INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Neymar pleacă de la PSG. O triplă câștigătoare de Liga Campionilor negociază cu Parisul

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 12:29 / Actualizat marti, 23 mai 2023 12:43

Starul brazilian Neymar, 31 de ani, din 2017 pe Parc des Princes, va părăsi foarte probabil clubul roș-albastru în această vară. PSG negociază cu Manchester United. Ar putea fi transferat definitiv sau doar împrumutat pe Old Trafford.

Pe 3 august 2017, cel mai scump transfer din istoria fotbalului era oficial. PSG a plătit atunci clauza de reziliere a contractului cu Barcelona, cumpărându-l cu 222 de milioane de euro pe Neymar.

Debandadă maximă la FCSB! Jucătorii au protestat la pauză, când au văzut ordinele lui Becali: „De ce schimbăm? Mai bine jucăm la fel!”
FCSB
Debandadă maximă la FCSB! Jucătorii au protestat la pauză, când au văzut ordinele lui Becali: „De ce schimbăm? Mai bine jucăm la fel!”

Neymar, maximum 31 de meciuri pe sezon. Multe scandaluri! Fără Ligă!

Brazilianul nu a devenit însă „regele" așteptat de Paris. În șase sezoane, a fost mai mult accidentat (și acum e în recuperare, după o operație la ligamentele gleznei drepte), a jucat maximum 31 de meciuri într-o stagiune în toate competițiile. 

Și, chiar dacă a înscris 118 goluri și a pasat decisiv de 77 de ori, cucerind 12 trofee, nu a adus pe Parc des Princes cupa cu urechi mari a Ligii Campionilor. Din cauza scandalurilor în care a fost implicat, liderii clubului și fanii roș-albaștri vor să scape de el.

Vor să scape de salariul lui Neymar: 36 de milioane

La 31 de ani, starul auriverde ar putea evolua în Premier League în curând. L'Equipe a anunțat astăzi pe copertă posibila sa destinație. PSG a început negocierile cu Manchester United pentru Neymar. Ar vrea să-l vândă grupării insulare, încă are o cotă bună (70 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.de), dar e o variantă și împrumutul lui, cu opțiune sau fără opțiune de transfer definitiv.

Important pentru parizieni este să scape de salariul său foarte mare, 36 de milioane de euro anual. Mai are contract lângă Eiffel până pe 30 iunie 2025.

Un detaliu al tratativelor: Casemiro, 31 de ani, la fel ca Ney, încearcă să-l convingă să vină alături de el pe Old Trafford.

Mai continuă doar Mbappe la PSG

E cert că tridentul MNM, Mbappe-Neymar-Messi, se va despărți. Argentinianul, sosit în 2021 la Paris, nu își prelungește acordul cu PSG și își caută echipă (Barcelona sau Al-Hilal, deocamdată), iar brazilianul ar vrea și el să părăsească Orașul Luminilor. Mai ales după ce ultrașii parizieni au protestat în fața casei sale, la începutul lunii. Va mai rămâne doar Mbappe sezonul viitor în roș-albastru. În 2024, va pleca și Kylian aproape sigur. 

195de goluri a influențat Neymar (118 reușite și 77 de pase decisive) la PSG în toate competițiile din 2017

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

PSG vrea să profite de scandalul de rasism în care Vinicius e victimă » Ce plan are clubul din capitala Franței

Brazilia amenință Spania în cazul Vinicius » Fotbalistul aduce dovezi că rasismul în La Liga nu se rezumă la cazuri izolate!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  23 Mai 2023, 13:22

singura certitudine este ca psg vrea sa scape de el cat mai repede. la ce salariu are, zero sanse sa ia vreun ban pe el. nici nu spera la asa ceva. ar fi mai mult decat fericiti sa scape de el gratis, dar probabil ca vor trebui sa mai contribuie si la salariu daca-l dau imprumut pe undeva

Vezi toate comentariile (1)
Comentează