INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Este oficial. Toni Kroos se întoarce la echipa națională! Federația îl așteaptă la lotul Germaniei în primăvară!

Toni Kroos revine la naționala Germaniei / Fotomontaj Imago
Toni Kroos revine la naționala Germaniei / Fotomontaj Imago

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 16:09 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 16:37

Toni Kroos (34 de ani), mijlocașul lui Real Madrid, a revenit asupra deciziei de retragere din Mannschaft luată după Euro 2020. Și, după aproape trei ani de pauză, va juca sub comanda selecționerului Julian Nagelsmann, care l-a rugat să revină. Federația germană îl va trimite convocarea pentru amicalele cu Franța (23 martie) și cu Țările de Jos (26 martie).

Toni Kroos nu se retrage din fotbal la finele acestui sezon. Ba din contră, își va continua cariera pe două fronturi. Ceea ce se zvonea de luna trecută a devenit o certitudine acum.

E oficială revenirea sa la naționala Germaniei, cotidianul Bild anunțând astăzi că federația germană (DFB) l-a convins să pună capăt „pauzei" luate după Euro 2020, disputat cu un an mai târziu din cauza pandemiei.

Soluția lui Ladislau Boloni pentru a o scoate din criză pe Metz: „Trebuie să ne spălăm creierele!”
FRANȚA
Soluția lui Ladislau Boloni pentru a o scoate din criză pe Metz: „Trebuie să ne spălăm creierele!”

Kroos: „Mă gândisem să mă retrag după CM 2018”

Mijlocașul de 34 de ani luase decizia renunțării la națională după 106 selecții și 17 goluri, imediat după partida contra Angliei din „optimi", pierdută (0-2) în fața Angliei. „Nu a existat niciodată un moment în care să mă îndoiesc de decizia mea conştientă de a mă retrage.

Mă gândisem deja să mă retrag după Mondialul din 2018 şi am avut multe discuţii cu Low”, spunea starul lui Real Madrid, după o lungă perioadă de reflexie. Faptul că Germania găzduiește următorul Euro, între 14 iunie și 14 iulie 2024, l-a făcut să se răzgândească însă.

30de trofee a câștigat Toni Kroos cu Real Madrid și Bayern, inclusiv 5 Ligi ale Campionilor. Plus un titlu mondial cu naționala la turneul final din 2024

Toni Kroos a lipsit doi ani și opt luni de la națională

La conferința de presă dinaintea jocului cu RB Leipzig din „optimile" Ligii, Toni Kroos (34 de ani), crăpase poarta unei întoarceri în Mannschaft: „Sunt foarte fericit că lumea vrea ca eu să continui încă un an la Real, este un lucru bun. Mă simt OK, sunt motivat, iar fizic sunt bine, dar încă nu m-am decis în privința prelungirii carierei".

Kroos a pus pe Instragram o poză în tricoul Germaniei

După doi ani și opt luni de la retragerea din națională, Kroos își face come-back-ul mult așteptat de fanii nemți. DFB a anunțat azi că a ajuns la un acord privind reluarea colaborării cu Toni, care ar urma să fie convocat de selecționerul Julian Nagelsmann pentru următoarele partide ale Germaniei, ambele amicale, cu Franța (23 martie, Lyon) și cu Țările de Jos (26 martie, Frankfurt)!

Iar imediat a venit confirmarea de la jucător, printr-un mesaj pe conturile de Instagram și X (fostul Twitter) cu o poză a sa în tricoul cu numărul 8 pe spate al reprezentativei germane.

Mintea mea mă surprinde mai mult decât corpul. Am început să joc la 17 ani la Bayern, la cel mai înalt nivel și cu multă presiune. Nu am crezut niciodată că voi rezista 15 ani, am atâta motivație
Toni Kroos, mijlocaș Real Madrid, acum o lună

738de meciuri a adunat Toni Kroos la echipele de club la care a evoluat, la Real Madrid, Bayern și Leverkusen, reușind 73 de goluri și 163 de assisturi

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Verdictul dureros dat de presa spaniolă în privința lui Ianis Hagi: „Este una dintre dezamăgirile sezonului!”
STRANIERI
Verdictul dureros dat de presa spaniolă în privința lui Ianis Hagi: „Este una dintre dezamăgirile sezonului!”
Cu ce se ocupa acum două decenii viitorul adversar al echipei naționale a României în grupa de la Euro 2024!
ITALIA
Cu ce se ocupa acum două decenii viitorul adversar al echipei naționale a României în grupa de la Euro 2024!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mishu_74
mishu_74  •  22 Februarie 2024, 17:33

"30 de trofee a câștigat Toni Kroos cu Real Madrid și Bayern, inclusiv 5 Ligi ale Campionilor. Plus un titlu mondial cu naționala la turneul final din 2024. " nemtii astia sunt fantastici. au castigat deja un turneu care n-a avut loc inca...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează