INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MUNTENEGRU - ȚĂRILE DE JOS 2-2

Olandezii, furioși după ce au dat cu piciorul calificării: „E strigător la cer cum am jucat. Lenea e de vină!”

Olandezii, furioși după ce au dat cu piciorul calificării
Olandezii, furioși după ce au dat cu piciorul calificării

Articol de - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 12:22 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 13:06

Batavii puteau câștiga biletele pentru Qatar 2022, dar au fost egalați în ultimele minute după ce au condus cu 2-0. 

A fost o mare prostie ce am făcut”, a declarat Memphis Depay. Dacă ei pierd marți cu Norvegia, iar turcii înving în Muntenegru, portocaliii cad pe locul 3 și ratează și barajul!

Iar suferă olandezii! Au schimbat selecționerul după dezamăgirea de la Euro, l-au dat afară pe Frank de Boer și l-au readus pe Louis van Gaal, a treia oară pe banca Oranje, dar portocaliii continuă să-și dea cu stângul în dreptul.

Olandezii nu uită că au ratat ultimul Mondial

Sâmbătă, s-ar fi calificat cu o victorie în Muntenegru. Au avut 2-0 și totuși n-au câștigat la Podgorica, primind două goluri în patru minute (82-86). În ultima etapă, marți, obțin biletele pentru CM 2022 și dacă remizează în fața Norvegiei, acasă. Totuși, dacă ei pierd, iar turcii înving în Muntenegru, portocaliii cad pe locul 3 și ratează și barajul!

Dar „De Kuip” va fi fără spectatori, din cauza pandemiei. Pericolul e mare. Nu uită că au ratat și precedentul Mondial și nici că, la primul său mandat la națională, Van Gaal a eșuat în drumul spre turneul final din 2002.

Frenkie de Jong: „Ca niște copii. Neatenți, așa am fost”

Nimeni nu-și explică în tabăra batavă ce s-a întâmplat în weekend. „Sunt furios!”, a exclamat căpitanul Van Dijk la NOS. „E strigător la cer cum am jucat a doua repriză. Toți voiam mingea, toți voiam să atacăm și să marcăm. Dar nu trebuie să uităm de apărare. Dacă nu ești organizat, rămân spații pentru contraatac. A fost îngrozitor. Care a fost problema? Poate lenea”.

Van Gaal i-a răspuns lui Van Dijk: „Nu cred că a fost vorba de lene, să zicem că a scăzut concentrarea. Sună mai puțin negativ”.

Dar jucătorii sunt mai supărați decât selecționerul. „Am pierdut două puncte ca niște copii. Neatenți, așa am fost", a declarat Frenkie de Jong. „La 2-0, nu suntem genul de echipă care aruncă mingea în afara stadionului, dar trebuia să păstrăm posesia”.

Pentru Memphis Depay, a fost „o mare prostie ce am făcut”. Singurul apreciat de presa olandeză, „dublă” în Muntenegru, își imaginează cum va fi jocul decisiv: „Cu Norvegia, la Rotterdam, pe stadionul gol... Teribil”.

Van Gaal se gândea deja la „cina copioasă de sărbătoare”

Jurnaliștii batavi îi reproșează mai ales selecționerului starea de euforie a jucătorilor. Chiar înaintea partidei Oranje, aflând că Norvegia a remizat cu Letonia (0-0) și un succes la Podgorica i-ar asigura calificarea, Van Gaal a dat un scurt interviu. În care spunea că „diseară, voi avea o cină copioasă de sărbătoare”. Deocamdată, nu e sărbătoare în Țările de Jos.

Citește și:

La mâna destinului! Urmărim împreună Macedonia de Nord - Islanda, meciul de care depinde viitorul „tricolorilor”

Nicio minune în ultimii 50 de ani! Ce s-a întâmplat când România a stat la mâna altora în ultima etapă din preliminariile CM

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cky33
cky33  •  15 Noiembrie 2021, 09:42
Postat de Costi Santorros pe 15 Noiembrie 2021, 01:01

Nu, corect ar fi să le spunem „neerlandezi”, așa cum țara se numește oficial Nederland (Țările de Jos).

Sau neozeelandezi

muzzi
muzzi  •  15 Noiembrie 2021, 05:59

tarile de pe jos!

663725337299648
Costi Santorros  •  15 Noiembrie 2021, 01:01

Nu, corect ar fi să le spunem „neerlandezi”, așa cum țara se numește oficial Nederland (Țările de Jos).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează