INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

„Milan riscă infernul” dacă este eliminată de Inter în semifinalele Ligii și ratează Top 4

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 15:34 / Actualizat luni, 15 mai 2023 18:01

Antrenorul Stefano Pioli, directorul tehnic Paolo Maldini și directorul sportiv Frederic Massara riscă să fie demiși, dacă proiectul rossonerilor dă faliment. Proprietarul lui Milan îi caută înlocuitor lui Pioli și s-ar fi gândit deja la Antonio Conte.

Campioana Italiei trece prin momente grele. Eșecul din deplasarea cu Spezia (0-2), echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, a agitat mai tare apele în tabăra Milanului. 

Iar jucătorii și antrenorul au intrat în gura ultrașilor, care le-au dat ultimatum să se revanșeze în derbyul cu Inter. Dacă nu va reuși să întoarcă acel 0-2, din prima manșă a semifinalelor Ligii, Stefano Pioli e în mare pericol să fie dat afară acum sau cel mai târziu la finele stagiunii.

Nerazzurrii preiau puterea » Inter o surclasează pe Milan și la retur și merge în marea finală de la Istanbul!
INTER - AC MILAN 1-0 (3-0 LA GENERAL)
Nerazzurrii preiau puterea » Inter o surclasează pe Milan și la retur și merge în marea finală de la Istanbul!

Soarta lui depinde și de locul pe care echipa rossonera va termina sezonul. Un loc în afara Top 4 - Milan este acum pe 5, la patru puncte de Lazio - ar însemna o importantă lovitură financiară primită de club și o mare bilă neagră pentru proiectul tehnic gândit în vară.

Patru meciuri decisive

Pentru că nu doar Pioli riscă demiterea, dar și cei care au făcut transferurile la începutul stagiunii, directorul tehnic Paolo Maldini și directorul sportiv Frederic Massara. 

„Milan poate ajunge în infern. Pioli e apreciat de patronul Cardinale, dar un blackout ar putea determina RedBird să ia măsuri dure. Și lotul se va schimba!”, titrează Gazzetta dello Sport, făcând cel mai negru scenariu, în care obiectivele rossonerilor sunt ratate în ultimele patru partide.

Pioli mai are doi ani de contract (l-a prelungit în vara trecută) și postul lui ar fi amenințat de o revenire a lui Antonio Conte în Italia, liber după despărțirea de Tottenham. Dar mai vulnerabili par Maldini și Massara, „vinovați” pentru un mercato cu multe alegeri falimentare.

Lotul AC Milan va fi remaniat

Aceeași sursă scrie și despre revoluția în lot pregătită pentru intersezon. Nu mai puțin de 10 jucători își vor face bagajele, unii plecând din cauza vârstei, altora le expiră contractele, iar altă categorie pentru că nu au dat satisfacție. Din prima tranșă fac parte Tătărușanu, Mirante și Ibrahimovic, care termină pe 30 iunie acordurile cu rossonerii și se apropie și de finalul carierei.

Apoi vin fotbaliștii împrumutați, de care Pioli nu mai are nevoie, evoluțiile lor fiind sub așteptări, Dest (Barcelona), Bakayoko (Chelsea) și Brahim Diaz (Real Madrid). Adli, Ballo-Touré, Rebic și Origi sunt și ei cu bagajele făcute și se așteaptă oferte pentru a scăpa de ei.

La capitolul sosiri sunt vizați Arnautovic (Bologna), Morata (Atletico), Loftus-Cheek (Chelsea), Chukwuemeka (Chelsea) și Palacios (Leverkusen).

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Scandal la un meci de juniori din Spania » Doi foști jucători ai lui Liverpool s-au luat la ceartă, iar unul a fost eliminat: „O să îți rup capul!”

Paul Pogba s-a rupt la primul său meci ca titular după 13 luni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează