INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Roman Abramovich se reorientează » Vrea să cumpere un alt club pe care să-l transforme într-o forță

Oliharhul rus Roman Abramovich (55 ani), afectat serios de sancțiunile impuse de guvernul Marii Britanii, este decis să preia un alt club la care să investească, însă nu din Rusia.
Oliharhul rus Roman Abramovich (55 ani), afectat serios de sancțiunile impuse de guvernul Marii Britanii, este decis să preia un alt club la care să investească, însă nu din Rusia.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2022 09:57 / Actualizat marti, 22 martie 2022 12:57

Oligarhul rus Roman Abramovich (55 ani), afectat serios de sancțiunile impuse de guvernul Marii Britanii, este decis să preia un alt club la care să investească, însă nu din Rusia.

Abramovich, care este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, a început să bage bani la Chelsea încă din 2003. Cu oligarhul rus la conducere, clubul londonez s-a bucurat de cea mai bună perioada din istoria sa.  

Totuşi, invazia asupra Ucrainei pornită de Rusia pe 24 februarie i-a provocat probleme serioase lui Abramovich. Dată fiind relația de prietenie dintre el și Vladimir Putin, guvernul din Marea Britanie l-a sancționat puternic pe patronul lui Chelsea: i-a interzis să mai pătrundă în Regat și i-a blocat toate activele, inclusiv cardurile bancare ale clubului.

4 titluri în Anglia și 2 Ligi ale Campionilora câștigat Chelsea în perioada Abramovich

Abramovich vrea să cumpere un alt club

Ooligarhul rus este dispus să vândă Chelsea, dar nu să și renunțe și la fotbal. Conform ziarului britanic The Telegraph, miliardarul rus este gata să cumpere clubul Goztepe din Turcia. Formația nu trece printr-un moment bun pe plan sportiv, iar actualul patron este dispus să renunțe la echipă.

Goztepe, aflată pe locul 18, are 3 trofee în palmares:2 cupe ale Turciei (1969 și 1970) și o Supercupă a Turciai (1970).

Turcia nu i-a sancționat pe oligarhi

După războiul pornit de Federația Rusă în Ucraina, majoritatea țărilor din UE și din NATO au luat imediat măsuri împotriva Rusiei și a oligarhilor ruși. 

Totuși, Turcia, chiar dacă este membră NATO, nu a luat încă o astfel de decizie, motiv pentru care patronului de la Chelsea îi surâde ideea unei investiții în această țară.

18este locul ocupat de Goztepe în clasament, cu doar 27 de puncte

Citește și:

Igor Surkis, șeful lui Dinamo Kiev, a părăsit instant Ucraina cu o sumă URIAȘĂ! A încălcat legea marțială cu familia!

Roman Abramovich, tot mai aproape să vândă Chelsea! Rusul are 3 oferte pe masă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
robotucigas
robotucigas  •  23 Martie 2022, 20:52

***! Cum sa merite sa li se ia bani așa? Meie mi se pare nedrept că lumea ii baga în oala pe toți cu puțin. Dragilor cât de bine se au când pierd miliarde, le sunt confiscate proprietăți. Eu nu cred ca ia în Turcia, dacă mai are bani, va lua alta echipă în alta țară decât Anglia. Este injust ca eu un amărât sa fiu considerat hoț și țigan doar pentru ca români fura afară. Asa este și aici! Și ce-i va face pe turci sa fie ok când poate în viitor nu va fi bine. Sa nu uitam ca fronele turcilor au distrus ceva fin armata rusa. Iar Rusia nu iartă niciodată. Dacă lumea crede altceva se înșală. După ce va cuceri Ucraina unde va ataca oare? România este cea la îndemână. Cred ca occidentul trebuie sa anunțe bogați sa se întoarcă împotriva lui Putin sa își recupereze banii. Multa lume suferă din cauza asta, acești bogați au mulți angajați în Europa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

penultimul
penultimul  •  23 Martie 2022, 02:44

Dumneavoastră v-ați speriat și cred că și Mutu. Roman Abramovici ar cumpăra Dinamo cu banii datorati de Briliant.

811370355651745
Dragos Samfira  •  22 Martie 2022, 18:17
Postat de cfrinho pe 22 Martie 2022, 16:29

Oligarhii rusi sunt ciuma si merita jefuiti prin blocarea si confiscarea miliardelor, dar oligarhii americani, arabi si europeni sunt parfum de rosa damscena!? Ce ti-e si cu oligarhia asta... 2 ani de ipocrizie, minciuna, jaf, genocid si manipulare, coafura rezista...

Corect..

Vezi toate comentariile (13)
Comentează