INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

UPDATE Leeds l-a prezentat pe înlocuitorul lui Marcelo Bielsa: „L-am remarcat și în urmă cu câțiva ani”

Jesse Marsch
Foto: Imago
Jesse Marsch Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 21:48 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 22:26

Marcelo Bielsa (66 de ani) a fost demis duminică de Leeds United. Înfrângerea cu Tottenham, scor 0-4, din ultima etapă i-a fost „fatală” antrenorului argentinian. Jesse Marsch (48 de ani) i-a luat locul. 

UPDATE LUNI 22:00 / Jesse Marsch, noul antrenor al lui Leeds

Leeds l-a prezentat oficial pe americanul Jesse Marsch (48 de ani), fost antrenor la RB Leipzig, RB Salzburg, New York RB și Montreal Impact.

„Suntem încântați să îl prezentăm pe Jesse. Abia așteptăm noul capitol. Este un om pe care l-am remarcat în urmă cu câțiva ani, când era la Salzburg. Cred că filosofia lui și modul în care vede fotbalul se potrivesc perfect aici”, a spus Victor Orta, directorul sportiv al lui Leeds.

Cu o serie groaznică de doar un punct câștigat în ultimele 6 meciuri, pierzând în ultima săptămână la scor meciurile cu Liverpool (0-6) și Tottenham (0-4), Bielsa nu a mai rezistat pe banca tehnică.

Kane și Son scriu istorie în Premier League » Recordul incredibil doborât de vedetele lui Tottenham
ANGLIA
Kane și Son scriu istorie în Premier League » Recordul incredibil doborât de vedetele lui Tottenham

Leeds a anunțat oficial despărțirea de tehnicianul adus în 2018 și care a promovat echipa în Premier League după o pauză de 16 ani.

„Aceasta a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit să o iau în timpul mandatului meu la Leeds United, ținând cont de tot succesul pe care Marcelo l-a avut la club. Cu Marcelo ca antrenor principal, am avut trei campanii incredibile și vremurile bune s-au întors pe Elland Road. El a schimbat cultura clubului și ne-a adus tuturor o mentalitate de câștigător. 

Momentele create, în special în sezonul 2019/20 și promovarea în Premier League, vor rămâne, desigur, mult timp în toate amintirile noastre, inclusiv. Cu toate acestea, trebuie să acționez în cel mai bun interes al clubului și cred că este necesară o schimbare acum pentru a ne asigura rămânerea în Premier League. 

Rezultatele și performanțele recente nu au îndeplinit așteptările noastre. Ne aflăm într-o poziție precară în campionat și simt că acum este momentul potrivit pentru a aduce un nou antrenor principal, pentru a avea impact în etapa decisivă a sezonului.

Bineînțeles, eu, împreună cu toți ceilalți din club, am dori să-i mulțumim lui Marcelo pentru eforturile și realizările sale și îi dorim mult succes pentru viitor”, a declarat Andrea Radrizzani, președintele celor de la Leeds.

140 de meciuria antrenat-o Bielsa pe Leeds, înregistrând 74 de victorii, 24 de egaluri și 42 de înfrângeri

Jesse Marsch, favorit să-i ia locul lui Bielsa

Englezii au anunțat că vor comunica numele noului antrenor luni, iar potrivit cotidianului The Sun, Jesse Marsch, fostul antrenor al lui RB Leipzig, este în pole-position.

În vârstă de 48 de ani, Marsch a antrenat-o pe Leipzig în acest sezon în perioada 1 iulie - 5 decembrie 2021, având un bilanț de 7 victorii, 4 egaluri și 6 înfrângeri în 17 partide.

Pe lângă Leipzig, Marsch le-a mai antrenat în carieră pe Montreal Impact, New York Red Bulls și RB Salzburg.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Kane și Son scriu istorie în Premier League » Recordul incredibil doborât de vedetele lui Tottenham
ANGLIA
Kane și Son scriu istorie în Premier League » Recordul incredibil doborât de vedetele lui Tottenham
Real Madrid, salvată din nou de Benzema » Victorie smulsă în ultimele minute cu Rayo Vallecano
SPANIA
Real Madrid, salvată din nou de Benzema » Victorie smulsă în ultimele minute cu Rayo Vallecano

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
1512410532281796
Roman Claudiu  •  27 Februarie 2022, 18:43

Cred Ca Leeds va retrogada.

dora
dora  •  27 Februarie 2022, 14:45

Mare antrenor si Jesse Marsch ăsta...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează