INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA - ITALIA 2-3

Olanda - Italia 2-3 » Squadra Azzurra și-a adjudecat finala mică a Ligii Națiunilor, după un meci-spectacol în casa olandezilor

Olanda - Italia // foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Olanda - Italia // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 17:08 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 18:15

Italia a câștigat finala mică a Ligii Națiunilor, 3-2 în finala mică cu Țările de Jos, într-un meci disputat chiar acasă la olandezi, pe arena „De Grolsch Veste” din Enschede.

Învinsă de Spania în semifinalele competiției, 1-2, Italia a început fulminant duelul contra olandezilor. Federico Dimarco, fundașul stânga de la Inter, a deschis scorul încă din minutul 6 cu un șut superb, exterior la colțul lung.

În minutul 20, mijlocașul Davide Frattesi a făcut 0-2 după ce a rămas singur cu portarul în urma unui șut al lui Gnonto care a ricoșat cu noroc la el.

Italienii au făcut un pas în spate ulterior, au cedat posesia gazdelor, care au fost aproape de gol prin Cody Gakpo ('40). A rămas însă 0-2 la pauză.

La un pas să semneze cu Farul » Hagi nu se mai oprește: rezolvă al șaptelea transfer
TRANSFER
La un pas să semneze cu Farul » Hagi nu se mai oprește: rezolvă al șaptelea transfer

Olanda - Italia 2-3 » Squadra Azzurra câștigă finala mică a Ligii Națiunilor

Partea secundă a început cu „Portocala mecanică” într-un iureș ofensiv. Gakpo, Dumfries și Bergwijn i-au dat emoții lui Donnarumma, dar nu l-au putut învinge.

Primul gol al olandezilor a picat în cele din urmă în minutul 68 și a fost înscris de Steven Bergwijn, care l-a culcat pe Dimarco și a finalizat cu sânge rece, în plasa laterală.

Replica italienilor a venit la scurt timp după: Federico Chiesa a refăcut diferența de două goluri cu un gol înscris în minutul 73 în urma unei acțiuni personale.

+6 FOTO

Final entuziasmant în Olanda - Italia

Olandezii au continuat să fie periculoși și au introdus mingea în plasa porții lui Donnarumma a doua oară în minutul 82. Golul a fost însă anulat pe motiv de ofsaid, la intervenția arbitrilor din camera VAR.

În minutul 89, Donnarumma a fost învins din nou, de această dată de Georginio Wijnaldum, care a preluat superb în careul advers și a finalizat cu o execuție în forță, sub bara transversală.

Gazdele au forțat în minutele suplimentare, au căutat golul care să trimită meciul în prelungiri, dar acesta nu a venit. S-a încheiat 2-3, iar Italia câștigă astfel finala mică a Ligii Națiunilor.

FINAL » Olanda - Italia 2-3

Olanda - Italia, echipele de start:

Olanda: Biljow - Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Ake - Wieffer, De Jong, Simmons - Malen, Gakpo, Lang 
Antrenor: Ronald Koeman 
Rezerve: Noppernt, Fiekken, Bergwijn, Blind, Botman, De Roon, Koopmeiners, Timber, Veerman, Weghorst, Wijnaldum

Italia: Donnarumma - Toloi, Acerbi, Buongiorno, Dimarco - Frattesi, Cristante, Verratti - Gnoto, Reegui, Raspadori 
Antrenor: Roberto Mancini 
Rezerve: Vicario, Meret, Barella, Bonucci, Chiesa, Darmian, Di Lorenzo, Immobile, Jorginho, Pellegrini, Spinazzola, Zaniolo

Stadion: De Grolsch Veste (Enschede, Olanda) 
Arbitru: Glenn Nyberg

Citește și:

Alt scandal de rasism! Vinicius acuză un agent că ar fi scos o banană și i-a zis: „Mâinile sus! Ăsta e pistolul meu pentru tine!”

Uluitor! Cel mai bun jucător israelian prezentat ca român la transferul în Emirate! Care e legătura lui cu România!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează