INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

Mircea Lucescu vorbește despre pariurile ilegale din fotbal. De ce „deraiază” tinerii: „Știu a cui e vina!”

Mircea Lucescu are o carieră de 44 de ani ca antrenor Foto: Imago
Mircea Lucescu are o carieră de 44 de ani ca antrenor Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2023 12:05 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 12:57

La 78 de ani, Mircea Lucescu a comentat un caz grav din fotbal, implicarea jucători în pariurile ilegale. „Un tânăr care câștigă atât de mult e deseori înconjurat de persoane care vor să profite”, a declarat tehnicianul, care a atras atenția: „Cred că vina e a celor care îi pregătesc. Mă refer chiar la antrenori. Nu poți să nu observi dacă e ceva în neregulă”.

Mircea Lucescu s-a despărțit de Dinamo Kiev, dar nu renunță la ideea de a antrena, nu s-a retras, deși are 78 de ani, 44 petrecuți ca tehnician, după alte două decenii în iarbă. Știe totul despre fotbal și e căutat de jurnaliștii din lumea întreagă. În special de italieni.

Cătălin Zmărăndescu dezvăluie când s-a produs prima ruptură din relația lui cu Gigi Becali: „Din acel moment mi-a zis să nu mai stau niciodată în spatele lui”
FCSB
Cătălin Zmărăndescu dezvăluie când s-a produs prima ruptură din relația lui cu Gigi Becali: „Din acel moment mi-a zis să nu mai stau niciodată în spatele lui”

Mircea Lucescu: „Dacă jucătorii au o problemă, întreg fotbalul are o problemă"

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, „Il Luce" a fost întrebat și despre un subiect fierbinte, implicarea jucătorilor tineri în pariurile ilegale, scandal încă discutat în Peninsulă.

El explică această situație delicată, care e cauza, cine sunt vinovați și cine ar trebui să-i ajute pe sportivi, să-i facă să înțeleagă primejdia din jur.

„Un tânăr care câștigă atât de mult este deseori înconjurat de persoane care vor să profite. De aceea, partea educativă a antrenorului e extrem de importantă, contează mai mult decât a avea jucători mai buni", a afirmat Lucescu.

A continuat: „Am citit o mulțime de lucruri, nu doar în Italia: pariuri, droguri, violență sexuală... și cred că vina aparține în parte și celor care îi pregătesc. Nu mă refer la club și la conducători, ci vorbesc chiar de antrenori, care au raport direct cu băieții, petrec 4-5 ore zilnic alături de ei, muncesc, discută, nu poți să nu observi dacă e ceva în neregulă. Dacă jucătorii au o problemă, întreg fotbalul are o problemă".

Mircea Lucescu: „Poți să iei Real Madrid, ești fluierat și te simți rău"

Tehnicianul a luat o pauză pentru a se liniști. Care va fi noua sa destinație? Ce echipă l-ar atrage? „Nu mă gândesc la asta. Nu e esențial unde mergi, ci cum te simți"; a răspuns el.

„Poți să iei Real Madrid într-o situație dificilă, ești fluierat și te simți rău sau te poți duce în Serie C, ajuți puștii să crească și te simți ca în paradis", a detaliat Lucescu. „Nu mă uit la bani, mi-ar plăcea să muncesc pentru a învinge și eu găsesc calea spre victorie. Încă am pasiune, iar pasiunea e vitală pentru un om. Când orice speranță dispare, pasiunea te face să mergi înainte".

Mircea Lucescu: „Au încercat mulți antrenori mari și n-au reușit în Est"

Când i s-a spus că îl urmează pe Sir Alex Ferguson în topul celor mai titrați antrenori (raportul e 49-36), „Il Luce" a râs: „El avea șase competiții, eu doar trei. Însă nu e atât de ușor să antrenezi în Est. Au încercat mulți tehnicieni mari și n-au reușit".

Citește și:

Eșecul cu Voluntari zdruncină lucrurile la Farul » Primele măsuri anunțate de Gică Popescu
Voluntari - Farul 4-2
Eșecul cu Voluntari zdruncină lucrurile la Farul » Primele măsuri anunțate de Gică Popescu
Sunt OUT de la cele două combatante în Derby de România! Marea surpriză: pe cine poate recupera Ovidiu Burcă
DINAMO - FCSB
Sunt OUT de la cele două combatante în Derby de România! Marea surpriză: pe cine poate recupera Ovidiu Burcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Salient
Salient  •  26 Noiembrie 2023, 15:04

Lucescu a fost foarte norocos sa aiba un patron cu buzunare foarte adanci. Cand ai avut o echipa cu brazilieni foarte buni (de ex. Willian, Fernandinho) croatul Darijo Srna si altii., desigur ca poti domina campionatul ukrainean fara probleme. Si cu astfel de jucatori, o cupa UEFA nu e mult. El vorbeste mult dar trofeele lui se restrang la zona in care echipa lui a activat. In Europa, el nu a avut succesul lui Istvan Kovacs ( doua CCE titluri cu Ajax Amsterdam) sau Imre Jenei (un titlu CCE cu Steaua Bucuresti. E vorba de calitate vs. cantitate.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  26 Noiembrie 2023, 13:40

Aşa a creat Lucescu şi echipa de legendă a lui Beşiktaş Istanbul, dar aici s-a vădit şi ştiinţa lui de a lucra cu oamenii. Şi ne referim la Cazul Sergen Yalcin. Nimeni nu reuşise să-l facă să joace fotbal pe talentatul Sergen. A reuşit Il Luce. Cum? Când a venit la Beşiktaş, în anul 2002, Sergen fusese împrumutat de Siirt Jet-Pa Spor ba la Fenerbahce, ba la Galasaray, ba la Tarbzonspor, ba iarăşi la Galatasaray. Pariorul Sergen Lucescu a descoperit că, înainte de meciuri, în vestiar, Sergen era cu mintea la pariurile la cursele de cai. S-a aşezat lângă jucător şi au discutat, completând împreună cu acesta biletul de pariu. Rezultatul: în următoarele zeci de minute, Sergen Yalcin a jucat senzaţional, devenind play-makerul echipei. De atunci, Sergen şi Lucescu aveau înainte de meciuri acelaşi ritual, povestea Mircea Lucescu. Patru ani (2002 - 2006), Sergen a rupt lanţul la Beşiktaş, jucând în 100 de meciuri şi înscriind 30 de goluri. Nu mai avusese un palmares mai bun din anii 90-97, când a jucat 158 de meciuri tot pentru Beşiktaş şi a înscris 48 de goluri.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează