INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Fotbalul italian a pierdut o legendă” » Mesajul lui Pep Guardiola pentru fostul său antrenor din Serie A

Foto: Captură Twitter
Foto: Captură Twitter

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 15:32 / Actualizat duminica, 20 august 2023 17:03

Pep Guardiola (52 de ani) i-a adus un omagiu mentorului său de la Brescia, Carlo Mazzone, decedat sâmbătă, la 86 de ani. Managerul lui Manchester City a purtat un tricou special la partida cu Newcastle (1-0): „A fost ca un tată pentru mine, am rămas foarte legat emoțional de el și m-a ajutat foarte mult să mă adaptez”.

„Tehnica este hrana bogaților, tactica e pâinea săracilor”, obișnuia să spună Carlo Mazzone. Legendarul antrenor, ce și-a început cariera în 1968 și a strâns peste 1.000 de partide, nu a câștigat decât Cupa Intertoto cu Bologna, în 1998. 

Nu a pregătit echipe mari, cu excepția Romei, pe care a iubit-o enorm, cu fotbaliști de top, Totti, Roberto Baggio și Guardiola. Cu Pep a legat o relație specială în perioada petrecută de spaniol la Brescia. Iar actualul manager al lui Manchester City nu l-a uitat și l-a omagiat după partida cu Newcastle (1-0).

Rupe contractul după o lună și vine la FCSB? Ce scriu italienii
FCSB
Rupe contractul după o lună și vine la FCSB? Ce scriu italienii

Mesajul lui Pep Guardiola pentru Carlo Mazzone

Campionul european a apărut ieri, la conferința de presă, cu un tricou alb, pe care era imortalizat Mazzone, în celebra cursă făcută către galeria Atalantei, pe 30 septembrie 2001, după ce Brescia egalase de la 1-3. 

792 de meciurica antrenor în Serie A a avut Carlo Mazzone, care deține și acum recordul în fotbalul italian. Ultima echipă pregătită de el a fost Livorno, în sezonul 2005-2006

Au fost momente dureroase, într-o zi în care „cetățenii” au celebrat pe „Etihad” trofeele cucerite în 2023, inclusiv Supercupa Europei cucerită în finala Cu Sevilla. 

„Este o zi foarte tristă pentru mine și familia mea. Mister Mazzone a fost antrenorul meu de la Brescia și s-a stins. Trimit o mare îmbrățișare pentru toată familia lui, soției, fiilor și nepoților. Când am ajuns în Italia, în 2003, a fost o perioadă foarte dură pentru mine, iar el mi-a fost ca un tată”, a povestit tehnicianul spaniol în fața ziariștilor britanici.

Pep Guardiola: „Fotbalul italian a pierdut o legendă”

Pe tricoul alb îmbrăcat de Pep mai apare și Edoardo Piovani, directorul sportiv al „rândunelelor” care încearcă zadarnic să-l blocheze pe Mazzone. „Sor Carlo” suportase scandări insultătoare dinspre ultrașii Atalanei, pe durata primei reprize. 

„Fotbalul italian a pierdut o legendă” » Mesajul lui Pep Guardiola pentru fostul său antrenor din Serie A
Pep Guardiola și Carlo Mazzone. Foto: giornaledibrescia.it

Brescia era condusă cu 1-3 la pauză, iar tifosii nerazzurri, exaltați de euforia unei victorii care se contura au continuat să-l înjure pe antrenorului Bresciei și pe mama acestuia, care murise la doar 51 de ani în brațele italianului.

Fotbalul italian a pierdut o persoană care a avut un impact enorm asupra tuturor persoanelor cu care a fost în contact. Și nu vorbesc numai despre jucătorii pe care i-a avut sau despre președinții cu care a lucrat. 

- Pep Guardiola, antrenor Manchester City

Citește și:

Planul pus la cale de Real Madrid » Cum vor „galacticii” să-l aducă ACUM pe Mbappe

Trădare incredibilă! A semnat pe 10 ani cu echipa de suflet, apoi s-a transferat la marea rivală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează