INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Resurecția criticaților Barcelonei: continuă seria pozitivă! + Catalanii aproape au rezolvat un nou transfer

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 13:12 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 15:46

Barcelona continuă seria pozitivă, câștigând pe mâna celor criticați recent, scor 1-0 cu Mallorca. „Luuk De Jong și ter Stegen ne-au salvat”, a admis Xavi, lipsit de 16 jucători la acest meci.

Barça s-a apropiat la un punct de zona de Ligă, după victoria scurtă de la Mallorca (1-0). „Sunt trei puncte de aur, era vital să învingem. Am spus că meciul trebuie amânat pentru că am văzut ce dificultăți de lot avem, atâția infectați, dar sunt foarte mândru de echipă. Rezultatul ne confirmă ideile, ne întărește proiectul. Este foarte prețios, istoric, având 17 absenți”, a admis Xavi.

Eric Garcia: "70% din rezultat i se datorează lui Ter Stegen"

Antrenorul blaugrana a lăudat performanța lui Marc-André ter Stegen și profesionalismul lui Luuk De Jong, criticați recent pentru evoluțiile lor: „Mă bucur mult pentru el, e foarte exigent cu el însuși. Marc e un mare portar, nu e nimic nou. Aveam nevoie de el şi ne-a salvat”. 

Eric Garcia l-a completat: „Peste 70% din rezultat i se datorează. El ne-a asigurat victoria. A fost important să luăm trei puncte, pentru că liderul s-a împiedicat, și să începem bine anul. Această victorie demonstrează că suntem o echipă puternică, care știe să depășească dificultățile”.

Xavi: "Luuk De Jong, un profesionist incredibil"

Atacantul olandez a semnat unicul gol duminică, după ce lovise de două ori bara în aceeași fază, inclusiv din foarfecă de la 11 metri. 

Luuk este un profesionist incredibil. Nu are prea mult timp de joc, dar pe măsură ce se antrenează, pe măsură ce se sacrifică, e un model pentru tot vestiarul. Și el ne-a salvat. Vom vedea dacă vor exista plecări, desigur că poate rămâne, joacă exemplar. Barcelona trebuie să continue să creadă și să muncească, pentru că suntem pe drumul cel bun. Victoria își merită greutatea în aur.",  a spus Xavi. 

28de parade a reușit Ter Stegen în acest campionat, cu patru meciuri în care a închis poarta Barcelonei în 1,530 de minute bifate

Morata, 95% rezolvat!

Alvaro Morata revine în Spania. 95% înțelegerea este făcută pentru ca spaniolul să semneze un contract cu Barcelona în această săptămână. Potrivit AS, stadiul negocierilor, care o implică însă și pe Juventus, e foarte avansat și lipsește un detaliu. 

Atacantul de 29 de ani va veni abia odată ce înlocuitorul său va fi găsit, favorit fiind Icardi de la PSG. Catalanii sunt convinși că Xavi îl va avea disponibil pe Morata în Supercupa Spaniei împotriva lui Real, pe 12 ianuarie. 

Miercuri ar fi prezentat oficial, contract pe 18 luni. Juve ar face astfel o economie de 10 milioane de euro, din salariu și restul împrumutului de la Atletico.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Nu e etapă fără scandal de arbitraj în Premier League! » „Galben” pentru cot în figură: „E greu de suportat”

Carlo Ancelotti s-a lămurit! » Real Madrid nu va mai conta pe unul dintre cei mai vechi jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
popicoo
popicoo  •  03 Ianuarie 2022, 14:43

"Resurecție"? Serios?

saramago
saramago  •  03 Ianuarie 2022, 14:41

"Luuk De Jong și ter Stegen ne-au salvat, a admis Xavi, lipsit de 16 titulari la acest meci."; nici măcar un antrenor de rugby nu se poate plânge că este privat fde serviciile a ... 16 titulari.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează