INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

A suferit un infarct la antrenament, la 28 de ani » Salvat cu defibrilatorul!

Oleg Danchenko (în negru). Foto: Imago Images
Oleg Danchenko (în negru). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2023 11:49 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 12:07

Oleg Danchenko (28 de ani), fundașul împrumutat de AEK Atena la Zoria Lugansk, s-a prăbușit pe gazon și inima i s-a oprit de trei ori. A ajuns în moarte clinică, dar a fost salvat.

Încă o tragedie a fost aproape să se întâmple în Turcia. Dacă Arne Espeel, care juca la Winkel Sport B, în liga a șaptea belgiană, a încetat din viață după ce a apărat un penalty, în meciul cu SK Westrozebeke, un jucător ucrainean a fost salvat miraculos, în ultima clipă. 

Radu Petrescu, delegat în Europa League » Va conduce un meci tare, imediat după gafa din FC Voluntari - FCSB
DELEGARE
Radu Petrescu, delegat în Europa League » Va conduce un meci tare, imediat după gafa din FC Voluntari - FCSB

Accidentul a avut loc luni, la antrenamentul Zoriei Lugansk, și victima este Oleg Dancenko, 28 de ani.

Oleg Danchenko a evoluat și în Liga Campionilor

Fundașul împrumutat până în vară de AEK Atena, însă aflat în trecut în proprietatea lui Șahtior Donețk, cu care a evoluat și-n Liga Campionilor, s-a prăbușit pe teren din cauza unui stop cardiac! Un medic din staff-ul unei echipe austriece era în apropiere, intervenind de urgență cu un defibrilator. 

De trei ori i s-a oprit inima lui Danchenko și chiar a ajuns în moarte clinică! Nu mai avea nici puls, însă manevrele de resuscitare au continuat și, până la urmă, a fost readus la viață și transportat de urgență la spital, fiind internat la terapie intensivă.

Soția lui Oleg Danchenko a murit în 2022

Fostul său club, Șahtior, a postat un mesaj pe rețelele sociale: „Îi dorim lui Oleg însănătoșire grabnică. A trecut prin moarte clinică la un teren de antrenament în Turcia. Fii puternic, suntem cu tine!”. 

Episodul survine la exact un an după ce Dancenko și-a pierdut soția, Viktoria, 27 de ani, într-un accident rutier. Mașina în care se aflau, un Kia Cerato, s-a ciocnit cu un camion și cu un parapet de protecție pe autostradă.

Fundașul dreapta, care a jucat 15 partide în actualul sezon în prima ligă ucraineană și a oferit un assist, ar putea să aibă nevoie de o intervenție chirurgicală, scrie presa ucraineană.

Citește și:

Varianta-surpriză lansată de presa din Italia: el ar putea fi succesorul lui Klopp la Liverpool

Un internațional, transferat în Superligă în ultimele ore de mercato

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează