INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Pep Guardiola, revoltat din cauza greșelilor de arbitraj din Premier League: „Poate ne vor explica într-o zi” » Se schimbă regula hențului

Pep Guardiola (50 de ani) FOTO Gettyimages
Pep Guardiola (50 de ani) FOTO Gettyimages

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 11:22 / Actualizat joi, 11 martie 2021 11:24

Manchester City a învins Southampton, scor 5-2, în runda #33 din Premier League, iar Pep Guardiola (50 de ani) a atacat arbitrajul, chiar dacă a câștigat categoric partida cu „sfinții”.

Ilkay Gundogan, cu un gol marcat la ultima fază a primei reprize, plus Riyad Mahrez și Kevin De Bruyne, cu câte o „dublă”, au fost jucătorii care au adus victoria lui City pe Etihad Stadium. Trupa antrenată de Pep Guardiola s-a distanțat la 14 puncte de rivala din oraș, United, care ocupă poziția a doua. Chiar dacă a câștigat duelul cu Southampton și se apropie de al 3-lea titlu Premier League, antrenorul catalan a atacat decizia arbitrului Jon Moss.

În prima repriză, Alex McCarthy, portarul lui Southampton, l-a doborât clar pe Phil Foden în propriul careu, dar centralul nu a acordat lovitură de la 11 metri, iar arbitrii din camera VAR au fost de acord cu decizia lui Jon Moss.

Pep Guardiola: „Poate ne vor explica într-o zi. Acum suntem fericiți pentru că am câștigat”

„Poate ne vor explica într-o zi (n.r. EFL - Liga Engleză de Fotbal). Sper că vor putea face asta. Arbitrii sunt profesioniști. Trebuie să își facă meseria. Nu înțeleg cum nu au semnalizat hențul la Burnley în partida cu Arsenal sau faza de la Fulham cu Tottenham. Explicați-mi. Este incredibil cum nu a acordat penalty azi (n.r. meciul cu Southampton).

Sunt de 5 ani la Manchester City și niciodată nu am criticat arbitrii. Doar vreau să fie totul clar și ca deciziile să fie corecte. Am câștigat cu 5-2, dar dacă am fi pierdut cu 2-5 nu aș fi comentat. Ar fi arătat ca o scuză”, a declarat Pep Guardiola la conferința de presă.

2016este anul în care Pep Guardiola a semnat cu Manchester City

Pep Guardiola, performanțe remarcabile la Manchester City

  • 2 Premier League 
  • 3 Cupe ale Ligii 
  • 2 Supercupe ale Angliei 
  • 1 FA Cup 
  • Manchester City, singura echipă din fotbalul englez care a realizat tripla internă: Premier League, FA Cup, Cupa Ligii, în sezonul 2018/19

La conferința de presă, Pep Guardiola a adus aminte de alte două faze controversate din Premier League. În partida dintre Burnley și Arsenal, încheiată 1-1, fundașul Erik Pieters a făcut un henț în propriul careu, dar arbitrul și cei din camera VAR nu au acordat nimic.

Tot în aceeași etapă, Fulham a avut un gol anulat în partida cu Tottenham, câștigată la limită de trupa lui Jose Mourinho, scor 1-0. Josh Maja a egalat pentru formația de pe Craven Cottage, dar golul a fost anulat în urma consultării VAR, după ce Mario Lemina, mijlocașul lui Fulham, a primit o minge în mână, iar din acea respingere s-a declanșat contraatacul din care au înscris „The Cottagers”.

Se schimbă regula hențului după golul anulat în Fulham - Tottenham

La o zi după golul anulat al lui Josh Maja, IFAB (International Football Association Board), societatea care determină regulile fotbalului, au anunțat că se va schimba regula hențului, după controversa creată în partida din Premier League.

„Regula hențului a fost una nelipsită de controverse, în special din cauza modului în care aceasta a fost aplicată în majoritatea cazurilor. Vrem să clarificăm că nu orice atingere a balonului cu mâna, de fotbalist, reprezintă o încălcare a regulii hențului. Hențul involuntar comis pe parcursul unei acțiuni care duce la o oportunitate de gol nu va mai fi considerat neregulamentar”, a anunțat IFAB, citat de The Athletic.

VIDEO. Cinci ani formidabili pentru Pep Guardiola la Manchester City

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Dezvăluiri despre viitorul lui Messi după eliminarea Barcelonei din Ligă: „Sunt 50% șanse să se întâmple asta”

Declarația care aruncă Spania în aer: „Sergio Ramos ar fi un transfer foarte bun pentru Barcelona”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează