INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Reacții dure după ce un fan al lui Nantes a fost ucis într-o ambuscadă cu galeria lui Nice: „Trebuie neapărat să interzicem deplasările suporterilor!”

Flori și lacrimi pentru fanul ucis la Nantes // Foto: Twitter L'Equipe
Flori și lacrimi pentru fanul ucis la Nantes // Foto: Twitter L'Equipe

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2023 10:48 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 13:30

Un fan al lui Nantes, membru al Brigade Loire, a fost omorât în preajma stadionului La Beaujoire, înaintea meciului cu Nice (1-0). Presa franceză se revoltă și cere să se stopeze deplasările suporterilor. Incidentul grav vine după atacul asupra autocarului lui Lyon la Marseille și un alt asalt asupra autobuzului susținătorilor lui Brest!

Fotbalul francez e în doliu după incidentul grav petrecut sâmbătă seară, la Nantes, înaintea partidei din Ligue 1 cu Nice (1-0). Un suporter de 31 de ani al gazdelor a fost înjunghiat mortal în preajma stadionului La Beaujoire și a produs o nouă dramă. Victima Maxime (31 de ani) era un membru al Brigade Loire și a nimerit într-o ambuscadă creată de fanii veniți de la Nisa. 

Alt război între rivalii din Craiova! Acuzații dure: „Nu este vorba de exces de zel, ci de mânjirea de către familia Mititelu a unor șefi”
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Alt război între rivalii din Craiova! Acuzații dure: „Nu este vorba de exces de zel, ci de mânjirea de către familia Mititelu a unor șefi”

El a fost atacat din spate, cu o armă albă, potrivit martorilor de la fața locului. Un șofer de TVC a fost reținut duminică de poliție, fiind considerat principal suspect pentru omor voluntar. Există mai multe persoane ce au condus TVC-uri și ce au văzut ciocnirea dintre un grup al susținătorilor veniți de la Nisa și „o hoardă de fani ai «canarilor»", scăpați de sub control.

A răbufnit după ce un fan al lui Nantes a fost ucis într-o ambuscadă: „Chiar era nevoie de un mort pentru a acționa?!”

Acest nou episod violent a provocat o reacție vehementă din partea presei franceze. Postul de radio RMC Sport cere măsuri radicale și urgente, editorialistul Daniel Riolo având o reacție elocventă: „Am spus, după ce autocarul lui Lyon a fost luat cu asalt de ultrași la Marseille și antrenorul Fabio Grosso a fost rănit, că este nevoie să facem ceva până când nu vom avea un mort. Și iată, îl avem acum în brațe și cum procedăm? 

E dezolant ceea ce zic, dar trebuie neapărat să interzicem deplasările suporterilor pentru tot restul stagiunii. Dacă vom continua să ne prefacem că nu ne pasă, atunci vom persevera în greșeală. Cred că nici nu mai are sens să vorbim despre fotbal când s-a întâmplat un fapt atât de grav".

„Suntem incapabili să îi oprim pe fanii sălbatici”

Același ziarist s-a revoltat împotriva autorităților și modului în care au gestionat incidentele de la Le Beaujoire: „Eu tot o spun de mai multă vreme și sper că, în sfârșit, deschidem larg ochii o dată pentru totdeauna. S-a terminat, stop, să îngropăm subiectul legat de deplasările oaspeților! 

Dacă suntem incapabili în Franța să gestionăm această situație este din cauza publicului sălbatic care are acces pe stadioane și a autorităților publice, care, în loc să-i interzică, au orice altceva de făcut în afară de să-i țină în frâu pe ultrașii sălbatici”.

Citește și alte știri de fotbal internațional

În lacrimi la ultimul meci pe teren propriu » Urmează să plece la Barcelona: „Voi da totul pentru a fi în cea mai bună formă”
BARCELONA
În lacrimi la ultimul meci pe teren propriu » Urmează să plece la Barcelona: „Voi da totul pentru a fi în cea mai bună formă”
Napoli - Inter 0-3 » Nerazzurrii au făcut instrucție pe terenul campioanei
NAPOLI - INTER
Napoli - Inter 0-3 » Nerazzurrii au făcut instrucție pe terenul campioanei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close