INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Reacția FRF după lovitura primită de UEFA la Curtea Europeană de Justiție! „Repercusiuni greu de reparat”

Răzvan Burleanu, președintele FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 19:09 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 23:29

Răzvan Burleanu a răspuns după ce Curtea Europeană de Justiție a deschis calea formării Super Ligii Europene în paralel cu Liga Campionilor, cea mai înaltă autoritate judiciară a UE susținând că UEFA nu poate deține monopolul competițiilor continentale. Președintele federației e împotriva planului secesionist SLE: „Întregul ecosistem fotbalistic riscă să fie afectat”.

Joi dimineață, Curtea Europeană de Justiție a luat o hotărâre în cazul Super Ligii Europei (SLE). A defavorizat UEFA, susținânând că forul continental nu poate deține un monopol asupra competițiilor intercluburi continentale, și a deschis calea apariției unei competiții paralele cu Champions League, „regina" forului de la Nyon.

Doar Real, Barcelona și Napoli susțin Super Liga. Marile cluburi se opun: „Ușa e închisă!"

În afara lui Real Madrid și a Barcelonei, inițiatoarele proiectului încă din primăvara lui 2021, cărora li s-a alăturat acum Napoli, toate marile cluburi europene au anunțat că se opun noului plan condus de compania A22 Sports Management.

Încă o lovitură! Curtea de Justiție care a dat răspuns favorabil Super Ligii Europei mai pune la îndoială o regulă » Ar putea avea consecințe și asupra României!
UEFA
Încă o lovitură! Curtea de Justiție care a dat răspuns favorabil Super Ligii Europei mai pune la îndoială o regulă » Ar putea avea consecințe și asupra României!

„O spunem clar: ușa e închisă!” a fost concluzia lor. Printre ele, Bayern Munchen, Manchester United și Atletico Madrid.

Președintele UEFA, puternic oponent al SLE, a reacționat sarcastic: „Această hotărâre nu înseamnă o aprobare sau o validare a așa-numitei Super Ligi. Nu vom încerca să-i oprim. Pot crea ce vor. Sper să înceapă fantasticul turneu cât mai curând. Cu două echipe. Sper că știu ce fac, dar nu sunt sigur de asta. Fotbalul nu e de vânzare!".

Răzvan Burleanu e contra Super Ligii: „Entități care vor să transforme fotbalul într-o competiție exclusivistă”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, păstrează alianța cu UEFA, fiind total împotriva ideii Super Ligii Europei, o competiție organizată în trei divizii care pune în pericol întreg sistemul competițional actual.

„Avansăm pe calea corectă, protejând esența sportului de toți cei care tratează fotbalul doar din perspectiva interesului egoist", a afirmat șeful federației.

Acesta a adăugat: „Nu trebuie să existe entități care să transforme fotbalul într-o competiție exclusivistă și lipsită de solidaritate. Poate chiar în acest context ar trebui să revedem mai bine unde să intervenim cu adevărat pentru a reduce decalajele financiare din fotbalul european".

Burleanu a conchis: „Astfel de inițiative nu fac decât să compromită unitatea și să strice echilibrul valorilor și principiilor care stau la baza, la fundația fotbalului european, întregul ecosistem fotbalistic continental riscând să fie afectat de repercusiuni greu de reparat, pe termen lung".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Nicolae Stanciu a marcat în poarta echipei lui Reghecampf » Cum s-a terminat duelul românilor din Arabia Saudită
DAMAC - AL TAEE 3-0
Nicolae Stanciu a marcat în poarta echipei lui Reghecampf » Cum s-a terminat duelul românilor din Arabia Saudită
Cota lui Marin, scădere DRAMATICĂ! De 3 ori mai slab ca în urmă cu 4 luni
COTĂ
Cota lui Marin, scădere DRAMATICĂ! De 3 ori mai slab ca în urmă cu 4 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Misu1950
Misu1950  •  22 Decembrie 2023, 09:29

Am impresia ca Burleanu a facut icter instantaneu...

gasperica
gasperica  •  22 Decembrie 2023, 05:07

presedintele uefa pare ca are asa, un discurs de famiglie cu pistoale pe masa.... fotbalul nu e de vanzare... spune el cel care a fost cumparat in viu... altu se trezeste vorbind de distrugerea unitatii... care unitate mon cher, aia de mafioti? unde e purcoiul de bani e si multa prajeala... precedentul a fost creat. vor fi schimbari in viitor din moment ce s-a ajuns aici. si barbatii pling citeodata...

MaxiP
MaxiP  •  21 Decembrie 2023, 20:51

UEFA contesta Super Liga si ce face ca prima masura? O creeaza pe a ei, exact la putin timp dupa aparitia ideii, creeaza din Champions League o competitie asemanatoare acelei superligi. Ca sa impace si capra si varza.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează