INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN - DORTMUND

Ultimul Lewa vs Haaland în „Der Klassiker”! Derby-ul Bayern - Dortmund pune față în față cei mai valoroși atacanți din Bundesliga

Ultimul Lewandowski vs Haaland în „Der Klassiker”// Foto-IMAGO
Ultimul Lewandowski vs Haaland în „Der Klassiker”// Foto-IMAGO

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 09:57 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 10:58

Duelul celor doi superatacanți din Bundesliga va fi atracția serii, sâmbătă, pe Allianz Arena, în condițiile în care Bayern e cu o mână pe titlu. Robert Lewandowski (33 de ani) cochetează cu un transfer la Barcelona, iar Erling Haaland (21 de ani) e ca și plecat la Manchester City.

Cu 9 puncte avans și 4 etape rămase de jucat în Bundesliga, Bayern poate bifa diseară al 10-lea titlu consecutiv tocmai împotriva marii rivale Borussia Dortmund. Îi este de ajuns chiar și o remiză, în condițiile în care stă mult mai bine decât galben-negrii inclusiv la următorul criteriu de departajare, golaverajul: plus 60, față de plus 33. 

Real Madrid forțează transferul unui titular de la Chelsea » Ancelotti insistă ca mutarea să se realizeze în vară
REAL MADRID
Real Madrid forțează transferul unui titular de la Chelsea » Ancelotti insistă ca mutarea să se realizeze în vară

Ultimul Lewandowski vs Haaland în „Der Klassiker”

Astfel că, de data aceasta, „Der Klassiker” este mai mult despre duelul Robert Lewandowski vs Erling Haaland, ce foarte probabil va fi ultimul în Bundesliga. Daily Mail a anunțat zilele trecute că Haaland este ca și transferat la Man. City, care, după ce s-a înțeles cu jucătorul și cu anturajul său, nu mai trebuie decât să-i achite clauza de reziliere, cifrată la 75 de milioane de euro. 

11 titluri de campionar bifa Thomas Muller, dacă Bayern și-l adjudecă pe al 10-lea consecutiv. Ar deveni jucătorul cu cele mai multe astfel de trofee, depășindu-l pe Alaba (10)

De partea cealaltă, Lewandowski oscilează între a rămâne la Munchen și a începe un nou capitol, la FC Barcelona.

 6 dueluri, 6 înfrângeri pentru Haaland împotriva lui Bayern

Oricare va fi destinația lor la vară, nimeni nu se îndoiește că astăzi vor da din nou totul pe teren. Erling Haaland are motive serioase să fie extramotivat. Până acum a jucat de șase ori împotriva lui Bayern, în toate competițiile. I-a înscris 5 goluri, însă a pierdut cu Borussia toate cele 6 partide! Ultima, cu 2-3, în turul campionatului, la Dortmund. 

7 victoriia înregistrat Bayern în ultimele 7 întâlniri directe cu Borussia Dortmund, în toate competițiile

Pentru Lewandowski, echipa de unde a venit la Munchen în 2014 este adversarul favorit. I-a marcat nu mai puțin de 26 de goluri în 25 de dueluri directe, în toate competițiile. Împotriva niciunei alte formații întâlnite în carieră, bombardierul polonez n-a punctat de mai multe ori! Bilanțul său în „Der Klassiker”, în tricoul lui Bayern: 18 victorii, o remiză și 6 eșecuri.

Julian Nagelsmann: „Sule are ceva de demonstrat” 

Reflectoarele nu vor fi diseară doar pe Lewa și Haaland. Fundașul Nicklas Sule a refuzat o prelungire a contractului cu Bayern și a semnat pentru Dortmund, astfel că, dacă joacă, va fi și el în centrul atenției pe Allianz Arena. 

Nicklas a spus că va da totul pentru echipă până la fluierul final al sezonului. Așadar, are ceva de demonstrat contra viitoarei sale echipe”, a comentat antrenorul Julian Nagelsmann.

Bayern în ultimele 5 meciuri 

  • 4-1 cu Freiburg (d) 
  • 0-1 cu Villarreal (d) 
  • 1-0 cu Augsburg (a) 
  • 1-1 cu Villarreal (a) 
  • 3-0 cu Bielefeld (d)

Borussia în ultimele 5 meciuri

  • 1-0 cu Mainz (d) 
  • 1-1 cu FC Koln (d) 
  • 1-4 cu Leipzig (a) 
  • 2-0 cu Stuttgart (d) 
  • 6-1 cu Wolfsburg (a)

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și-a pus amprenta asupra atmosferei. Mai ales eliminarea din Champions League. Sper ca jucătorii să fie motivați. Mi-e clar că, dacă nu iau campionatul, nu voi mai fi antrenor aici. 

- Julian Nagelsmann, antrenor Bayern

Nu vrem ca Bayern să sărbătorească titlul împotriva noastră. Vom încerca să ne facem jocul, n-are sens să ne cantonăm în apărare. E un duel de prestigiu și o victorie la Munchen ne-ar prinde foarte bine. 

- Marco Rose, antrenor Borussia Dortmund

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

PSG tranșează o „ceartă” în vestiar » Un nume major, scos din primul 11

Ten Hag, neînțelegeri cu conducerea imediat după ce a semnat contractul » Prima cerință refuzată de către United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează