INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE - LIVERPOOL 1-2

FOTO Liverpool, revenire fantastică cu Newcastle, în 10 oameni » Rezerva Darwin Nunez a adus victoria echipei lui Klopp

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 20:27 / Actualizat duminica, 27 august 2023 21:23

Newcastle a pierdut acasă cu Liverpool, scor 1-2, în etapa a treia din Premier League, deși a jucat cu un om în plus din minutul 27.

  • Click AICI pentru rezultatele complete din Premier League

Liverpool a început derby-ul etape #3 din Premier League în atac. Elevii lui Klopp au făcut un pressing agresiv și i-au ținut pe oaspeți numai în propria jumătate în primele 10 minute. 

„Cormoranii” au avut și prima ocazie, prin Luis Diaz. Columbianul a plecat singură într-o cursă se 40 de metri și a fost oprit doar de Pope, care a scos de la colțul scurt șutul extremei lui Liverpool.

Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
+3 FOTO

Două minute de groază pentru Liverpool

Din minutul 25, jocul s-a schimbat. Newcastle a deschis scorul prin Gordon, care a profitat de o mare eroare în defensiva „cormoranilor”. Salah i-a pasat în spate lui Arnold, fundașul dreapta a scăpat mingea pe sub picior, iar balonul a ajuns la extrema „coțofenelor”. 

Gordon a plecat singur spre poartă și l-a învins pe Allison cu un șut pe jos, cu piciorul drept. Apoi, două minute mai târziu, Liverpool a rămas în 10 oameni. Căpitanul Van Dijk a intrat imprudent la Isak, la 17 metri de propria poartă. Suedezul scăpa singur spre poartă, astfel că stoperul lui Liverpool a primit cartonașul roșu direct pentru fault din postura de ultim apărător. 

Șumudică a simțit nevoia să intervină: „O fac din respect pentru fanii FCU Craiova. Doar la începuturile carierei aș fi acceptat așa ceva”
FCU CRAIOVA
Șumudică a simțit nevoia să intervină: „O fac din respect pentru fanii FCU Craiova. Doar la începuturile carierei aș fi acceptat așa ceva”

Cu om în plus, Newcastle a dominat jocul pentru restul primei reprize și a fost chiar aproape de gol. Intervenția extraordinară a lui Allison a ținut echipa oaspete în joc, la șutul lui Almiron din drop. Balonul a fost respins cu greu de brazilian în transversală.

Liverpool a revenit prin „dubla” lui Nunez

„Coțofenele” au controlat startul primei reprize, dar s-au retras ușor-ușor și Liverpool a început să pună tot mai multă presiune la poarta lui Pope.

 Newcastle a fost periculoasă pe contraatac, în urma unei faze superbe a lui Almiron. El a luat o acțiune pe cont propriu, a tras din afara carului la colțul lung, cu stângul, și doar bara l-a salvat din nou pe Allison. 

La fel ca Newcastle, Liverpool a lovit tot după gafă a defensivei adverse. La o pasă spre Darwin Nunez, Botman a încercat să intervină, a fost lovit de balon, iar acesta i-a rămas ideal la picior atacantului de la Liverpool, care a marcat cu un șut plasat de la 16 metri, în minutul 80. S-a jucat pe contre în ultimele minute. 

Iar Liverpool a fost echipa care a dat lovitura, în prelungiri, prin același Nunez. Darwin a fost lansat de Salah în adâncime și l-a executat cu sânge rece pe Pope, cu un șut tare la coțul lung.

Clasamentul din Premier League

Newcastle a rămas doar cu cele 3 puncte obținue în prima etapă, după 5-1 cu Aston Villa. Cu granzii Manchester City și Liverpool a clacat și a fost învinsă la un gol diferență, 0-1, respectiv 1-2. „Cormoranii” au 7 puncte după 3 etape și sunt pe locul 4.

FINAL. Newcastle - Liverpool 1-2

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Gordon 25 / Nunez 81, 90+3 
  • Van Dijk a fost eliminat în minutul 27
  • Luis Diaz a avut prima mare ocazie a meciului. A luat o acțiune pe cont propriu, a sprintat 30 de metri și a tras cu șpițul la colțul scurt. Pope a fost atent și a respins în corner
  • Gordon a deschis scorul pentru Newcastle după o gafă a „cormoranilor”. Salah i-a pasat în spate lui Arnold, fundașul dreapta a scăpat mingea pe sub picior, iar balonul a ajuns la extrema „coțofenelor”. Gordon a plecat singur spre poartă și l-a învins pe Allison cu un șut pe jos.
  • Doar două minute mai târziu, Van Dijk a fost eliminat direct, pentru un fault din postura de ultim apărător asupra lui Isak, la aproximativ 17 metri de poarta lui Allison.
  • Newcastle putea să mai marcheze un gol în prima repriză. Almiron a tras din marginea careului, iar Allison a respins mingea cu greu în transversală.
  • Newcastle a controlat startul primei reprize și ar fi putut marca. Almiron a primit o centrare în careu, dar a tras mult peste poartă dintr-o poziție bună, la aproximativ 14 metri
  • Extrema dreapta de la Newcastle a avut ghinion în minutul 76. A luat o acțiune pe cont propriu, și-a făcut mingea pe piciorul stâng și a șutat la colțul lung, în bară.
  • Liverpool a egalat, de nicăieri, prin Nunez. La o pasă spre Darwin, Botman a încercat să intervină, a fost lovit de balon, iar acesta i-a rămas ideal la picior atacantului de la Liverpool, care a marcat cu un șut plasat de la 16 metri.

Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
Newcastle - Liverpool/ foto Imago Images
+3 FOTO

Newcastle - Liverpool, echipele de start:

Newcastle (4-3-3): Pope - Trippier, Schar, Botman, Burn - Guimaraes, Tonali, Joelinton - Almiron, Isak, Gordon
Rezerve: Dubravka, Lascelles, Wilson, Targett, Barnes, Livramento, Murphy, Anderson, Longstaff
Antrenor: Eddie Howe

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Endo, Mac Allister - Salah, Gakpo, Luis Diaz
Rezerve: Kelleher, Gomez, Nunez, Elliott, Jota, Tsimikas, Bajcetic, Doak, Quansah
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: St. James' Park
Arbitru: John Brooks

VIDEO. Plouă la Newcastle înainte de meci

VIDEO. Jucătorii lui Newcastle au ajuns la stadion

Newcastle - Liverpool, duel tare în Premier League

  • Liverpool a obținut numai o remiză în prima etapă, 1-1 cu Chelsea, însă „cormoranii” s-au impus cu scorul de 3-1 în fața lui Bournemouth în a doua etapă din Premier League
  • Newcastle a acumulat 3 puncte în primele două etape, după ce a câștigat 5-1 cu Aston Villa și dar a pierdut 0-1 cu Manchester City
  • Sezonul trecut, Liverpool a câștigat ambele partide cu Newcastle, 2-1 pe Anfield și 2-0 pe St. James' Park

Newcastle este o echipă incredibil de puternică, calificată în Liga Campionilor, pe deplin meritat. S-au dezvoltat foarte mult sub comanda lui Eddie Howe, trebuie să spun, o mutare inteligentă. Nu vreau să ratez pe nimeni, dar probabil că cele două trasnferuri pe care aș vrea să le remarc sunt Tonali și Barnes. O afacere foarte bună. Un stil super-ofensiv, o atmosferă bună, așa că va fi o partidă dificilă. A jucat un prim meci foarte bun în care Aston Villa a fost incomodă, de asemenea, să fiu sincer. În cele din urmă, rezultatul nu a reflectat, probabil, întregul joc, dar în cele din urmă, modul în care au folosit contraatacurile a fost absolut excepțional. Viteza pe care o au este foarte bună. Newcastle, cel puțin de anul trecut, nu primește multe goluri, și marchează. Așa că este un meci tare, iar noi am încercat să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru el. Asta e tot.

- Jurgen Klopp, antrenor Liverpool

Aceste meciuri dintre Newcastle și Liverpool sunt emblematice, în Premier League. Anul trecut am fost dezamăgiți de cele două înfrângeri. Eșecul de pe Anfield a fost unul dificil - ultimul minut al acelui meci a fost reluat în mintea mea de multe ori. Meciul de acasă a fost de asemenea dureros într-un mod diferit, probabil mai dureros pentru Nick Pope (n.r.- eliminat în minutul 22) prin ceea ce s-a întâmplat pentru el, ratarea finalei de Cupă. A fost o zi în care nu am început foarte bine, dar cred că ne-am descurcat chiar dacă am jucat în zece oameni. Există mici ajustări aș spune, însă nu cred că ideile principale s-au schimbat. Ei sunt încă foarte, foarte buni. O echipă foarte dificilă, împotriva căruia e greu de jucat , dar care construiesc o nouă echipă, ați spune, cu caracteristici ușor diferite la mijlocul terenului. Sunt o echipă de elită cu un manager de elită. O echipă foarte, foarte bună. Vor reveni în forță, cu siguranță. Știm că acesta este un prim test foarte bun pentru noi, după eșecul cu Manchester City.

- Eddie Howe, antrenor Newcastle

Clasamentul la zi din Premier League

Citește și:

Doi giganți din Premier League tremură » Acuzațiile sunt dure: „Au denaturat piețele europene”

Șumudică, înapoi în Superligă după 2 ani » 5 obiective majore la FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
laurkro
laurkro  •  27 August 2023, 22:30

Frumos meci.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  27 August 2023, 21:39

Cea mai mare rusine de meci, sper ca Newcastle sa alunge iarasi *** de Salah din UCL.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Tibisor
Tibisor  •  27 August 2023, 21:22

Fotbal tata , fotbal adevarat !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează