INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Record negativ: AC Milan e prima echipă italiană care atinge această bornă în Liga Campionilor!

Olivier Giroud // FOTO: Imago
Olivier Giroud // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 11:25 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 12:30

AC Milan a cedat din nou la zero în Liga Campionilor. Miercuri, pe Parc des Princes, după 0-3 cu PSG, „rossonerii” au ajuns la 497 de minute fără să înscrie și au căzut pe ultimul loc în grupă. Atacanții Olivier Giroud și Rafael Leao au 86 de zile împreună de când nu au mai marcat.

0-2 și 0-1 cu Inter, în semifinalele ediției trecute, apoi un dublu nul cu Newcastle și Dortmund, iar aseară 0-3 cu PSG. Sunt cele cinci jocuri dintr-o serie nemaivăzută în Champions League a lui AC Milan și a unei echipe italiene în istoria competiției! De la golul semnat de Olivier Giroud în returul „sferturilor" cu Napoli, rossonerii au rămas pe sec timp de 497 de minute. 

Alejandro  Garnacho a devenit idolul fanilor lui Manchester United » Gestul făcut înainte de penalty-ul decisiv din ultimul minut
MANCHESTER UNITED - FC COPENHAGA
Alejandro Garnacho a devenit idolul fanilor lui Manchester United » Gestul făcut înainte de penalty-ul decisiv din ultimul minut

Doar Benfica mai are în grupele acestui sezon 0 în dreptul golurilor înscrise după trei etape. Squadra lui Pioli a picat pe ultimul loc în grupa F și tremură pentru calificarea în „optimi". 

Doar o singură dată în participările în grupe Milan nu a reușit să câștige măcar un meci după primele trei runde: s-a întâmplat în ediția 2020-2021, când a legat trei eșecuri.

Fabio Capello: „AC Milan s-a topit după 30 de minute"

Degeaba și-a păstrat Stefano Pioli cea mai bună formație pentru duelul cu PSG, campioana Franței a fost mult mai bună, iar Milan a ținut piept asalturilor pariziene doar o jumătate de oră.

„A jucat trei meciuri cu echipe mari și le-a pierdut pe toate, iar acum urmează examenul cu campioana Napoli. A văzut-o cineva pe Milan miercuri seară? 

N-a semănat deloc cu ceea ce știam. Nivelul e altul când joci în Ligă, pentru că dai de adversari ce nu iartă nimic și te condamnă. Milan a rezistat doar în primele 30 de minute, apoi s-a topit", a acuzat Fabio Capello, fost antrenor al lombarzilor. 

Și Clarence Seedorf, fost star rossonero, critică prestația „lanternei roșii" a grupei: „Nu se poate să joci în Ligă așa cum o faci în Serie A!"

Del Piero: „Poți pierde, dar trebuie să înscrii”

Atacanții au rămas și aseară datori și au ajuns la statistici îngrijorătoare: Giroud nu a mai punctat de 54 de zile, de pe 1 septembrie, iar Leao de 32, de pe 23 septembrie. Împreună adună aproape 90 de zile fără gol marcat în Ligă! 

În sezonul trecut, francezul a avut patru goluri și două pase decisive în grupă, în timp ce portughezul a bifat un gol și trei assisturi. 

4-7a fost raportul șuturilor în defavoarea lui Milan, care a șutat de 11 ori la poarta lui PSG fără să scuture plasa porții lui Donnarumma

„Să nu fii în stare să dai un gol în trei meciuri e o statistică izbitoare. Să marchezi înseamnă să concretizezi ocaziile, să insufli teamă adversarilor. Poți pierde, dar trebuie să înscrii", a comentat și Alessandro Del Piero, fost mare jucător al lui Juventus, acum analist TV la Sky Sport.

Nu ne-am ridicat la nivelul lui PSG, mai ales pe plan tehnic. Au jucători de mare calitate, care au făcut diferența, iar la prima noastră greșeală au și dat gol. Trebuie să admitem că avem probleme în a marca.

- Stefano Pioli, antrenor Milan

Citește și: 

Manual de supraviețuire: cum să joci fotbal sub bombe și rachete, în țara devastată de un război cu sute de mii de morți

Eroul din umbră al Parisului » Omul meciului cu AC Milan și lăudat de Enrique: „E un exemplu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  26 Octombrie 2023, 13:27

Fotbalul italian e intr-o oarecare deriva, atat la nivel de cluburi cat si al nationalei. Paradoxal, au obtinut niste performante uriase, cele mai bune in ani buni, desi ca aspect general sunt in picaj. Titlul european din 2021 si finala CL jucata de Inter anul acesta. Dar par performante greu de repetat, au parut niste mari surprize. Nu sunt slabi, sa nu fiu inteles gresit, dar au cam pierdut contactul cu Anglia si Spania, bineinteles cu o echipa din Germania etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează