INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO

Noroc împărțit la baraj pentru adversarele României din Liga Națiunilor » Norvegia și Haaland rămân acasă, Irlanda de Nord este în finală

Norvegia a fost eliminată de Serbia în barajul pentru EURO // foto: Reuters
Norvegia a fost eliminată de Serbia în barajul pentru EURO // foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 08:53 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 09:28

Exceptând meciul dintre Islanda și România (2-1), alte 7 partide din semifinalele barajului de calificarea la EURO s-au disputat joi seara. Norvegia și Irlanda de Nord, adversarele României din Liga Națiunilor, au fost în acțiune.

  • Finalale play-off-ului pentru Euro 2020 se dispută pe 12 noiembrie 2020.
  • Meciurile decisive sunt: Ungaria - Islanda, Irlanda de Nord - Slovacia, Serbia - Scoția, Georgia - Macedonia de Nord.

Norvegia, următoarea adversară a României, a cedat în fața Serbiei după un meci care a avut nevoie de prelungiri. Scorul după cele 90 de minute regulamentare a fost 1-1, Milinkovic-Savic și Normann fiind autorii celor două goluri. Sârbul a deschis scorul în minutul 82, șutând din câțiva metri după o fază fixă, însă nordicii au egalat doar 6 minute mai târziu, prin Normann, care a prins un șut foarte bun de la marginea careului de 16 metri, în diagonală.

În prelungiri, Milinkovic-Savic a ieșit din nou la rampă, reușind să îl execute pe portarul Jarstein cu o scăriță superbă din careul mic. Haaland, Sorloth și Odegaard, cei trei fotbaliști de atac ai norvegienilor care sunt cotați împreună la 145 de milioane de euro, nu au avut replică, iar Norvegia scapă printre degete șansa de a participa la EURO.

Irlanda de Nord merge în finala barajului!

Dacă Norvegia nu a avut succes, o altă rivală de-ale noastre din grupa de Liga Națiunilor, Irlanda de Nord, a reușit să se califice în finala barajului. Bosnia și Herțegovina a fost învinsă de britanici la penalty-uri, după 1-1 la finalul celor 120 de minute de joc. Bosniacii au deschis scorul rapid, în minutul 14, prin Krunic, care a finalizat din mijlocul careului o centrare venită de la Cipetic.

Nord-irlandezii au egalat în startul reprizei secunde, prin McGinn, care a rămas cu mingea la picior după un duel cu un fundaș advers și a trimis balonul pe lângă Sehic, portarul gazdelor.

La penalty-uri, nord-irlandezii au fost mai inspirați. Saville a ratat, însă celelalte 4 lovituri au fost transformate, în timp ce pentru Bosnia au ratat Visca și Hajradinovic. Vedetele Pjanic și Dzeko au înscris, însă fără folos.

Vezi AICI programul și clasamentul din Liga Națiunilor!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Valentin Mihăilă i-a surprins pe italieni: „Eu nu am venit la Parma să lupt la retrogradare”

COVID-19 oprește din nou sportul! Anunț oficial: „De luni, SUSPENDĂM toate competițiile!” » Se fac doar două excepții

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
reteleanu
reteleanu  •  09 Octombrie 2020, 11:17

surpriza mare la bosnia.

ctbilu
ctbilu  •  09 Octombrie 2020, 09:54

Oh, Georgia Georgia !!! Ca trestia te indoi dar nu te rupi...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close