, cu 41 de reușite, a bătut recordul de goluri într-o stagiune, deținut de legendarul Gerd Muller încă din stagiunea 1971 - 1972 (40 goluri).

Chiar și sezonul trecut, primul în tricoul Barcelonei, atacantul polonez s-a menținut la un nivel ridicat. Bilanțul său: 33 de goluri în 46 de partide.

Robert Lewandowski e dorit în Arabia Saudită și în MLS

În condițiile prelungirii crizei pe care o traversează, la Barcelona au apărut speculații în ultima vreme cu privire la viitorul lui Lewandowski.

Deși are contract până-n 2026, cu opțiune pentru un sezon suplimentar, cotidianul catalan Sport, apropiat clubului, a scris că polonezul ar urma să plece în liga nord-americană (MLS), unde mai multe formații ar fi interesate să-și asigure serviciile sale.

De asemenea, același Sport a dezvăluit că și Arabia Saudită rămâne o posibilă destinație, chiar dacă Lewandowski a refuzat deja o ofertă din Saudi League, de 150 de milioane de euro pe an.

Citiți și alte știri din fotbalul internațional:

„Bombă” în Spania: „Real a renunțat la Kylian Mbappe!”. Au fost dezvăluite motivele

Jose Mourinho nu i-a rămas dator: „Asta este diferența dintre un antrenor de succes și unul care abia a câștigat câteva trofee”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează