INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROIECT

Wow! Câți bani ar câștiga FRF, dacă Mondialul va avea loc o dată la doi ani » FIFA nu renunță la plan!

Gianni Infantino (dreapta), 51 de ani, e președintele FIFA din februarie 2016 // FOTO: Imago
Gianni Infantino (dreapta), 51 de ani, e președintele FIFA din februarie 2016 // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 17:26 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 17:39

FIFA nu renunță la planul turneului din doi în doi ani! Infantino susține că fiecare federație membră va primi cu 19 milioane mai mult decât ia acum. Astfel, FRF ar câștiga 25 de milioane $ la Mondial bienal!

Se părea că proiectul Mondialului bienal a murit înainte să se nască. Atât de înverșunată a fost opoziția Europei și a Americii de Sud. 

Dar planul UEFA, de a organiza împreună cu CONMEBOL viitoarea ediție a Ligii Națiunilor, a provocat reacția promptă a FIFA. Nu doar că respinge ideea participării celor zece naționale AmSud la competiția Europei, ci relansează propunerea CM o dată la doi ani.

Vor să se voteze pe 31 martie

Forul de la Zürich a făcut o modificare în program, nu ar mai fixa toate meciurile selecționatelor într-o singură lună, toamna, ci în trei sau patru „ferestre”, față de cinci, câte sunt acum. Și ar vrea ca subiectul Mondialului bienal să fie votat pe 31 martie, la Doha, la următorul congres FIFA.

4,4 miliarde în plus

Gianni Infantino, președintele FIFA, vorbește despre cifre uriașe, cu scopul de a atrage federațiile și de a rupe legăturile dintre țări inclusiv la UEFA și CONMEBOL.

Liderul elvețian susține că turneul final va genera 4,4 miliarde de dolari în plus față de prezent pentru primul ciclu de patru ani. Bani care vor fi împărțiți tuturor celor 211 membri ai FIFA. Și fiecare federație va câștiga 25 de milioane de dolari, cu 19 milioane mai mult decât ia acum.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Campionat cu 19 echipe? » Formația care poate fi exclusă de Revelion din Serie A

De ce nu reușesc fotbaliștii români în străinătate » Care e problema sesizată de Mircea Lucescu, antrenorul anului în Ancheta GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează