INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Rodri, câștigător de Champions League cu Manchester City, întrebat dacă se gândește la Balonul de Aur » Răspunsul mijlocașului spaniol

Rodri, mijlocașul naționalei Spaniei. 
Foto: Imago
Rodri, mijlocașul naționalei Spaniei. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 19:13 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 20:11

Mijlocașul celor de la Manchester City, Rodri (26 de ani), a vorbit despre posibilitatea de a câștiga Balonul de Aur în acest an. 

Înaintea finalei Ligii Națiunilor, contra Croației (duminică, de la 21:45), fotbalistul naționalei Spaniei a comentat posibilitatea de a câștiga cel mai important premiu individual din lumea fotbalului. 

Ce surpriză! Unde ar putea ajunge Eden Hazard, după plecarea de la Real Madrid
DESTINAȚIE
Ce surpriză! Unde ar putea ajunge Eden Hazard, după plecarea de la Real Madrid

Rodri a cucerit „tripla” istorică în acest sezon cu Manchester City: campionat, cupă, Liga Campionilor. El este cel care a marcat unicul gol al finalei Champions League, contra italienilor de la Inter. 

Rodri, despre posibilitatea de a câștiga Balonul de Aur: „Ar fi ceva extraordinar pentru mine”

„Ar fi ceva extraordinar, incredibil pentru mine să câștig Balonul de Aur, dar nu mă gândesc la titlurile individuale. Ceea ce contează este echipa, iar eu muncesc ca să o ajut. 

Premiile individuale reprezintă un lucru important. Asta ar spune lumea. Dar eu nu mă gândesc la acest lucru, vă spun sincer”, a declarat Rodri, potrivit cotidianului spaniol AS. 

Rodri, despre ce ar însemna ca Spania să câștige Liga Națiunilor: „Ne-am recăpăta mentalitatea de învingători”

Întrebat ce ar însemna pentru selecționata iberică cucerirea trofeului Ligii Națiunilor, Rodri a răspuns că acest lucru ar duce din nou Spania în topul fotbalului. Spaniolii au disputat și finala ediției trecute de Liga Națiunilor, împotriva Franței, pierdută însă cu scorul de 1-2.

„Câștigarea unui trofeu de către echipa națională ar însemna reîntoarcerea Spaniei în topul fotbalului. Cred că, din actualii jucători, numai Jordi Alba și Jesus Navas au avut oportunitatea de a câștiga un trofeu cu echipa națională. 

Important nu este numai să câștigăm, ci și să creăm o mentalitate de învingători în cadrul grupului. Am avut șansa de a cuceri acest trofeu în fața Franței, dar nu a fost să fie. 

Dacă am câștiga, ar însemna că ne-am recăpătat mentalitatea de învingători”, a mai precizat Rodri, potrivit sursei citate anterior. 

În tricoul naționalei Spaniei, Rodri a bifat 42 de selecții și a marcat un gol. A debutat în tricoul „furiei roja” în martie 2018, într-un amical contra Germaniei, scor 1-1. 

Citește și: 

Barcelona vrea să scape în această vară de fotbalistul care a comparat perioada de pe Camp Nou cu închisoarea

Fiul lui David Beckham, transferat definitiv de un club din Premier League

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close