INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL AL CLUBURILOR

8 goluri și victorie „blanco” în Real Madrid - Al Hilal, finala Campionatului Mondial al Cluburilor

8 goluri și victorie „blanco” în Real Madrid - Al Hilal, finala Campionatului Mondial al Cluburilor +8   FOTO
8 goluri și victorie „blanco” în Real Madrid - Al Hilal, finala Campionatului Mondial al Cluburilor

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2023 22:58 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 23:12

Real Madrid este campioana lumii, după 5-3 cu Al Hilal în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.

Medicii i-au amputat picioarele maestrului Roman Kostomarov, campion olimpic la patinaj artistic: „Acum ne luptăm să-i salvăm mâinile”
TRAGEDIE
Medicii i-au amputat picioarele maestrului Roman Kostomarov, campion olimpic la patinaj artistic: „Acum ne luptăm să-i salvăm mâinile”

Duel spectaculos la Rabat, în ultimul act din Campionatul Mondial al Cluburilor. Campioana Europei, Real Madrid, a învins-o pe Al Hilal și s-a încununat pentru a cincea oară în istorie campioană a lumii, un record absolut.

„Albii” au punctat după numai 13 minute prin Vinicius Junior, lăsat singur cu portarul în urma unei combinații în viteză a madrilenilor. Doar 5 minute mai târziu, Fede Valverde a făcut 2-0 cu un șut la care portarul Al Muaiouf a intervenit ezitant. A fost al zecelea gol al sezonului pentru Valverde, care a mers direct să-l îmbrățișeze pe antrenorul Carlo Ancelotti.

+4 FOTO

Marega a redus din diferență în minutul 26 după ce a scăpat 1 la 1 cu Lunin, iar scorul a rămas strâns vreme de aproximativ o jumătate de oră.

8 goluri și victorie „blanco” în Real Madrid - Al Hilal, finala Campionatului Mondial al Cluburilor

În minutul 54, Karim Benzema a făcut 3-1. Doar 4 minute mai târziu a lovit din nou Valverde, care a reușit „dubla” din pasa lui Dani Carvajal.

Luciano Vietto, cunoștință veche de-ale madrilenilor, a înscris golul 2 pentru Al Hilal în minutul 63, iar replica a venit de la Vinicius Junior, finalizare din prima după o acțiune a lui Dani Ceballos ('69).

Același Vietto a stabilit scorul final, 5-3, în minutul 79, după ce Camavinga a pierdut mingea la marginea careului Realului.

Real Madrid a câștigat astfel Campionatul Mondial al Cluburilor pentru a cincea oară, după triumfurile din 2014, 2016, 2017 și 2018. Al Hilal rămâne fără acest trofeu în vitrină.

FINAL » Real Madrid - Al Hilal 5-3

3 uruguayeniau marcat pentru echipe străine în finala Mondialului Cluburilor: Antonio Alzamendi în River vs. Steaua București (1986), Luis Suárez în Barcelona vs. River (2015) și Fede Valverde în Real Madrid vs. Al Hilal (2023), statistică via twitter.com/2010MisterChip

Real Madrid - Al Hilal, echipe de start: 

REAL MADRID (4-3-3): Lunin - Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga - Modric, Tchouameni, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius Junior 
Rezerve: Luis Lopez, L. Canizares - Militao, Vallejo, Nacho, Asensio, Odriozola, Ceballos, Rodrygo, Mariano, M. Martin, Arribas 
Antrenor: Carlo Ancelotti

  • Meciul s-a jucat pe stadionul „Moulay Abdallah” din Rabat, capitala Marocului, cu arbitrul englez Anthony Taylor la centru.

AL HILAL (4-2-3-1): Al Muaiouf - Abdulhamid, Jang, Al Boleahi, K. Al Dawsari - Kanno, Cuellar - Carrillo, Vietto, S. Al Dawsari - Marega 
Rezerve: Al Wutaian, Al Owais - N. Al Dawsari, Al Hamdan, Al Juwayr, Al-Khaibari, Al Shehri, Faqeehi, Ighalo, Jahfali, Michael, Otayf 
Antrenor: Ramon Diaz

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Nu l-au iertat: amendă-record primită de Manuel Neuer! » A încălcat două clauze din contractul cu Bayern

A obosit Arsenal?! Încă un pas greșit în Premier League, iar Manchester City poate profita!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (6)
enigmaticul
enigmaticul  •  12 Februarie 2023, 11:44

Cu un așa adversar, bănuiesc că le-a fost destul de greu să câștige cu 5-3!! E un fel de ”păscutul camilelor pe dunele de nisip”.

parpalache
parpalache  •  12 Februarie 2023, 09:17

Real Madrid a ajuns ca faimoasa „trupa”de baschet din anii 70-parca Harlem glob troters se numea-un fel de circ ambulant!Participa la tot felul de șușanele, iar in campionat ii manânca câinii din traista!Și da norocul și peste Liverpool in Champions league!

22cea
22cea  •  12 Februarie 2023, 02:17
Postat de rumunek pe 11 Februarie 2023, 21:41

O fi diferență, dar e de semnalat faptul că Al Hilal a bătut campioana Americii de Sud. Se mai mișcă lucrurile prin țările arabe, mai ales de când e Șumi acolo antrenor )))

Hilalist de mic ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează