INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA - ITALIA 0-0

FOTO Revoltă în Ucraina: „UEFA Mafia? Rezultat manipulat!” + Reacția italienilor: „Reluările asta par să arate...”

FOTO: Imago +9   FOTO
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 00:34 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 00:50

Ucraina și Italia au remizat, scor 0-0, în runda decisivă a grupei C din preliminariile Euro 2024. Est-europenii ar fi trebuit să primească un penalty în prelungiri, la duelul dintre Cristante și Mudryk.

Ucraina avea nevoie de un singur gol pentru a obține calificarea directă la Campionatul European. Acum, naționala lui Rebrov e nevoită să treacă prin barajul din Liga Națiunilor. 

Cum arată barajele pentru Euro 2024 » O singură necunoscută + 4 formații se pot califica în premieră
BARAJ EURO 2024
Cum arată barajele pentru Euro 2024 » O singură necunoscută + 4 formații se pot califica în premieră

FOTO. Scandal după penalty-ul nedat în Ucraina - Italia

+5 FOTO

Faultul ignorat de „centralul” Jesus Gil Manzano și de oficialii din camera VAR a declanșat furie în presa din Ucraina. Vecinii s-au legat și de o afirmație pripită a lui Aleksander Ceferin. Președintele UEFA afirma în săptămâna premergătoare meciului că „ar fi un dezastru ca Italia să nu se califice”.

Site-ul ucrainean X Sport a avut cea mai dură reacție. A folosit litere latine pentru un titlu elocvent: „UEFA Mafia?”.

Football.ua, unul dintre cele mai accesate site-uri din Ucraina, a mers pe același fir: „Nu a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA, că Italia e obligată să se califice la Euro?".

„Ceferin s-a ținut de cuvânt!”

Revoltat, jurnalistul ucrainean Roman Bebekh spune că decizia a fost girată de vorbele președintelui UEFA, slovenul Ceferin.

„Dacă v-ați uitat la meci, nu aveți dubii cu privire la această fază. Mudryk joacă mingea și e lovit în picior. Trebuie penalty, o șansă de a marca și de a ne califica la Euro.

Dar asta nu se întâmplă. Da, există VAR, dar nici asta nu se întâmplă dintr-un motiv anume. Probabil e necesar să spunem cum funcționează acest sistem, ce înseamnă manipularea rezultatului. E clar că totul e împotriva (n.r. - ironic) a ceea ce a spus Aleksander Ceferin, președintele UEFA. A spus că Italia trebuie să ia Euro. Aici, momentul a fost ignorat, s-a trecut ușor peste, ca și cum n-ar fi existat.

Președintele UEFA s-a ținut de cuvânt, dar ce putem face? Cine ne va proteja interesele? Andrei Șevcenko a fost la stadion. Poate Andrei ni se va alătura. Dar până la urmă, totul e gata, trebuie să beți apă și să vă dați seama că sunteți mari dacă președintele UEFA, arbitrii și toți ceilalți sunt împotriva voastră”, a scris acesta.

„Unde este VAR-ul?”, s-a arătat dezamăgit și Evgheni Levcenko, fost internațional ucrainean, cunoscut pentru perioada petrecută de el în Olanda la Groningen sau Vitesse Arnhem.

Contestă calificarea Italiei 

„Foarte demn! Cel mai bun marker emoțional a fost fericirea italienilor după fluierul final. Mai departe, de ce nu s-a uitat arbitrul la VAR? Pentru că dacă s-ar fi uitat, ar fi văzut contactul! Și contactul este fault, este un penalty”, a răbufnit jurnalistul Vladimir Zverov, citat de Sport.ua.

Și apoi vine cel mai important moment. Zubkov, centrare în fața porții, Mudryk se lipește de piciorul lui Cristante, zboară. Arbitrii? Nimic. VAR? Nimic. Cam așa n-am primit cea mai importantă șansă din acest meci. Dar tragem speranța că această echipă nu și-a spus ultimul cuvânt
- Jurnaliștii de la Futbol

Italienii, conștienți că au scăpat ușor

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport s-au ferit să dea un verdict, dar au dat de înțeles că a fost o fază care îi putea ține acasă:

Din fericire pentru noi, arbitrul a făcut semn ca jocul să continue. Banca ucrainenilor a sărit, Zinchenko a protestat vehement lângă al patrulea arbitru. Din nou, din fericire pentru noi, VAR-ul nu a chemat „centralul” să revadă faza la monitor. Poarta noastră a rămas intactă și ne-am calificat
- Gazzetta dello Sport

Și Corriere della Sera a admis contactul: „Ucrainenii au protestat, Mudryk a căzut în careul advers. Gil Manzano a lăsat jocul să continue chiar dacă reluările au părut să arate că a fost atins de Cristante”.

Clasamentul grupei C: Ucraina era la EURO cu un gol

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Foile secrete ale lui Edi » Reporterii GSP au surprins la conferința de presă notițele pregătite de selecționer: „Anghel Iordănescu spunea că sunteți...”
România - Elveția
Foile secrete ale lui Edi » Reporterii GSP au surprins la conferința de presă notițele pregătite de selecționer: „Anghel Iordănescu spunea că sunteți...”
Cum a sărbătorit revelația preliminariilor calificarea la EURO 2024 » Scenografie pe tot stadionul
PRELIMINARII CE
Cum a sărbătorit revelația preliminariilor calificarea la EURO 2024 » Scenografie pe tot stadionul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
brujo
brujo  •  23 Noiembrie 2023, 22:37
Postat de Dontlookbackwithanger pe 21 Noiembrie 2023, 11:16

Mai incet,dragule, sa nu faci icter! E pacat de tineretile tale. Nu I asa ca esti rusofil, bagat aici la inaintare sa ne spui cum.si.ce fel de oameni sunt ucrainienii? Hai valea, ca faci vant degeaba!

Mirosi a fraier. Fan City de mic, asa-i ? :)))))))))

radugo
radugo  •  21 Noiembrie 2023, 13:39

Păi mai stați și voi pe acăsucă să vă mai apărați patria și pe viteazul ei conducător de hoardele lui Putin.

bogdaniulian
bogdaniulian  •  21 Noiembrie 2023, 12:29

dincolo de ura voastra, a fost penalty clar. restul e geo-politica, noua specialitate a ultrasului roman

Vezi toate comentariile (40)
Comentează