INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mesajul lui Allegri, după ce Juventus a devenit lider solitar: „Luptăm ca să facem imposibilul posibil”

Dusan Vlahovic e al doilea în topul marcatorilor Seriei A, la 8 goluri distanță de Lautaro Martinez // Foto; Imago
Dusan Vlahovic e al doilea în topul marcatorilor Seriei A, la 8 goluri distanță de Lautaro Martinez // Foto; Imago

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 11:03 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 11:35

Massimiliano Allegri (56 de ani), antrenorul lui Juventus, își continuă seria fantastică, ajungând la 18 meciuri fără eșec, după 3-0 la Lecce. Bianconerii au un punct avans la șefie față de Inter și nu-și mai ascund ambițiile. „E important să abordăm Il Derby d'Italia de pe primul loc”, a declarat tehnicianul bianconerilor. 

Massimiliano Allegri continuă joaca „de-a hoții și vardiștii" cu Inter, cu mențiunea că după victoria de aseară, 3-0 la Lecce, s-au inversat rolurile. Acum „Bătrâna Doamnă" este prima solitară, profitând că jocul lui Inter s-a amânat, din cauza finalei Supercupei Italiei (programată diseară, contra lui Napoli). Antrenorul piemontezilor a început să nu se mai ascundă, susținând că obiectivul său principal este calificarea în Liga Campionilor.

Ziarele catalane acuză dubla măsură din arbitraj: „Barcelona nu e Real Madrid”
BETIS - BARCELONA 2-4
Ziarele catalane acuză dubla măsură din arbitraj: „Barcelona nu e Real Madrid”

„Luptăm ca să facem imposibilul posibil. Este foarte important să abordăm meciul direct de pe primul loc. Suntem mai conștienți de forța noastră, stăm mai bine fizic, avem mai multă liniște. Mă simt norocos să am la dispoziție jucători extraordinari și sper să legăm cât mai multe victorii". A ajuns la șapte și la 18 meciuri în suită fără înfrângere!

Dușan Vlahovic, a doua „dublă” consecutivă

Omul meciului a fost Dusan Vlahovic, care a reușit a doua „doppietta" consecutivă în numai cinci zile și al cincilea gol în ultimele trei etape. Este al patrulea sezon la rând în care a marcat cel puțin de zece ori în Serie A! De la Paolo Dybala (2016-2017) nu mai izbutise niciun jucător sub 24 de ani să lege două campionate la Juventus cu minimum zece goluri.

Adăugând și ultimele două stagiuni petrecute la Fiorentina, atacantul sârb de 23 de ani are patru în serie. Nici măcar Cristiano Ronaldo n-a semnat două "duble" în lanț la Juventus. Unicul a fost argentinianul Gonzalo Higuain în aprilie 2017. „Nu sunt mai bun decât Cristiano, să nu exagerăm! Fără ajutorul colegilor nu aș fi reușit niciodată această performanță".

Derby-ul cu Inter va avea loc pe 4 februarie

Cumpărat în urmă cu un an pentru 83,5 milioane de euro de la Fiorentina, Vlahovic a rezolvat după pauză duelul de pe Via del Mare, într-un stil de mare vârf, „subtilizându-i" golul al doilea lui McKennie. Până la Il Derby d'Italia, de pe 4 februarie, programat pe „Giuseppe Meazza", Juventus mai are de trecut însă peste confruntarea cu Empoli pe teren propriu.

300de victorii are Massimiliano Allegri în cariera de antrenor în Serie A. Doar Giovanni Trapattoni (352) și Nereo Rocco (302) au reușit mai multe succese

1.268de zile trecuseră de la data în care Juventus a fost lider solitar în Serie A, în ultima etapă a sezonului 2019-2020, cu Maurizio Sarri pe banca tehnică

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid, pentru a semna cu Atletico: „O să am parte de cea mai tare concurență”
ATLETICO MADRID
Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid, pentru a semna cu Atletico: „O să am parte de cea mai tare concurență”
Italienii anunță revenirea care îi poate relansa cariera lui Răzvan Marin!
Serie A
Italienii anunță revenirea care îi poate relansa cariera lui Răzvan Marin!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
golf_club
golf_club  •  22 Ianuarie 2024, 12:42

Lider solitar? Cum poate fi Juve lider solitar, cu doar 1 punct avans si un meci in minus? Ca inseamna mai precis "solitar" in articolul asta, Daniel?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează