INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

O accidentare gravă pune capăt carierei lui David Silva! A jucat un deceniu la Manchester City

David Silva a renunțat la fotbal // Foto: Imago
David Silva a renunțat la fotbal // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2023 18:14 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 13:04

David Silva (37 de ani) și-a rupt ligamentul încrucișat anterior de la genunchiul stâng miercuri, la antrenament, și a anunțat că se lasă de fotbal. Mijlocașul spaniol, întors în LaLiga la Real Sociedad în 2020, a câștigat tot ce se putea cu Man. City, mai puțin Liga Campionilor.

Sezonul care va începe pe 12 august trebuia să fie ultimul din cariera lui David Silva. Destinul a făcut ca mijlocașul spaniol să se retragă mai devreme. O accidentare gravă i-a dat peste cap toate planurile. La antrenamentul de miercuri, fostul campion mondial și dublu campion european și-a rupt ligamentul încrucișat anterior de la genunchiul stâng. 

DS va consulta un medic ortoped și mai mult ca sigur va trebui să se opereze. La 37 de ani, fostul internațional iberic n-ar putea reveni decât în 2024, când îi și expiră contractul cu Real Sociedad, pe care și-l prelungise în mai.

Super-transfer făcut de Guardiola » Jucătorul de 92 de milioane de euro a făcut vizita medicală „în secret” și semnează cu City
MANCHESTER CITY
Super-transfer făcut de Guardiola » Jucătorul de 92 de milioane de euro a făcut vizita medicală „în secret” și semnează cu City

David Silva, 13 trofee cu Manchester City

Crescut în Academia Valenciei, David Silva a avut cea mai bună perioadă la Manchester City, unde a rămas un deceniu și a câștigat 13 trofee, între care patru titluri de campion al Angliei. Pe lângă aceste cupe, mai are două Cupe ale Regelui cucerite cu Valencia și Sociedad. 

O accidentare gravă pune capăt carierei lui David Silva! A jucat un deceniu la Manchester City
David Silva, în perioada în care juca la Manchester City // Foto: Imago

La echipa din San Sebastian a ajuns în 2020, liber de contract, reușind 7 goluri în 93 de meciuri disputate. Real a izbutit, și datorită lui, să prindă un loc în grupele Champions League, la capătul unui campionat în care a evoluat 34 de partide și a înscris 3 goluri.

David Silva a fost supranumit „Magicianul”

A jucat pentru „Furia Roja" la toate nivelurile, de la U16 și până la seniori. S-a retras de la națională în 2018, după 125 de selecții și 35 de goluri marcate. Selecționerul Vicente Del Bosque l-a supranumit „Messi al Spaniei”, iar adversarii din Premier League l-au poreclit „Magicianul”, pentru ce putea face cu mingea pe teren.

David a fost un fotbalist spectaculos. La națională a fost piatra de temelie a acelei generații de jucători supertalentați. A fost un component vital și absolut esențial pentru echipă. Unul dintre cei mai talentați din istoria Spaniei 

- Xavi, fost mijlocaș Barcelona

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Mărturia lui Gianluigi Donnarumma despre teroarea simțită în timpul jafului de la Paris: „N-am putut face nimic. Eram legat și fără puteri”

Cât încasează Cristiano Ronaldo pentru o postare pe Instagram » Pe cine lasă în urmă în top starul portughez

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
1945sv0509
1945sv0509  •  22 Iulie 2023, 22:12

Deci la MC a obtinut 4 (patru) titluri de campion al ...Spaniei.

laurkro
laurkro  •  22 Iulie 2023, 19:44

Mare jucător.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează