INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Messi, omul-record. Cele 7 bariere INCREDIBILE pe care Messi vrea să le depășească până la sfârșitul carierei

Articol de - Publicat miercuri, 04 decembrie 2019 14:19

Lionel Messi, căpitanul Barcelonei, răsplătit pentru a 6-a oară cu Balonul de Aur, cum nu a mai reușit nimeni, și-a fixat șapte performanțe de atins: la club, în Spania, în Europa, în lume. 

Are 32 de ani și simte că mai poate juca încă două-trei sezoane. Suficient timp pentru a forța ultima limită. Șapte recorduri de atins și de întrecut până la sfârșitul carierei, anunță cotidianul catalan Mundo Deportivo. 

Ales pentru a 6-a oară Balonul de Aur, unic în istorie, Lionel Messi sprintează spre performanțele stabilite de alți mari eroi ai fotbalului. Paco Gento, Pelé, Dani Alves, Xavi, Cristiano Ronaldo și Iker Casillas. 

Argentinianul vrea să fie primul la Barcelona, în Spania, în cea mai importantă competiție a Europei, în lume!

Messi îi poate depăși pe Pelé și Xavi

Cea mai ușoară țintă de atins pare recordul lui Pelé. Perla Neagră a Braziliei a marcat cele mai multe goluri la un singur club în toate competițiile oficiale: 643, în culorile lui Santos. Iar Messi are până acum 614. Încă 30 de reușite și devine golgeter all-time pentru aceeași echipă. Îl poate depăși pe triplul campion mondial în acest sezon!

Aproape sigur, îl va întrece și pe Xavi la numărul de meciuri pentru Barcelona. Diferența este de 66 de partide. Dacă va fi ferit de accidentări, în două stagiuni va fi înaintea lui.

Greu de egalat Paco Gento. Mai ales în Ligă

Principalele lui obiective sunt însă trofeele. Trofeele imensului Gento, care a cucerit 6 Ligi ale Campionilor și 12 titluri în LaLiga. Messi are 4 și 10. Totuși, dacă în Spania parcursul Barcelonei e excelent, cu patru titluri în ultimii 5 ani, în Champions League nu e chiar bine. Din 2015, când a câștigat ultimul trofeu cu urechi mari, nu a mai jucat nicio finală! 

Țintele lui Messi

Ce a reușit MessiPerformanțeRecorduri 
Jucătorul cu cele mai multe Ligi ale Campionilor6 Gento
10Jucătorul cu cele mai multe titluri în Spania12 Gento
614Golgeterul all-time mondial la un singur club 643 Pelé
34Jucătorul cu cele mai multe trofee39 Dani Alves
701Jucătorul cu cele mai multe meciuri la Barcelona767 Xavi
114 Golgeterul all-time al Ligii Campionilor 127 Cristiano 
140Jucătorul cu cele mai multe meciuri în Champions181 Casillas

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (6)
mega2005
mega2005  •  04 Decembrie 2019, 23:19

Fara macar un titlu mondial ramane neimplinit....Niciun balon de aur nu valoreaza cat un mondial castigat. E o curiozitate ca un jucator fbun sa nu exceleze la nationala tarii de bastina.

2585602131525535
Popa George  •  04 Decembrie 2019, 15:56

....... Messi The Best.... Care Ronaldo.... Poate.... Îl Fenomeno.... Ca portughezul asta egoist.... e vai de capul lui....

mario_rdfe
mario_rdfe  •  04 Decembrie 2019, 15:51

Cand facem comparatii si vorbim despre recorduri, hai sa uitam de cele ale lui Pele si Gento. sa fim seriosi, fotbalul de atunci era la alt nivel, majoritatea echipelor jucau doar pe atac, nu se apara nimeni, era alta viteza , etc ! daca il pui pe Van Dijk sau Ramos, Pique, Nesta, in fotbalul din anii 60-70, abia daca Pele marcheaza 10 goluri pe sezon. Nu sunt de acord ca Pele este unul dintre cei mai mari din istorie, ptr ca a jucat doar in Brazilia, in Europa este alt nivel..cautati pe youtube un meci de al lui Pele, o sa radeti cu pofta de felul cum se aparau fundasii in acea perioada, de cum se facea marcaj, etc. Messi, Cristiano, Ronaldinho, Ronaldo, careul de asi, cei mai buni jucatori din istoria fotbalului !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close