INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIILE FIFA THE BEST

Premiul Fair-Play, câștigat de Mattia Agnese, 17 ani » I-a salvat viața unui adversar rămas inconștient pe teren: „Nu sunt un erou!”

Articol de - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 11:12 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 11:14

Mattia Agnese, puștiul lui Ospedaletti, a cucerit Premiul Fair-Play și l-a impresionat pe Gullit prin gestul făcut într-un meci cu Cairese: „Mi s-a părut un lucru normal, viața mea nu s-a schimbat”.

În Gala FIFA de la Geneva, nu au strălucit joi seară doar vedete, personajele deja consacrate în fotbal. Și-a găsit loc și un tânăr italian anonim, dar care a impresionat o lume întreagă prin gestul său în ianuarie. 

Mattia Agnese a câștigat premiul Fair-Play la Gala FIFA

Mattia Agnese, 17 ani, l-a făcut pe prezentator, celebrul olandez Ruud Gullit, să-l numească „Eroul meu”! Jucătorul lui Ospedaletti a câștigat „Premiul Fair-Play”, după ce i-a salvat viața unui adversar de la Cairese (în campionatul de amatori), prăbușit inconștient după un duel!

Inspirat de YouTube

„Am văzut că nu mai respira și l-am așezat imediat într-o poziție de siguranță. I-am tras limba să nu se asifixieze. Am învățat aceste manevre de prim ajutor de pe YouTube. Mi s-a părut un lucru normal, viața mea nu s-a schimbat de-atunci, fac aceleași lucuri și am rămas la fel. Mă antrenez însă foarte mult ca să devin un fotbalist”, a mărturisit modest Mattia, înconjurat online de familie.

Mattia Agnese este fanul lui Inter

„Agnese e fan împătimit al lui Inter și visează să îmbrace într-o zi tricoul Squadrei Azzurra și să cânte imnul Italiei. A ținut legătura cu adversarul salvat și ei au legat o prietenie sinceră”, a scris Gazzetta dello Sport. 

Mattia a fost inclus în Hall of Fame-ul fotbalului itlaian, premiul venind la 20 de ani după cel luat de Paolo Di Canio, care, într-un Everton - West Ham, a luat mingea în brațe și a oprit astfel meciul, în loc să dea gol, sesizând că portarul advers este accidentat pe gazon. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Destin „vulcanic” pentru Robert Lewandowski » Cum i-a schimbat un fenomen natural cariera atacantului polonez

Cristiano Ronaldo, voturi total surprinzătoare la gala „The Best” » Pe cine a ales Lionel Messi

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează