INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Pandemia i-a distrus cariera! Ce star din Serie A a căzut în depresie. „Arăta ca un manechin”, spune antrenorul său

În 2020, Ilicic uimea Europa alături de Atalanta // foto: Guliver/gettyimages
În 2020, Ilicic uimea Europa alături de Atalanta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 14:48 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 15:08

Josip Ilicic (35 de ani), plecat de la Atalanta în august 2022, a revenit în Slovenia la Maribor. Fostul său antrenor, Gian Piero Gasperini, a dezvăluit în „La Repubblica” că l-a vizitat la spital: „Nu mai suporta să nu fie acasă, suferea din cauza depărtării de familie”.

Unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei care ajungea cu Atalanta în Final 8-ul Ligii Campionilor, în vara lui 2020, a suferit teribil din cauza pandemiei. Antrenorul Gian Piero Gasperini a dezvăluit, într-un interviu acordat postului Radio Serie A și preluat și de La Repubblica, că Josip Ilicic a intrat în depresie odată cu răspândirea Covid-19, Bergamo fiind focarul de unde s-a virusat întreaga Italie. 

Autorul a patru goluri în dubla manșă cu Valencia din "optimile" Ligii Campionilor a dispărut subit și a anunțat că are probleme personale.

Gasperini: "Nu mai suporta depărtarea de casă"

Josip s-a îmbolnăvit la noi. A început să aibă simptome de Covid-19 și din acel moment s-a izolat complet. Venea în cantonamentul de la Zingonia, se antrena singur cu mingea și apoi se întorcea acasă. Așa trebuia să facă toți jucătorii, conform protocolului medical. De-atunci totul i-a mers rău. 

Nu mai suporta să fie departe de casă, îl chinuia despărțirea de familie și de-aici încolo s-au amplificat toate greutățile", povestește tehnicianul nerazzurro, care a lucrat cinci sezoane cu Ilicic.

"Ilicic a slăbit 10-12 kg și părea un manechin!"

Gasperini a rămas șocat când l-a vizitat la spital, în august 2020, înainte ca lotul Atalantei să zboare spre Lisabona, pentru „sfertul" Ligii cu PSG: „În optimile de finală Josip i-a dat patru goluri Valenciei, în acel moment era printre cei mai valoroși jucători din Europa, după unii chiar putea să fie nominalizat pentru Balonul de Aur! 

Cu o săptămână înainte să ne ducem la Lisabona, am fost să îl vizitez la o clinică. Slăbise 10-12 kilograme! M-a impresionat până la lacrimi. L-am ridicat din pat și era ca și cum luasem în brațe un manechin!".

Josip Ilicic va juca la Maribor până la 37 de ani

Ilicic și-a revenit greu și Atalanta i-a dat drumul să plece în august 2022. După 12 sezoane în Serie A (la Palermo, Fiorentina și Atalanta), internaționalul sloven s-a întors la clubul care îl lansase în fotbalul mare. A semnat cu echipa din Branik un contract până în iunie 2025! Abia în acest sezon și-a reintrat în ritm și a fost folosit mai mult de antrenorul Ante Simundza, marcând două goluri în 11 partide.

342de meciuri a bifat Josip Ilicic în toate competițiile la Palermo, Fiorentina și Atalanta, reușind 122 de goluri și 66 de pase decisive

Citește și

Un alt titular de la Real Madrid se plânge de atacuri rasiale » Ce i s-a întâmplat brazilianului în preliminariile CM 2026
BRAZILIA
Un alt titular de la Real Madrid se plânge de atacuri rasiale » Ce i s-a întâmplat brazilianului în preliminariile CM 2026
Codaș cu Dinamo și acum lider cu Girona în LaLiga! Mesajul spaniolului: „Când am venit în România am deschis ochii”
SPANIA
Codaș cu Dinamo și acum lider cu Girona în LaLiga! Mesajul spaniolului: „Când am venit în România am deschis ochii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cineseu
cineseu  •  24 Noiembrie 2023, 20:37

ce minciuni! A prins-o pe nevesta-sa cu altul, cititi presa din Slovenia, inainte sa raspanditi stiri false!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează